Lesbos – autentisk græsk liv

Oplev lokal græsk liv i Plomari på Lesbos.

GrækenlandEfterårFlyEuropa, Felix Flex, Relax

Lesbos – autentisk græsk liv

Lesbos er Grækenlands tredjestørste ø med 11 millioner oliventræer. Ideel til vandreture.

Her kan du få en oplevelse af det lokale græske liv. Her finder du det autentiske og uspolerede liv, hvor lokale fiskere hver dag lander fisk fra deres små både, og hvor bønderne kommer med frugt og grønt, for at sælge det på torvet. Vi skal spise på lokale, familiedrevne restauranter, bade i det klare ægæiske hav, vandre og meget mere.

Oplev græsk charme midt i et lokalsamfund uden for masseturismen. Oplev en anderledes dagsrytme med siesta, og sene spisetider.

Vi spiser lokal mad, vandrer i naturen og bader i det klare Ægæriske hav. Tag med på en heldagsudflugt rundt på øen, hvor vi bl.a. ser et olivenpresse-museum, besøger en trædrejer, en keramiker og bestiger det højeste bjerg på øen: Mount Olympus. Vi bliver kørt i pickup til en økologisk oliven lund, hvor der er rundvisning, og hvor vi skal spise hjemmelavet græsk mad.

Rejseplan

Indkvartering

Søndag d. 20. september
Udrejse fra Kastrup og forventet ankomst til Mytilini kl. 21.10. Rejselederne møder os i lufthavnen, hvor transferbussen kører os til Plomari. Det tager ca. en time. Vi bliver indkvarteret i det hyggelige lejlighedskompleks Irini med udsigt til vandet.

Mandag d. 21. september
Vi begynder dagen med fælles morgenmad. Herefter skal vi på byvandring i Plomari. Vi ser en by, hvor familier i generatioer har levet i tæt sammen. En by, som lever hele året, og hvor mange huse er fine og velpassede, men ligger side om side med huse, der forfalder og er ubeboede. I byens storhedstid var indbyggertallet 10.000, nu bor her kun en fjerdedel. Vi kigger ind i en eller flere græsk-ortodokse kirker i byen. Vi besøger rejseledernes hus, og herefter spiser vi Meze (græsk let frokost) på en restaurant midt i byen. Stedet ligger med udsigt til havnen og havet. Om aftenen tager vi samlet ud at spise i byen.

Tirsdag d. 22. september
I dag tager vi på en spændende heldagsudflugt med bus. Vi skal på café-besøg og smage brød og kager i alle græske variationer. Vi besøger ”Olive wood house”, hvor vi ser, hvordan man forarbejder oliventræ til de skønneste ting. Vi lægger vejen forbi klostret Rafael, besøger et olivenpresse-museum, en keramiker og ser muligvis flamingoer. Sen frokost inden vi kører op på Olympusbjerget. Vi vandrer det sidste stykke for at nå toppen, hvor vi har overblik over hele øen. Vi spiser middag sammen på restaurant i byen.

Onsdag d. 23. september
Der er mulighed for en vandretur til den nærliggende by Kato Chorio, som ligger højt og med smuk udsigt til Plomari. Om eftermiddagen bliver vi hentet vi af Myrta og familien i pickup. De kører os til deres olivenlund, hvor der er rundvisning og fortælling på engelsk om livet og arbejdet med oliven. De serverer forrygende hjemmelavet græsk mad ad libitum. Her bliver vi og hygger os resten af aftenen.

Torsdag d. 24. september
Denne dag er til egen disposition.
Du har mulighed for at tilvælge en sejltur (hvis vejret er til det). Turen går fra Plomari og langs kysten vestpå. Der lægges til flere steder, og der serveres god mad på båden. Hjemkomst sidst på eftermiddagen. Tilmelding hertil skal ske i forbindelse med tilmelding til rejsen, men betaling sker på båden. Pris ca. 300 kr.
Rejselederne har forskellige forslag til ture på egen hånd med lokal bus, til fods, på cykel eller i lejet bil. Vi mødes om aftenen på Irini. Middag på egen hånd.

Fredag d. 25. september
Vi skal på en længere vandretur fra Plomari og ind i dalen, gennem olivenlunde og fyrreskove. En skøn tur med masser af oplevelser for alle sanser. Vi gør holdt ved et lille kapel undervejs. Vi sørger hver især for vores egen frokost og pakker den i rygsækken til turen. Middag på restaurant i byen.

Lørdag d. 26. september
Vi vandrer bag om byen og ud til fabrikken ”Plomari Ouzo”, hvor vi får en rundvisning og smagsprøve på deres berømte Ouzo-variant. Der er også mulighed for at tage en taxa. I dag er anden sidste aften i Plomari, så vi skal have de sidste indtryk med. Vi slutter rejsen med dejlig afskedsmiddag på restaurant i byen.

Søndag den 27. september
Vi skal til gudstjeneste i Nikolaus-kirken i Plomari. Gudstjenesten begynder kl 9 og varer mellem 1 og 1½ time. Gudstjenesten slutter med nadver. Da vi ikke forstår sproget, er det o.k. at gå ud, når man vil. Vi mødes bagefter til søndagskaffe på caféerne i selskab med ”familien Grækenland”. En sidste badetur kan lige nås, inden der er tidlig middag og afgang til lufthavnen.

Mandag d. 28. september
Ankomst til Kastrup forventeligt kl. 00.25

Flytider
Udrejse: d. 20.9 kl. 17-21.10
Hjemrejse: d. 27.9 kl. 22.10-00.25 (28.9)

Vi skal bo på et hotel med en fuldstændig fantastisk udsigt over det turkisblå Ægæiske Hav kun få meter fra en dejlig dukkert  i det sensommerlune hav.

Myrta og Nikos, som ejer hotellet, er 2. generation på hotellet og det er deres hjertebarn. Myrta er der bare altid for os og hjælper med alt, hvad der står i hendes magt.

Parret er desuden begge lærere og producenter af den økologiske ufiltrerede Irini Olive Oil. Olien har vundet sølv og guld på verdensplan. Læs mere her

Relaterede rejser og indlæg