Oberammergau og ferie i Alsace

Vi besøger blomsterøen Mainau, inden vi fortsætter til Alsace i Nordøstfrankrig – et dejligt ferieområde med vinmarker.

13. september - 19. septemberFrankrigEfterårBusEuropa, Oberammergau

Oberammergau og ferie i Alsace

Kom tæt på Jesu lidelseshistorie fra palmesøndag til påskemorgen. Omkring 2.350 børn og voksne i alle aldre er med på scenen i Oberammergau, når de på professionel vis opfører påskens begivenheder i Jerusalem for knapt 2000 år siden. Oplev atmosfæren i byen, der efter knapt 400 år stadig lever og ånder for det løfte, byens ledende mænd aflagde til Gud som tak for at slippe for pest og død.

Efter passionsspillets stærke oplevelser besøger vi blomsterøen Mainau, inden vi fortsætter til Alsace i Nordøstfrankrig – et dejligt ferieområde med vinmarker i læ af de bløde Vogeserbjerge. Oplev Colmar med Isenheim-alteret, hyggelige byer langs vinruten gennem de østvendte vinmarker samt gammelt og nyt i EU-byen Strasbourg.

Find printvenlig program i højre side.

Rejseplan

Indkvartering

13. september

Efter opsamling søndag ad udrejseruten passerer vi den dansk/tyske grænse og kører til vort overnatningshotel i Midttyskland.

14. september

Turen fortsætter sydpå gennem Tyskland. Ankomst og indkvartering i eller nær Oberammergau sidst på eftermiddagen. Middag på overnatningsstedet eller på restaurant.

15. september

Formiddagen er fri til at se sig om i Oberammergau by og måske handle med Maria Magdalene, Peter, Kajfas, Pilatus eller en af de mange andre skuespillere, vi senere skal opleve på scenen. Efter frokosten, som er inklusiv i prisen, oplever vi passionsspillet i det store spillehus. Middag i pausen. Overnatning i Oberammergau-området.

16. september

Afrejse fra Oberammergau tidligt om morgenen. Vi passerer Ettal kloster og kører mod vest til blomsterøen Mainau i Bodensøen. Efter besøg i blomsterparken fortsætter turen til indkvartering og middag på vores hotel i Colmar i Alsace.

17. september

Om formiddagen går vi en tur i Colmars gamle centrum og ser undervejs det berømte Isenheim-alter med billeder fra Jesu lidelseshistorie. Om eftermiddagen kører vi en tur ad vinruten gennem skønne, små byer i det frodige vinområde, hvor høsten måske er i gang.

18. september

Vi forlader Colmar og kører til Strasbourg. I den europæiske bydel finder vi bl.a. Europa-parlamentet og Orangeriet. Vi går en tur i den gamle bydel med smalle middelaldergader og den store domkirke med dens tusindårige historie. Herefter går turen atter mod nord forbi flere store vesttyske byer til middag og overnatning i Midttyskland.

19. september

Efter morgenmad fortsætter vi hjem til Danmark. Efter en indholdsrig ferie tager vi afsked med hinanden ad udtursruten.

Indkvartering:
Alle rejser gennemføres med Felix Rejsers normale hotelstandard. For overnatningerne omkring passionsspillet i Oberammergau sker indkvarteringen på dobbeltværelser med eget bad og toilet i pensionater eller i private hjem i Oberammergau eller nærliggende byer. På spilledagen er der gratis busser mellem overnatningsstederne og Oberammergau.

Enkeltværelser:
På overnatnings- og opholdshotellerne har vi rådighed over nogle enkeltværelser. De to nætter i Oberammergau-området råder vi kun over to enkeltværelser. De sælges til de første, der måtte ønske disse. Andre, der bestiller enkeltværelser må i Oberammergau dele værelse med en anden person af samme køn.

Om Oberammergau

Kom tæt på påskens begivenheder fra Jesu indtog i Jerusalem Palmesøndag, over de efterfølgende dages diskussioner mellem de lærde og Jesus på tempelpladsen, Skærtorsdags nadver og tilfangetagelsen samt korsfæstelsen Langfredag til opstandelsen Påskemorgen.

Omkring 2.500 børn og voksne, som enten er født i den lille sydtyske alpeby, Oberammergau, eller som har boet mindst 20 år i byen, er med på eller bag scenen. På professionel vis opfører de påskeugens begivenheder i Jerusalem for knapt 2000 år siden..

Det sker på den imponerende friluftsscene, hvor de omliggende bjerge danner en naturlig kulisse.

Læs mere om Oberammergau her

Relaterede rejser og indlæg