Israel – rundrejse

10. oktober - 17. oktoberIsraelEfterårFlyBibelske Rejser, Israel

Israel – rundrejse

Tag med på denne spændende og indholdsrige rundrejse til Israel, hvor vi skal opleve og besøge mange af de steder, man bør se som førstegangsbesøgende i Det Hellige Land. Herudover vil vi også opleve et land, der er utroligt afvekslende i natur og geografi lige fra frodigt landbrugsjord til gold ørkenlandskab.

Vi begynder med 3 nætter ved Genesaret Sø, hvor vi bl.a. skal sejle en tur på søen samt besøge Kapernaum og Nazaret, ligesom vi skal en tur op i Golan-højderne og bl.a. besøge en moderne vingård. Fra Galilæa kører vi ud til Middelhavet, hvor vi besøger Cæsarea ved Havet og fortsætter herfra til Jerusalem, hvor vi skal bo de sidste 4 nætter.

I denne fantastiske by, vil vi hurtigt fornemme den helt specielle atmosfære og opleve, hvilken betydning byen har for både jøder, kristne og muslimer. Vi skal bl.a. en tur op på Oliebjerget, besøge Gethsemane Have og gå via Dolorosa gennem Den Gamle By, ligesom vi får mulighed for at opleve jøderne ved Grædemuren, der er deres helligste synagoge. Vi skal også på en spændende dagsudflugt til Det Døde Hav, der ligger 400 meter under havets overflade. Dygtig lokal guide er med på hele rejsen i Israel.

Det bliver en rejse for livet.

Rejseplan

Lørdag d. 10. oktober.
Vi flyver fra Kastrup med Brussel Airlines via Bruxelles til Tel Aviv, hvor vi lander midt på eftermiddagen. Herfra kører vi til Genesaret Sø i Galilæa, hvor vi indkvarteres og spiser middag i Kfar Kinneret, der er dejligt beliggende ved søen. Her skal vi bo de første tre nætter.

Søndag d. 11. oktober.
Vi begynder med et besøg på Saligprisningernes bjerg, hvor Jesus holdt Bjergprædikenen. Kirkens ottekantede form symboliserer de otte saligprisninger. Herfra kører vi op gennem Huladalen til Cæsaerea Filippi, hvor Peter aflagde sin bekendelse. Undervejs frokoststop i en druserlandsby. Herefter betragter vi Hermonbjerget, der er næsten 3000 m højt. Hermon er måske det virkelige Forklarelsens bjerg. Vi fortsætter op i Golanhøjderne til Bentalbjerget, og ser ind over Syrien og Tåredalen. Vi hører også om Golans bibelske og moderne historie. Efter et besøg på ”Golan Heights Winery”, der er en moderne vingård, returnerer vi til hotellet, hvor vi slapper af og får os måske en dukkert i søen.

Mandag d. 12. oktober
Dagen begynder med en vidunderlig sejltur på Genesaret Sø. Herefter besøger vi Kapernaum, hvor Jesus kaldte disciplene Peter og Johannes. Efter at have set udgravningerne af synagogen og kirken, der er bygget over Peters Hus, fortsætter vi til Magdala, en nyudgravet fiskerby fra det 1. århundrede, hvor vi ser synagogen. Næste stop bliver i Nazaret, Jesu barndomsby. Vi besøger først Nazareth Village, hvor der er opbygget en landsby, som den så ud på Jesu tid. Stedet er levendegjort, og man får Jesu liv og undervisning illustreret på en god og spændende måde, ligesom vi får serveret et let bibelsk måltid. Herefter besøger vi Bebudelses-kirken, der er Mellemøstens største katedral. Vi ser stedet, hvor Maria mødte englen Gabriel. På tilbagevejen nyder vi udsigten på den skønne nedkørsel til Genesaret Sø. Undervejs aflægger vi, hvis muligt, et besøg i Det Danske Hus i Poriya.

Tirsdag d. 13. oktober
Vi tager afsked med det skønne Galilæa og sætter kursen mod vest og kører langs Middelhavet til Cæsarea ved Havet, hvor den romerske officer Cornelius blev døbt af Peter, og hvor Paulus sad fængslet, før han blev sendt til Rom. Her håber vi også at få mulighed for at dyppe tæerne i Middelhavet, så husk badetøjet. Vi fortsætter nu til Jerusalem, hvor vi besøger holocaust-museet, Yad Vashem, der er et mindemuseum for de 6 millioner jøder, der døde under 2. verdenskrig. Herfra kører vi til indkvartering og middag på vores hotel i den jødiske bydel.

Onsdag d. 14. oktober.
Dagen begynder med besøg på Oliebjerget, hvor der er en helt vidunderlig udsigt over byen. Vi kører derop med bussen – resten af dagen foregår på ’apostlenes heste’. Efter et besøg i Paternoster-kirken (Fadervor-kapellet) går vi ned ad Oliebjerget, hvor vi ser Dominus Flevit (Tåre-kirken), inden vi kommer til Getsemane Have med Alle Nationers Kirke. Herfra går vi gennem Løveporten ind i Den gamle By. Vi besøger først Skt. Anna-kirken og Bethesda dam og går herefter under „Ecce-Homo“-buen og ser interessante udgravninger. Herfra følger vi Via Dolorosa „Smertens Vej“ til Gravkirken. Efter en tur gennem den smukt restaurerede jødiske kvarter, kommer vi til Kardoen (hovedgaden i oldtidens Jerusalem – nu med moderne forretninger i de gamle bygninger). Resten af eftermiddagen er til fri disposition med mulighed for fx at handle i basargaderne, gå en tur på bymuren eller opleve folkelivet og den specielle atmosfære. Rejselederne tilbyder at gå med dem, som ikke ønsker at gå på egen hånd.

Torsdag d. 15. oktober
Bussen sætter os af ved Møgporten og vi går hen til Grædemuren for at betragte de mange jøder, som kommer hertil for at bede. Herefter går vi, hvis det er muligt, en tur op på tempelpladsen, hvor vi bl.a. ser Al-Aqsa-moskeen og Klippemoskeen udefra. Næste besøg bliver ved tempelpladsens sydmur, hvor vi blandt andet ser den imponerende tempeltrappe, der førte op til Herodes’ tempel, og hvor Jesus også gik for at komme op til templet. Vi besøger også Davidsbyen med vandsystemer, Siloa-tunnelen og Siloa dam, hvor der bliver mulighed for at gå igennem den 533 m lange Hizkijas’ vandtunnel. Dagen sluttes af med besøg og andagt i Gordons Gravhave.

Fredag d. 16. oktober
Vi kører ned gennem Judæas ørken og holder morgenandagt med en skøn udsigt over Wadi Kelt. Herefter videre ned til Det Døde Hav, som ligger 400 meter under havets overflade. Vi fortsætter langs Det Døde Hav til klippefæstningen Masada, hvor jødiske frihedskæmpere i år 73 ved romernes angreb begik selvmord for ikke at falde i fjendens hænder. Vi tager svævebanen op og ned. Der bliver herefter mulighed for at bade/flyde i Det Døde Hav, hvilket er en helt speciel oplevelse pga. det saltholdige vand, inden vi atter sætter kursen mod Jerusalem. Undervejs passerer vi Qumran, hvor Dødehavsrullerne blev fundet i 1947, og hvor essæernes boplads er udgravet. Inden middagen på hotellet vil der være mulighed for at besøge Grædemuren, hvor det er en oplevelse at møde jøderne ved sabbattens begyndelse ved solnedgang.

Lørdag d. 17. oktober
Formiddagen er til fri disposition, hvor der bl.a. er mulighed for at gøre den sidste handel i basargaderne, opleve en gudstjeneste i en synagoge eller tage et smut til Betlehem. Omkring middagstid kører vi til Ben Gurion Lufthavn og må midt på eftermiddagen sige farvel til Israel for denne gang. Efter mellemlanding i Bruxelles, ankommer vi til Kastrup sidst på aftenen og kan se tilbage på en rejse for livet med uforglemmelige oplevelser.

Om Israel

Når du først har været i Israel én gang, må du tilbage igen!
Dette kan mange skrive under på. Kombinationen af flere tusind års historie, den komplekse og sammensatte kultur og den varierede natur, gør landet til noget helt særligt. Et land du aldrig bliver færdig med!

Flere tusind års historie
Hvis stenene kunne tale, ville Israels historie næppe kunne rummes i alverdens historiebøger. Bibelen er en af de vigtigste kilder til landets historie og den helt centrale guidebog på vores rejser. Mange af vores rejsedeltagere har oplevet, at Bibelens ord har fået en helt ny betydning, når de har fået koblet stederne og begivenhederne sammen i landet. Her blev Jesus født i Betlehem, og han døde og opstod i Jerusalem.

Læs mere om Israel her

Relaterede rejser og indlæg