Prom Praise 2020

02. maj - 05. majEnglandForårFlyEuropa, Felix Flex, Storbyrejser, Temarejser

Prom Praise 2020

Tag med til London, og oplev den festlige Prom Praise-koncert 2020 i Royal Albert Hall med dirigent Michael Andrew Thomas, All Souls Orchestra, kæmpekor og kendte gæstesolister. Det er en helt speciel koncert med et fuldt symfoniorkester med over 80 musikere og et kor på 400 sangere. De giver et brag af en koncert á la ”den sidste promenadekoncert” med både klassisk musik, salmer og moderne kristne lovsange. Du oplever en række dygtige gæstesolister, og synger sammen med 5.000 andre i den smukke historiske kulisse.

Du kan godt glæde dig
Oplev nogle af Londons allermest attraktive seværdigheder. Vi ser Parlamentet, besøger kunstmuseet National Gallerog St. Pauls Cathedral. Vi deltager i en gudstjeneste i All Souls kirken og tager på en hyggelig sejltur på Themsen, hvorfra vi ser Londons skyline.

Rundvisning på British Museum med et bibelsk perspektiv
Vi besøger en af verdens mest imponerende samlinger og ser bl.a. Kyros-rullen beskrevet i Ezras Bog, genstande fra Abrahams hjemby Ur i Kaldæa, og skulpturer, Paulus må have set på sit besøg på Akropolis i Athen.

Rejseplan

Lørdag den 2. maj
Ankomst til Heathrow Lufthavn midt på dagen. Indkvartering på hotel, hvorefter vi tager til Parlamentet i Palace of Westminister, et hus fyldt med historie og traditioner. På den guidede tur vil vi bl.a. komme forbi Underhuset, som er kendt for de ophedede debatter, der ledes af den upartiske mister speaker, og overhuset, hvor dronningen holder sin trontale ved parlamentets officielle åbning.

Mulighed for på egen hånd at købe en sandwich eller lign.

Herfra tager vi med undergrundsbanen til Storbritanniens mest berømte koncertsal, Royal Albert Hall, for at tage del i årets Prom Praise-koncert. Dine rejseledere kender dirigenten Michael Thomas Andrews og vil forsøger at få aftenens program ud af ham på forhånd, så I kan nå at få kendskab til sangene inden koncerten. Orkesteret består typisk af over 80 musikere. Derudover vil der være et kor på ca. 400 sangere. Programmet er meget festligt og varieret. Der vil være gæstesolister, som synger deres egne sange, som får en helt speciel klang, når de er udsat for symfoniorkesteret. Koret vil lede os i fællessang. Der vil også være et par klassiske indslag. Dette bliver en aften, du sent vil glemme og turens absolutte højdepunkt.

Efter koncerten går vi hjem til hotellet gennem Hyde Park, som er den største af de kongelige parker.

Søndag den 3. maj
Efter morgenmad på hotellet går turen til kirken All Souls Langham Place. Menigheden er kendetegnet ved at være international og åben for nye kirkegængere. Måske vil nogle af de medvirkende fra aftenens koncert spille med på lovsangene under gudstjenesten.  Der bliver herefter tid på egen hånd.

Efter frokost besøger vi National Gallery, der rummer en enestående samling af præmoderne kunstmalerier. Her kan du se billeder af Leonardo da Vinci, Michelangelo, Vermeer, Rembrandt, Gainsborough, Turner, Monet, Renoir og Van Gogh.  Dine rejseledere giver en rundvisning med fokus på syv billeder, som de holder særligt af.

Herefter tager vi til Westminister Pier, hvorefter vi tager en sejltur på Themsen. Fra båden ser vi Londons ikoniske skyline, idet vi bl.a. sejler forbi London Eye, Sct. Pauls Cathedral og London Tower Bridge. Vi lander ved Tower of London, som vi ser udefra, hvorefter vi går til Sky Garden. Vi håber, vi kan få billetter hertil. Det er en lille botanisk have på 35. etage med en fantastisk udsigt over hele byen.

Herfra går turen til Covent Garden Piazza, Londons ældste torv med gamle arkader. Her bliver vi helt sikkert underholdt af gadeartister, og det er et godt sted at snuppe sig en kop kaffe, en is eller en cookie.

Søndag aften er din friaften. Brug eventuelt aftenen på at se en af Londons mange musicals. Du er velkommen til at følge dine guider eller måske vil du bare hvile benene og slappe af på hotellet inden morgendagens program.

Mandag den 4. maj
Vi begynder dagen med en gåtur, hvor vi kommer forbi Parlamentet. Vi holder en kort andagt ved Rodins skulptur ”Borgerne fra Calais”. Vi går forbi Westminister Cathedral og gennem den smukke St. James Park, til vi kommer til Buckingham Palace. Måske ser vi dronningens pelikaner på turen. Her vil vi se en del af vagtskiftet.

Inden vi spiser frokost (på egen hånd) besøger vi Banqueting House, selskabshuset, som er den første bygning, der blev opført i den klassiske stil. Bygningen var del af Tutor Whitehall Palace, som strakte sig fra Parlamentet til Trafalgar Square. Vi ser loftsmalerierne malet af Rubens, der viser en kompleks allegori over James I’s ophøjelse. Hans søn Charles I blev henrettet på et skafot lige uden for bygningen.

Om eftermiddagen er der tid til at du på egen hånd kan udforske byen eller følges med rejselederne til Victoria & Albert Museum, National History Museum og Science Museum. Du ser museerne på egen hånd, alt efter om du er til brugskunst, naturvidenskab eller det teknologiske. Du nyder måske en kop kaffe på en café i et af museerne. Du kan f.eks. lægge vejen forbi caféen på Victoria & Albert Museum, som er verdens ældste museumscafe, eller sætte dig i den smukke ikoniske museumsgårdhave, hvis vejret tillader det.

Eftermiddagen afsluttes med Evening Song i Sct. Pauls Cathedral.

Om aftenen spiser vi middag sammen på restaurant.

Tirsdag den 5. maj
Når vi har pakket og spist morgenmad i hotellets restaurant tager vi til kirken St. Mary Woolnoth. Her holder vi andagt, hører om John Newton, som var præst i netop denne kirke. Han begyndte sin karriere som sømand og arbejdede en del på skibe, der sejlede med slaver. Senere blev han kristen og helhjertet modstander af slaveriet. Vi synger et par af hans kendte salmer ”Amazing Grace” og ”Hvor herligt klinger Jesu navn”.

Vi besøger derefter British Museum, som med 5 millioner årlige besøgende er Londons mest populære turistattraktion. Vores guide er Ben Virgo fra Christian Heritage London, og vi ser bl.a. Rosetta-stenen, Kyros-rullen beskrevet i Ezras Bog, genstande fra Abrahams hjemby, Ur, og skulpturer, som Paulus må have set på sit besøg på Akropolis i Athen. Og så skal vi høre om slaget ved Lakesh.

Bagefter tager vi tilbage til hotellet, hvorfra vi tager med bus til Heathrow Lufthavn, hvorfra vi flyver retur til Danmark.

Vi kommer til at gå en del og stå op ved rundvisninger, og du skal derfor være godt gående.

Videoer fra tidligere Prom Praises

Relaterede rejser og indlæg