Israel og Jordan – Åben sognerejse fra Holstebro kirke

Tag med på en oplevelsesrig tur til Israel og Jordan.

10. april - 20. aprilIsrael, JordanForårNiels Arne Christensen, Erik LadegaardFlyAktuelle menighedsrejser, Bibelske Rejser, Israel

Israel og Jordan – to enestående nabolande

Tag med på en oplevelsesrig tur til Israel og Jordan. I Jordan er det primære mål verdens-vidunderet Petra, som i århundreder var et afgørende centrum på en af Mellemøstens store handelsveje. Moses kom ca. 1400 f.Kr. forbi Petra på vejen fra Egypten til det forjættede land.

Turens hovedmål er dog Israel, som i sig selv vel må siges at være et nutidigt verdens-vidunder. Vi skal her omkring mange af landets unikke steder, men vi skal også opleve steder, som du måske aldrig har besøgt til trods for, at du har været i landet før. Rejsen byder bl.a. på ophold i Betlehem, Petra, Ein Bokek, Ohalo Manor direkte ved Genezareth Sø – og til sidst naturligvis Jerusalem. På rejsen oplever vi både det bibelske og det moderne Israel. Vi oplever den fantastiske natur, der veksler mellem frodige landskaber og gold ørken.
Rejsen er en åben sognerejse fra Holstebro kirke, men enhver er velkommen.

Rejseplan

Mandag d. 10. april
Sidst på eftermiddagen mødes vi i Billund for at flyve til Israel med Turkish Airlines. Efter en mellemlanding i den flotte, nye lufthavn i Istanbul lander vi godt midnat i Ben Gurion lufthavn i Israel.
Herfra kører vi til indkvartering i Davids by, Betlehem.

Tirsdag d. 11. april
Miraklet over alle mirakler skete i en grotte på hyrdernes mark ved Betlehem: Guds egen Søn blev født af jomfru Maria! Vi skal naturligvis besøge fødselskirken og hyrdernes mark. Allerede i det 2. årh. taler litterære kilder om fødselsgrotten i Betlehem, og kejser Konstantins mor, Helene, indviede i 339 e.Kr. Fødselskirken.
Vi kører efter frokost til Jerusalem, hvor vi skal besøge Davidsbyen. Her ser vi udgravninger af den 3000-år gamle Davidsby. Vi får mulighed for en unik oplevelse: At gå de 35 min. gennem kong Ezekias’ snart 3000 år gamle tunnel ned til Siloa Dam (husk at medbringe badesko samt lommelygte!). Herefter besøger vi sydmursudgravningerne ved tempelpladsen, hvor man stadig kan se den imponerende tempeltrappe op til Huldaporten, som på Jesu tid førte op til Herodes’ tempel, og hvor Jesus mange gange i sit liv gik for at komme op på tempelpladsen.
Hvis der er mulighed for det, går vi op på Tempelpladsen for at se Al-Aqsa-moskeen og Klippemoskeen udefra. Og naturligvis skal vi besøge Grædemuren. Vi skal herefter op til den jødiske bydel inden for de gamle mure og her se Hurvasynagogen samt gå på Cardoen.

Onsdag d. 12. april
Vi forlader tidligt hotellet og kører til Jeriko og Det Døde Hav og herfra videre over grænsen mellem Israel og Jordan og ned til Petra.

På vej til Petra stopper vi op i Madaba. Her besøger vi den græsk-ortodokse St. George Church, som er berømt for sin ganske enestående gulvmosaik, Madabakortet fra 560 e.Kr. Derefter kører vi den korte vej til Nebo Bjerg, hvor vi nyder samme udsigt, som Moses fik at se som det sidste, han oplevede. Herefter går turen til Petra.

Torsdag d. 13. april
Dagen bruger vi på en udflugt ind i ruinbyen Petra, den lyserøde by. Om formiddagen får vi en guidet tur, og om eftermiddagen kan man undersøge byen på egen hånd, klatre op på de spændende højder eller følges med rejselederne rundt. Det var nabatæerne, hvis storhedstid rundt regnet lå fra 100 f.Kr. til 100 e.Kr., som skabte byen, hugget ud i klippevæggene.
Petra er på UNESCOs verdensarvsliste og udnævnt til ét af verdens syv nye underværker.

Fredag d. 14. april
Vi forlader tidligt Petra og kører nordpå til Allanby-grænseovergangen og ind i Israel og her til Ein Gedi.

Det var her David skjulte sig for kong Saul, da denne, efter at have hørt, at fårehyrden David skulle overtage kongemagten, i sygelig jalouxi forsøgte at dræbe David. Vi går helt ind i kløften med de to vandfald, som forunderligt nok tæt på hinanden kommer ud fra klippesiden, men med forskellig temperatur.
Vi fortsætter herefter sydpå til Ein Bokek, hvor vi skal overnatte på et dejligt hotel i en ganske unik varme og natur. Her får vi mulighed for endnu en unik oplevelse: at bade i Det døde Hav med over 30% salt – og hvor man kan ligge på ryggen og læse sin avis. Vi er nu på verdens lavest beliggende punkt, 400 meter under havets overflade!

Lørdag d. 15. april
Tidligt om morgenen kører vi den korte tur nordpå til klippefæstningen Masada. Kong Herodes byggede her en imponerende fæstning, som omkring år 70 under det jødiske oprør mod romerne kom til at spille en central rolle. Vi fortsætter nordpå langs Det døde Hav og lander I Jeriko, hvor vi både skal finde frokost men også tjekke, om tolderen Zakæus’ morbærfigentræ stadig står der.
Vi kører forbi det gamle Tell Jeriko, og efter en skøn tur op gennem den frugtbare Jordandal, lander vi på vores hotel ved sydspidsen af Genesaret sø, Kibbutzhotellet Ohalo Manor. Her skal vi bo de følgende 2 nætter.

Søndag d. 16. april
Vi begynder med en sejltur på Genesaret Sø. Herefter besøger vi Tabgha, stedet for bespisningsunderet, og herefter ned til Mensa Christi, stedet ved Genesaret Sø, hvor Peter fik fornyet sit apostelkald. Videre til Kapernaum hvor vi ser ruinerne af den gamle synagoge og Peters hus. Kapernaum er den by, hvor Jesus ofte opholdt sig og udførte flere undere end noget andet sted. Vi besøger herefter Magdala, som var hjemby for Maria Magdalena.

Her ser vi resterne af en synagoge, som regnes for at have været i brug på Jesu tid.
Eftermiddagen går med en tur til Saligprisningernes Bjerg og herfra nordpå, forbi Hula-dalen op til Tel Dan, ikke mindst berømt for den 4000-år gamle byport, som Abraham og hans store følge mulighed red ind gennem. Til sidst skal vi besøge Kæsarea-Filippi, hvor Peters bekendelse fandt sted, og endelig en skøn tur til Banjas-vandfaldet, inden vi vender næsten hjemad til Ohalo Manor.

Mandag d. 17. april
Vi forlader vores hotel og kører til Nazareth, hvor vi først skal besøge Bubudelseskirken, hvor jomfru Maria af englen Gabriel blev kaldet til at blive mor til Guds Søn! Vi skal herefter besøge Nazareth Village, en slags frilandsmuseum med levende aktører, som viser os, hvordan en landsby på Jesu tid så ud, samt hvordan man levede dengang. Besøget slutter med en frokost i stil med den, som man kunne have nydt på Jesu tid. Herefter sætter vi kursen mod Jerusalem. Undervejs stopper vi ved Cæsarea ved Middelhavet, hvor vi hører om Paulus’ ophold her.

Tirsdag d. 18. april
Vi tager letbanen til Damaskus Porten, og herfra med bus op på Oliebjerget, hvor vi har første stop ved Fadervorkirken og Himmelfartskapellet. Efter at have nydt den vidunderlige udsigt over Jerusalem, går vi ned ad Oliebjerget, og undervejs besøger vi Tårekirken og Gethsemane Have. Herefter går vi op til Løveporten og ind i den gamle by. Her ser vi Bethesda Dam og besøger Skt. Annekirken, som er kendt for sin flotte akustik. Vi følger nu Via Dolerosa, ”Smertens Vej”, til Gravkirken. Herefter er der tid til en tur i basargaderne, inden vi runder eftermiddagen af med muligheden for at deltage i en kort nadvergudstjeneste i Gordons Gravhave.

Onsdag d. 19. april
Dagen er til fri afbenyttelse til at se mere af Jerusalem, eller til ren afslapning. Rejselederne har gode forslag. Mulighederne er mange. Omkring kl. 20.00 kører vi til Ben Gurion lufthavn.

Torsdag d. 20. april
Lidt over midnat flyver vi fra Ben Gurion lufthavn i Israel til Istanbul lufthavn i Tyrkiet, og herfra til Billund. Undervejs tid til afslapning, lidt natmad i Istanbul lufthavn, sikkert lidt søvn – inden vi lander i Billund omkring kl. 10.

Relaterede rejser og indlæg