Lolland og Møn

30. maj - 02. juniDanmarkForårBjarne Hvidberg, Gert KruseBusDanmark, Relax

Oplev en forrygende 4-dages tur til Lolland og Møn med mange gode oplevelser

Der venter dig nogle spændende oplevelser på denne 4-dages tur til Danmarks skønne sydhavsøer.

Du kommer til at opleve skøn natur, spændende kulturoplevelser, hyggelige købstæder og ikke mindst et dejligt hotelophold. Vi sejler fra Langeland til Lolland på udturen og kører via Farøbroen og Storebælt på hjemturen.

Vi skal se mange spændende steder på denne korte rejse – blandt andet: Møns klint, Bogø Mølle, og Dodekalitten. Vi besøger de gamle købstæder Stege, Maribo og Nakskov og møder også Mikkel Erik Keis Søtbæk både som landmand, vægter og missionær. På ud- og hjemrejsen krydrer vi også køreturen med gode oplevelser.

Vi bor på Milling Hotel Søpark i Maribo, som ligger med udsigt over Søndersø. Der er fine stier ved hotellet, så der er mulighed for aftenture ved søen på egen hånd. Tag med til Lolland og Møn, der ligger som frodige, grønne øer midt i den blå Østersø.

** Rejsen bliver gennemført **

Rejseplan

Tirsdag d. 30. maj
Opsamling gennem Jylland over Fyn til Langeland. Vi oplever lidt af Langeland inden vi kører til færgen.
Vi besøger Tobaksladen i Tranekær, som er den eneste i Danmark, der endnu står på sin oprindelige plads.

Den blev bygget omkring slutningen af 2. verdenskrig af husmand Hans Hansen. I laden kan man i tekst og billeder følge tobakkens historie i Danmark. Under loftet hænger de store tobaksblade, som er trukket på snore, til tørre. Tobaksplanterne, der vokser uden for laden, stammer i øvrigt fra krigens originale planter, idet man under gravning fandt uspirede frø dybt nede i jorden.
Vi kører til ’Danmarksbøgen’, hvor Adam Oehlenschlaeger efter sigende skulle have skrevet Danmarks nationalsang. Vi synger en sang under det mægtige træ, og nyder udsigten over vandet inden vi kører til Spodsbjerg færgehavn. Efter ankomst til Lolland kører vi til vores hotel i Maribo. Indkvartering og middag.

Onsdag d. 31. maj
I dag sætter vi kursen mod Møns klint. Vi kører via Farø broen til Bogø og gør først et stop ved Bogø Mølle, hvor vi hører om møllens historie.

Vi kører videre til Møns Klint som er et af Danmarks smukkeste naturfænomener. Møns Klint er 7 km lang, op til 128 m høj og strækker sig fra Møn Fyr i syd til Liselund Slotspark i nord. Vi har god tid til at opleve det storslåede område og spiser vores medbragte madpakker her. Fra Møns klint går vejen til Stege, som er en af Danmarks ældste købstæder og bærer præg af middelalderen.

Vi besøger samlermuseet Thorsvang, hvor du kan opleve verden af i går. Gå en tur gennem de gamle butikker og værksteder, der bugner af alverdens ting fra de skønne dage, hvor farfar var ung. Efter besøget her er der tid på egen hånd i Stege. Gå f.eks. en tur i middelalder haven, eller besøg den smukke Skt. Hans kirke. Vi kører retur til hotellet, hvor vi spiser middag.

Torsdag d. 1. juni
I dag skal vi opleve Lolland. Vi begynder i Maribo, hvor vi ser Domkirken og den gamle klosterruin. Vi kører til frilandsmuseet ’De gamle huse’, hvor vi får en guidet rundvisning. Gå på opdagelse i de gamle bindingsværkshuse fra Lolland-Falster og mærk, hvordan det var at leve på landet i ’gamle dage’.

Efter besøget på frilandsmuseet kører vi til Bandholm, hvor vi besøger gårdbutikken ”Søtbæklund”, som er ejet af landmanden Mikkel. Her spiser vi vores frokost. Efter frokosten kører vi langs vandet og nord på til Kragenæs. Her ser vi Dodekalitten, som er et enestående monument af enorme stenskulpturer, der toner frem med Smålandsfarvandet i horisonten.

I Nakskov møder vi igen Mikkel, men denne gang som vægter. Han tager os med på en spændende bytur til fods inkl. besøg i Sankt Nicolaj kirken (Ca. 1,5 km). Fra Nakskov kører vi tilbage til hotellet, hvor vi spiser middag. Vi får besøg af missionæren Mikkel, som tager os med på hans tros- og livsrejse til et spændende aftenforedrag.

Fredag d. 2. juni
Det er tid til at tage afsked med vores hotel i Maribo. Vi kører hjem via Sjælland og ser så mange spændende steder langs ruten som vi kan nå. Vi fortsætter over Storebælts broen til Fyn og Jylland.