Israel – påskerejse

At fejre påske i Israel er noget helt specielt! Vi mærker den særlige intensitet over byen, hvor påskens begivenheder fandt sted for knap 2000 år siden.

07. april - 14. aprilIsraelForårFlyBibelske Rejser, Israel

Israel – påskerejse

Velkommen på en rejse, der ikke kun er en rejse, men en påskefejring.  Sammen med kristne fra hele verden markerer vi Jesu lidelse og fejrer hans opstandelse ved de hellige steder.
Mærk den særlige intensitet, hvor begivenhederne fandt sted for knap 2000 år siden. Fra stille og eftertænksom procession ad de smalle gader til festlig gudstjeneste påskedag. Rejsen begynder i Galilæas skønne omgivelser og slutter i begivenhedernes centrum Jerusalem.

Frodige Galilæa: Få et indtryk af livet i en landsby på Jesu tid med besøg i Nazareth Village. Vi nyder de dejlige omgivelser på en uforglemmelig sejltur på Genesaret Sø. I Kapernaum ser vi ruinerne af den by, hvor Jesus og disciplene holdt til, og synagogen, hvor Jesus prædikede. Besøg på Saligprisningernes bjerg, hvor Jesus holdt Bjergprædikenen.

Jerusalem: Der er tid til eftertanke, når vi sammen med kristne brødre og søstre går ad ’Via Dolorosa’ til Gravkirken og Grædemuren. Påskedag er fri til egne oplevelser, ligesom der påskedag er mulighed for at deltage i festlig skandinavisk gudstjeneste i Gordons Gravhave.

Ørkenoplevelser: Fra de intense oplevelser i Jerusalem skal vi gennem Judæas ørken til Herodes’ imponerende klippefæstning Masada med den utrolige historie. Bagefter er der mulighed for at vaske støvet af sig i Det Døde Hav.

Rejseplan

Tirsdag d. 7. april

Udrejse, Tiberias
Vi flyver fra Kastrup med Austrian Airlines via Wien til Tel Aviv, hvor vi lander midt på eftermiddagen. Fra Tel Aviv kører vi til Genesaret Sø i Galilæa, hvor vi indkvarteres og spiser middag på vores hotel i Tiberias.

Onsdag d. 8. april

Sejltur, Kapernaum, Magdala, Nazaret
Vi begynder dagen med en vidunderlig sejltur på Genesaret Sø. Herefter besøger vi Kapernaum, hvor Jesus kaldte disciplene Peter og Johannes. Efter at have set udgravningerne af synagogen og kirken, der er bygget over Peters Hus, fortsætter vi til Magdala, en nyudgravet fiskerby fra det 1. århundrede, hvor vi ser synagogen. Næste stop bliver i Nazaret, Jesu barndomsby. Vi besøger først Nazareth Village, som er en rekonstruktion af, hvordan en landsby så ud på Jesu tid. Stedet er levendegjort, og man får Jesu liv og undervisning illustreret på en god og spændende måde, ligesom vi får serveret et let bibelsk måltid. Herefter besøger vi Bebudelses-kirken, der er Mellemøstens største katedral. Vi ser stedet, hvor Maria mødte englen Gabriel. På tilbagevejen nyder vi udsigten på den skønne nedkørsel til Genesaret Sø. Undervejs aflægger vi et besøg i Det Danske Hus i Poriya.

Torsdag d. 9. april

Saligprisningernes bjerg, Cæsarea Filippi, Golan
Dagen begynder med besøg på Saligprisningernes bjerg, hvor Jesus holdt Bjergprædikenen. Kirkens ottekantede form symboliserer de otte saligprisninger. Herfra kører vi op gennem Huladalen til Cæsaerea Filippi, hvor Peter aflagde sin bekendelse. Undervejs frokoststop i en druserlandsby. Vi betragter Hermonbjerget, der er næsten 3000 m højt. Hermon er måske det virkelige Forklarelsens bjerg. Vi fortsætter op i Golanhøjderne til Bentalbjerget, og ser ind over Syrien og Tåredalen. Vi hører også om Golans bibelske og moderne historie. Efter et besøg på ”Golan Heights Winery”, der er en moderne vingård, returnerer vi til hotellet.

Fredag d. 10. april

Jordandalen, Jeriko, Jerusalem
Vi forlader Galilæa og kører ned gennem Jordandalen. Første stop bliver ved de spændende udgravninger i Beit Shean. Herfra videre til Jeriko, hvor vi besøger projekt ”Seeds of Hope”, der er oprettet af Tass Saada, der var snigskytte for Arafat. Videre kører vi op til Jerusalem, hvor vi fra Oliebjerget får vores første møde med Den Hellige Stad. Efter at have nydt udsigten over byen går vi ned ad Oliebjerget og besøger Tårekirken, inden vi kommer til Getsemane Have, hvor vi ser Alle Nationers Kirke. Herefter indkvartering og middag på vores hotel i den jødiske bydel. Efter middagen mulighed for en gåtur til Ben Yehuda eller til Grædemuren, hvor det er en oplevelse at møde jøderne ved sabbattens begyndelse.

Lørdag d. 11. april

Jerusalem
Vi kører til Løveporten og går ind i Den Gamle By, hvor vi først besøger Skt. Anne-kirken fra korsfarertiden og Betesda Dam. Herefter passerer vi under „Ecce-Homo“-buen fra Pilatus’ borg, inden vi fortsætter ad Via Dolorosa, Smertens Vej, til Gravkirken. Herfra spadserer vi til Kardoen (udgravet del af Jerusalem, hvor der nu er forretninger) og går gennem den smukke restaurerede jødiske bydel til Grædemuren. Vi slutter eftermiddagen af på Zions bjerg med besøg i Nadversalen og Hanegalskirken, inden vi går tilbage til vores hotel.

Lørdag d. 12. april
Fridag i Jerusalem
Mulighed for at deltage i en festlig skandinavisk påskegudstjeneste i Gravhaven kl. 11. Ellers kan dagen benyttes til at opleve den specielle påskeatmosfære, gå en spændende tur på bymuren eller gennem Hizkijas vandkanal, besøge tempelbjerget eller handle i basargaderne. Rejselederne står til rådighed med forslag.

Søndag d. 13. april

Det Døde Hav
Vi kører ned gennem Judæas ørken og holder morgenandagt med en skøn udsigt over Wadi Kelt. Herefter videre ned til Det Døde Hav, som ligger 400 meter under havets overflade. Vi fortsætter langs Det Døde Hav til klippefæstningen Masada, hvor jødiske frihedskæmpere i år 73 ved romernes angreb begik selvmord for ikke at falde i fjendens hænder. Vi tager svævebanen op og ned. På tilbagevejen gør vi holdt ved Ein Gedi Naturpark, hvor der er et rigt dyre- og planteliv, og går en tur op til Davidskilden. Det var i dette område, David skar en flig af Sauls kappe. Der bliver mulighed for at bade/flyde i Det Døde Hav, hvilket er en helt speciel oplevelse pga. det saltholdige vand, inden vi atter sætter kursen mod Jerusalem. Undervejs passerer vi Qumran, hvor Dødehavsrullerne blev fundet i 1947, og hvor essæernes boplads er udgravet.

Mandag d. 14. april

Yad Vashem, hjemrejse
Vi besøger holocaust-museet, Yad Vashem, der er et mindemuseum for de 6 millioner jøder, der døde under 2. verdenskrig. Herefter kører vi til Ben Gurion Lufthavn, hvorfra vi sidst på eftermiddagen flyver med Lufthansa via Frankfurt tilbage til Kastrup med ankomst sidst på aftenen.

Om Israel

Når du først har været i Israel én gang, må du tilbage igen!
Dette kan mange skrive under på. Kombinationen af flere tusind års historie, den komplekse og sammensatte kultur og den varierede natur, gør landet til noget helt særligt. Et land du aldrig bliver færdig med!

Flere tusind års historie
Hvis stenene kunne tale, ville Israels historie næppe kunne rummes i alverdens historiebøger. Bibelen er en af de vigtigste kilder til landets historie og den helt centrale guidebog på vores rejser. Mange af vores rejsedeltagere har oplevet, at Bibelens ord har fået en helt ny betydning, når de har fået koblet stederne og begivenhederne sammen i landet. Her blev Jesus født i Betlehem, og han døde og opstod i Jerusalem.

Læs mere om Israel her

Relaterede rejser og indlæg