Oberammergau og klostervalfart i Tyskland

Rejsen er krydret med besøg på mange klostre rundt om i Tyskland. Der er rig mulighed for at møde brødre og søstre.

27. juli - 02. augustTysklandSommerBusEuropa, Oberammergau

Oberammergau og klostervalfart i Tyskland

Kom tæt på Jesu lidelseshistorie fra palmesøndag til påskemorgen. Omkring 2.350 børn og voksne i Oberammergau er med på scenen, når de på professionel vis opfører påskens begivenheder i Jerusalem for snart 2000 år siden. Oplev atmosfæren i byen, der efter knapt 400 år stadig lever og ånder for det løfte, byens ledende mænd aflagde til Gud som tak for at slippe for pest og død.

På turen til passionsspillets stærke oplevelser besøger vi området, hvor Hildegard von Bingen har levet. 

Rejsen er også krydret med besøg på mange klostre rundt om i Tyskland. Der er rig mulighed for at møde brødre og søstre.

*Rejsen er i samarbejde med Den katolske kirke.

Rejseplan

Indkvartering

27. juli

Efter afrejse fra København mandag morgen kører vi til Rødby, hvor vi tager færgen til Puttgarten. Messe og frokost i Kloster Nütschau i Travenbrück. Indkvartering og middag ved Kassel i Midttyskland.

28. juli

Vi besøger Hildegard-klosteret, Abtei Sankt Hildegard, som blev grundlagt af Hildegard i 1165 og har siden, næsten uden afbrydelser, været i funktion som nonnekloster. Vi fejrer messe. Herefter til Neresheim Kloster, hvor vi er med til vesper. Middag og indkvartering på klosterets område. Oplev det specielle i at overnatte på klosteret – værelserne er måske ikke luksus, men i simpel stil. Nogle dobbeltværelser har bad og toilet på gangen.

29. juli

Vi kører fra Neresheim Kloster til messe i Ettal kloster. Vi fortsætter til Oberammergau, hvor vi bliver indkvarteret og får middag.

30. juli

Formiddagen er fri til at se sig om i Oberammergau by og måske handle med Maria Magdalene, Peter, Kajfas, Pilatus eller en af de mange andre skuespillere, vi senere skal opleve på scenen. Efter frokosten, som er inklusiv, oplever vi passionsspillet i det store spillehus. Middag i pausen. Vi overnatter sidste nat i Oberammergau.

31. juli

Vi forlader Oberammergau og sætter kurs mod byen Prien am Chiemsee. Vi tager den lille færge på søen Chiemsee til den næststørste ø Fraueninsel, hvor vi fejrer messe i klosteret. Fra Fraueninsel, sejler vi til den største ø Herreninsel, hvor vi ser slottet og det tidligere kloster Herrenchiemsee, samt oplever øen. Retur til fastlandet. Middag og overnatning.

01. august

Efter morgenmad kører vi til Würzburg, hvor vi fejrer messe. Mulighed for at opleve byen på egen hånd. Videre til overnatning og sen middag omkring Hannover.

02. august

Afgang mod Lübeck, hvor vi deltager i søndagsmesse i Propsteikirche i Lübeck. Efter frokost på egen hånd, sætter vi kursen mod Puttgarden, hvorfra vi sejler til Rødby. Den oplevelsesrige rejse slutter i København.

Indkvartering:
Tre nætter er med Felix Rejsers normale hotelstandard. Én nat er i et klosters feriehus. For overnatningerne omkring passionsspillet i Oberammergau sker indkvarteringen på dobbeltværelser med eget bad og toilet på hotel eller i pensionater og gæstehuse i eller nær Oberammergau. På spilledagen er der gratis busser mellem overnatningsstederne og Oberammergau.

Enkeltværelser:
På overnatnings- og opholdshotellerne har vi rådighed over nogle enkeltværelser. De to nætter i Oberammergau-området råder vi kun over to enkeltværelser. De sælges til de første, der måtte ønske disse. Andre, der bestiller enkeltværelser, må i Oberammergau dele værelse med en anden person af samme køn.

Om Oberammergau

Kom tæt på påskens begivenheder fra Jesu indtog i Jerusalem Palmesøndag, over de efterfølgende dages diskussioner mellem de lærde og Jesus på tempelpladsen, Skærtorsdags nadver og tilfangetagelsen samt korsfæstelsen Langfredag til opstandelsen Påskemorgen.

Omkring 2.500 børn og voksne, som enten er født i den lille sydtyske alpeby, Oberammergau, eller som har boet mindst 20 år i byen, er med på eller bag scenen. På professionel vis opfører de påskeugens begivenheder i Jerusalem for knapt 2000 år siden..

Det sker på den imponerende friluftsscene, hvor de omliggende bjerge danner en naturlig kulisse.

Læs mere om Oberammergau her