Israel – rundrejse

16. oktober - 25. oktoberIsraelEfterårFlyBibelske Rejser, Israel

Israel – rundrejse

Tag med på denne spændende og indholdsrige rundrejse til Israel, hvor vi skal opleve og besøge mange af de steder, man bør se som førstegangsbesøgende i Det Hellige Land. Herudover vil vi også opleve et land, der er utroligt afvekslende i natur og geografi lige fra frodigt landbrugsjord til gold ørkenlandskab.

Vi begynder med 3 nætter ved Genesaret Sø, hvor vi bl.a. skal sejle en tur på søen samt besøge Kapernaum og Nazaret, ligesom vi skal en tur op i Golan-højderne og bl.a. besøge en moderne vingård. Fra Galilæa kører vi ud til Middelhavet, hvor vi besøger Cæsarea ved Havet og fortsætter herfra til Jerusalem, hvor vi skal bo de sidste 4 nætter.

I denne fantastiske by, vil vi hurtigt fornemme den helt specielle atmosfære og opleve, hvilken betydning byen har for både jøder, kristne og muslimer. Vi skal bl.a. en tur op på Oliebjerget, besøge Gethsemane Have og gå via Dolorosa gennem Den Gamle By, ligesom vi får mulighed for at opleve jøderne ved Grædemuren, der er deres helligste synagoge. Vi skal også på en spændende dagsudflugt til Det Døde Hav, der ligger 400 meter under havets overflade. Dygtig lokal guide er med på hele rejsen i Israel.

Det bliver en rejse for livet.

Rejseplan

Lørdag d. 16. oktober
Sidst på eftermiddagen flyver vi fra Billund med Turkish Airlines via Istanbul til Tel Aviv, hvor vi lander efter midnat. Herfra kører vi til Genesaret Sø i Galilæa til sen indkvartering. Her skal vi bo de første fire nætter.

Søndag d. 17. oktober
Efter sen morgenmad mødes vi til introduktionssamling, hvor vi kort gennemgår alt det, vi kan glæde os til på turen.

Vi tager på spændende oplevelser i det østlige Golan: Tel Hazor – en stor bibelsk udgravning, der giver os en beskrivelse af hele Gammel Testamentes tid på én gang. Herfra til de også i dag i medierne så omtalte Golanhøjder, hvor vi nyder udsigten fra højderne. Vi besøger en lokal vingård og smager på lækre israelske vine. Vi slutter udflugtsdagen med en sejltur på den sø, Jesus og hans disciple sejlede meget på. Om morgenerne og om eftermiddagen (hvis vi når tidsnok hjem) kan man nyde en svømmetur i søens klare varme vand. Middag inden afslappet aftenhygge.

Mandag d. 18. oktober
Vi kører til Nazaret, Jesu barndomsby, hvor vi først besøger vi Bebudelses-kirken, der er Mellemøstens største katedral. Videre til Nazareth Village, hvor der er opbygget en landsby, som den så ud på Jesu tid. Stedet er levendegjort, og man får Jesu liv og undervisning illustreret på en god og spændende måde, ligesom vi får serveret et let bibelsk måltid.

Vi kører til Magdala centre, som menes at være fødestedet for Marie Magdalene. Det er en nyudgravet fiskerby fra det 1. århundrede, og vi ser synagogen inden turen fortsætter til Arbel-bjerget. Nyd den bjergtagende udsigt til Genesaret sø. I dette landskab forekommer tiden at stå stille, så vi har god tid til at fordøje dagens oplevelser og læse i Bibelen.

Tirsdag d. 19. oktober
Vi begynder dagen på Saligprisningernes bjerg, hvor Jesus holdt Bjergprædikenen. Kirkens ottekantede form symboliserer de otte saligprisninger. Vi går ned til Tabgha hvor bespisningsunderet fandt sted. Herefter besøger vi Kapernaum, hvor Jesus kaldte disciplene Peter og Johannes. Efter at have set udgravningerne af synagogen og kirken, der er bygget over Peters Hus, fortsætter vi til afslapning inden middagen.

Onsdag d. 20. oktober
Vi tager afsked med det skønne Galilæa og sætter kursen mod Jerusalem. Undervejs besøger vi Sachne Nationalpark med de varme kilder, projekt ’Seeds of Hope’ i Jeriko, oprettet af Tass Saada og Jesu dåbssted ved Jordanfloden: Qasr Al-Yahud. Videre til indkvartering i Jerusalem. Mulighed for gå-tur i den skønne by efter middagen.

Torsdag d. 21. oktober
Dagen har fokus på Jesus i Påsken. Vi begynder med besøg på Oliebjerget, hvor der er en helt vidunderlig udsigt over byen. Efter et besøg i Paternoster-kirken (Fadervor-kapellet) går vi ned ad Oliebjerget, og kommer til Getsemane Have med Alle Nationers Kirke. Herfra går vi gennem Løveporten ind i Den gamle By. Vi besøger først Skt. Anna-kirken og Bethesda dam og går herefter under „Ecce-Homo“-buen og ser interessante udgravninger. Herfra følger vi Via Dolorosa „Smertens Vej“ til Gravkirken. Middag på hotellet.

Fredag d. 22. oktober
Vi kører til Betlehem, hvor vi besøger den store imponerende kristne kirke. Vi ser bl.a. grotten, hvor Jesus sikkert blev født. Herefter ser vi Hanegalskirken og nadversalen i Jerusalem, den smukke restaurerede jødiske bydel og Kardoen (udgravet del af Jerusalem, hvor der nu er forretninger) . Vi er med når sabbatten indledes ved Grædemuren, hvor jøder dagligt står og beder.

Lørdag d. 23. oktober
Dagen foregår på det stykke landjord i verden, der er længst under havets overflade. Vi besøger den imponerende klippefæstning Masada, hvor jødiske frihedskæmpere i år 73 ved romernes angreb begik selvmord for ikke at falde i fjendens hænder. Vi tager svævebanen op og ned og nyder udsigten fra toppen.

Der bliver herefter mulighed for at bade/flyde i Det Døde Hav, hvilket er en helt speciel oplevelse pga. det saltholdige vand. På tilbagevejen gør vi holdt ved Ein Gedi Naturpark, hvor der er et rigt dyre- og planteliv, og går en tur op til Davidskilden. Det var i dette område, David skar en flig af Sauls kappe. Middag på hotellet.

Søndag d. 24. oktober
Vi kører ud til Jerusalems nye bydel, hvor vi besøger Holocaustmuseet Yad Vashem, der er et mindemuseum for de 6. mill. jøder, der døde under 2. verdenskrig. Herfra kører vi til Israels-museet, hvor vi ser modelbyen af Jerusalem, som viser, hvordan byen så ud på Jesu tid. Dødehavsrullerne. Efter et kort stop ved Menorahen, 7-armet lysestage, der står placeret ved Knesset, det israelske parlament. Der er nu lidt tid på egen hånd i det gamle Jerusalem inden andagt og nadver i Gordons Gravhave.

Find festtøjet frem til middagen, vi skal nemlig have en dejlig afslutningsmiddag.

Mandag d. 25. oktober
Tidlig om morgenen kører vi til lufthavnen. Via Istanbul retur til Billund hvor vi forventeligt lander sidst på eftermiddagen.

Forbehold for tastefejl og program ændringer.

Om Israel

Når du først har været i Israel én gang, må du tilbage igen!
Dette kan mange skrive under på. Kombinationen af flere tusind års historie, den komplekse og sammensatte kultur og den varierede natur, gør landet til noget helt særligt. Et land du aldrig bliver færdig med!

Flere tusind års historie
Hvis stenene kunne tale, ville Israels historie næppe kunne rummes i alverdens historiebøger. Bibelen er en af de vigtigste kilder til landets historie og den helt centrale guidebog på vores rejser. Mange af vores rejsedeltagere har oplevet, at Bibelens ord har fået en helt ny betydning, når de har fået koblet stederne og begivenhederne sammen i landet. Her blev Jesus født i Betlehem, og han døde og opstod i Jerusalem.

Læs mere om Israel her