Israel – èt land, to folk og tre religioner

På denne spændende rejse krydser vi landet fra nord til syd og fra øst til vest. En læserrejse for Kristeligt Dagblad.

17. november - 24. november 2019IsraelEfterårFlyIsrael

Israel – èt land, to folk og tre religioner

Et møde med Israel er et møde med et land, hvor den bibelske fortid definerer nutiden, og hvor mennesker med vidt forskellige historier og religiøse ståsteder lever side om side.

Jerusalem er en by med betydning for både jøder, kristne og muslimer. På skift har de tre religioner haft magten i byen.

På denne spændende rejse krydser vi landet fra nord til syd og fra øst til vest. Fra Genesaret Sø i det smukke Galilæa til Jeriko, og fra Det Døde Hav til Jerusalem.

Vi møder mennesker, hvis hverdag er formet af landets historie og den aktuelle situation i både Israel og Palæstina.

Rejsen er samtidig en læserrejse for Kristeligt Dagblad.

Rejseplan

17. november 2019

Udrejse søndag morgen fra Kastrup via Istanbul til Tel Aviv. Med bus til Jerusalem til indkvartering.

18. november 2019

I dag har vi fokus på det kristne Jerusalem. Vi begynder på Oliebjerget og vandrer ned af Palmesøndagsstien til Fadervorkirken og Getsemane Have. Gennem Stefanusporten til Betesda Dam og Skt. Annekirken frem til begyndelsen på pilgrimsruten i Jerusalem. Vi går Via Dolorosa med Gabbata til Gravkirken eller Opstandelseskirken, som den også kaldes. Dagen slutter med besøg og andagt i Gravhaven.

19. november 2019

Fokus på det jødiske Jerusalem med Davidsbyen, tempelområdet neden for selve tempelpladsen og den jødiske bydel i Den Gamle By. Om aftenen får vi besøg af nogle af dagens jerusalemitter og besøger Den Danske Kirke i Jerusalem.

20. november 2019

Vi ser det gribende Holocaust museum, Yad Vashem. Vi kører videre til Hebron, hvor den aktuelle konflikt er særlig tydelig. Vi besøger Hyrdernes Mark nær Betlehem og ser Fødselskirken, den første kirke bygget i Det Hellige Land. Vi slutter dagen af sammen med kristne palæstinensere i Betlehem.

21. november 2019

Besøg på dåbsstedet, Qasr Al-Yahud ved Jordanfloden. Fortsætter til Masada, Herodes’ imponerende klippefæstning. Videre til besøg i Jeriko, hvor vi besøger Zakæus’ Hus, hvor det palæstinensiske bibelselskab har et arbejde til fordel for især unge piger og kvinder. Indkvartering i Jeriko.

22. november 2019

Vi kører nordpå til Nazaret, Jesu barndomsby. Her ser vi Bebudelseskirken med dens mange illustrationer af, hvad det betyder, at ‘Ordet blev kød’, og ‘Gud blev menneske’. Vi besøger Nazareth Village og får viden om livet i byen på Jesu tid og spiser et måltid inspireret af bibelske madopskrifter. Videre til Genesaret Sø til besøg i den 8-kantede kirke på Saligprisningernes bjerg, hvor Jesus holdt Bjergprædikenen. Vi går ned til søen og ser Tabgha og Kapernaum med ruinerne af synagogen og Peters hus.

23. november 2019

Efter en skøn sejltur på Genesaret Sø, kører vi gennem Golanhøjderne til Gamla, Galilæas Masada, et sted kendt for politisk og socialt oprør. Her møder vi også mennesker, som i dag arbejder med, hvordan de kan forholde sig til den aktuelle konflikt i området. Herfra til spændende rundvisning i kibbutz Gadot. Dagens sidste besøg er i Magdala, Maria Magdalenes hjemby. Vi slutter dagen af med en rundvisning i Kibbutz Ein Gev.

24. november 2019

Hjemrejse søndag efter en uforglemmelig rejse til Israel. Vi flyver fra Tel Aviv via Istanbul til Kastrup.

Om Israel

Når du først har været i Israel én gang, må du tilbage igen!
Dette kan mange skrive under på. Kombinationen af flere tusind års historie, den komplekse og sammensatte kultur og den varierede natur, gør landet til noget helt særligt. Et land du aldrig bliver færdig med!

Flere tusind års historie
Hvis stenene kunne tale, ville Israels historie næppe kunne rummes i alverdens historiebøger. Bibelen er en af de vigtigste kilder til landets historie og den helt centrale guidebog på vores rejser. Mange af vores rejsedeltagere har oplevet, at Bibelens ord har fået en helt ny betydning, når de har fået koblet stederne og begivenhederne sammen i landet. Her blev Jesus født i Betlehem, og han døde og opstod i Jerusalem.

Læs mere om Israel her