Israel – for hele familien

På denne rejse er der plads til at være sammen i familien og få fælles oplevelser med hjem.

17. oktober - 24. oktoberIsraelEfterårFlyBibelske Rejser, Israel

Israel – for hele familien

Israel er et spændende land for både børn, unge  og voksne. Der er oplevelser for enhver smag og alder.

Tag på familietur i bibelhistorien. Besøg mange af stederne, I har hørt om: Genesaret Sø, Betlehem og Jerusalem. Oplev Nazareth Village, hvor vi ser en landsby, som den så ud, da Jesus var barn i byen.

Besøg beduiner i ørkenen og rid en tur på kameler. Se hvem der er bedst til at flyde i Det Døde Hav og glæd jer til at svømme i Genesaret Sø og Middelhavet. Tag en tur i gummibåd på Jordanfloden og besøg Hyrdernes Mark ved Betlehem.

Nyd udsigten fra Karmels bjerg, hvor Elias kæmpede med Baals profeter, og oplev nogle fantastiske grotter ved Middelhavet og en køretur langs grænsen til Libanon.

På denne rejse er der tid og plads til at være sammen i familien og få uforglemmelige fælles oplevelser med hjem.

Turen giver mulighed for, at børn og voksne får lidt forskellige oplevelser undervejs.

Rejseplan

Søndag d. 17. oktober
Vi flyver fra Kastrup via Wien til Tel Aviv, hvor vi lander midt på eftermiddagen. Herfra kører vi til Jerusalem, hvor vi nyder det første glimt af byen, inden vi indkvarteres på centralt beliggende hotel i den jødiske bydel. Vi bor i Jerusalem i 3 nætter.

Mandag d. 18. oktober
Vi kører til Den gamle By, hvor vi i Davidsbyen går igennem den 533 m lange Hizkijas’ vandtunnel. Herefter kører vi til Betlehem, hvor vi besøger Hyrdernes Mark og Fødselskirken. Herfra kører vi tilbage til Jerusalem, hvor vi besøger jødernes helligste sted, Grædemuren og slutter af med andagt i Gravhaven.

Tirsdag d. 19. oktober
Dagen begynder med en tur på Oliebjerget, hvorfra vi har en fantastisk udsigt over Jerusalem. Vi besøger kirken med Fadervor på alverdens sprog. Herefter går vi ned ad Oliebjerget og besøger Tårekirken, inden vi kommer til Getsemane Have med Alle Nationers Kirke. Vi går nu gennem Løveporten til Skt. Annekirken fra korsfarertiden og Betesda Dam. Herefter passerer vi under ’Ecco Homo’-buen, inden vi fortsætter ad Via Dolorosa, Smertens Vej, til Gravkirken. Resten af eftermiddagen er til fri disposition med mulighed for fx at handle i basargaderne, gå en tur på bymuren eller opleve folkelivet og den specielle atmosfære. Rejselederne tilbyder at gå med dem, som ikke ønsker at gå på egen hånd.

Onsdag d. 20. oktober
Om formiddagen er der 3 valgmuligheder:
1: Yad Vashem, det verdensberømte holocaust-museum, der fortæller historien om jødernes lidelser under 2. verdenskrig (NB: mest for voksne. Med h.t. aldersgrænse: drøft dette nærmere med rejselederne!).
2: Den bibelske zoologiske have.
3: Et lille videnskabsmuseum specielt for børn. Få nærmere oplysninger på turen hos rejselederne!
Herefter forlader vi Jerusalem og kører ned gennem Judæas ørken til Det Døde Hav, som ligger 400 meter under havets overflade, og kommer til Herodes imponerende klippefæstning, Masada, hvor jødiske frihedskæmpere år 73 ved romernes angreb begik selvmord for ikke at falde i fjendens hænder. Vi tager med en kabelbane op på toppen, hvor vi får en spændende rundvisning og går så ned ad den romerske rampe på den anden side. Her venter bussen på os, og vi kører til beduinlejren, Kfar Hanokdim, hvor vi skal overnatte i et stort telt. Vi skal også opleve en tur på kamelryg i den fascinerende ørken. Aftenen sluttes af med lejrbål og hygge under stjernehimlen.

Torsdag d. 21. oktober
Vi spiser morgenmad, imens vi nyder solopgangen og forlader herefter beduinlejren. Første stop bliver i Ein Boqek, hvor vi skal bade/flyde i Det Døde Hav, der er verdens lavest beliggende hav, 400 m under havets overflade. Det er en helt speciel oplevelse pga. det saltholdige vand. Herfra kører vi videre langs Det Døde Hav og kommer til Ein Gedi Naturpark, hvor der er et rigt dyre- og planteliv. Det var i dette område, David skar en flig af Sauls kappe.

Vi går en tur op til Davidskilden, hvor der også er mulighed for at blive kølet ned under et vandfald.
Næste stop bliver ved Qasr Al-Yahud ved Jordan-floden tæt ved Jeriko, som ifølge meget gammel tradition er Jesu dåbssted. Herfra fortsætter vi videre op gennem Jordandalen og kommer til Genesaret Sø og det skønne Galilæa. Vi checker ind på hotel tæt på Genezareth sø, hvor vi måske kan nå at få en dukkert i hotellets pool. Her bor vi de sidste 3 nætter på turen.

Fredag d. 22. oktober
For de morgenfriske er der mulighed for en dukkert i søen, mens vi ser solen står op. Efter morgenmad skal vi på en skøn sejltur på Genesaret Sø, som er verdens lavest beliggende ferskvandssø. Herefter kører vi op på Saligprisningernes bjerg og nyder udsigten hvorfra Jesus holdt Bjergprædiken. Efter et besøg ved Magdala, en nyudgravet fiskerby fra det 1. århundrede, slutter vi dagen af med en dejlig tur i gummibåde på Jordanfloden.

Lørdag d. 23. oktober
I dag kører vi først til Nazaret, Jesu barndomsby. Her ser vi Bebudelseskirken, Mellemøstens største katedral, og står på det sted, hvor Jesus engang var ved at blive skubbet ud over kanten af bjerget. Vi besøger også Nazareth Village, der er en opbygget landsby, som den så ud, da Jesus var barn og viser, hvordan Jesus boede og spiste. Fra Nazareth fortsætter vi til Rosh Hanikra, der er et naturskønt område ved Middelhavet tæt på grænsen mellem Israel og Libanon. Undervejs besøger vi Karmels Bjerg, hvor Elias kæmpede mod Ba’als-profeterne. Vi satser på, at der ved besøget i Rosh Hanikra bliver tid til en badetur i Middelhavet, inden vi kører et stykke langs grænsen til Libanon på vej tilbage til Genesaret Sø, hvor vi nyder en sidste aften.

Søndag d. 24. oktober
Vi forlader tidligt Galilæa og Genesaret Sø og sætter kursen mod Ben Gurion Lufthavn. Efter en mellemlanding i Wien ankommer vi til Kastrup Lufthavn ved middagstid.

Børnerabat: Ydes kun på værelse med minimum to fuldt betalende voksne.

Forventede flytider:
Udrejse: d. 17. oktober 2021
Kastrup – Wien 07.10 – 08.55
Wien – Tel A Viv 10.25 – 14.50
//
Hjemrejse: 24. oktober 2021
Tel A Viv – Wien 06.15 – 09.00
Wien – Kastrup 15.15 – 17.00

Om Israel

Når du først har været i Israel én gang, må du tilbage igen!
Dette kan mange skrive under på. Kombinationen af flere tusind års historie, den komplekse og sammensatte kultur og den varierede natur, gør landet til noget helt særligt. Et land du aldrig bliver færdig med!

Flere tusind års historie
Hvis stenene kunne tale, ville Israels historie næppe kunne rummes i alverdens historiebøger. Bibelen er en af de vigtigste kilder til landets historie og den helt centrale guidebog på vores rejser. Mange af vores rejsedeltagere har oplevet, at Bibelens ord har fået en helt ny betydning, når de har fået koblet stederne og begivenhederne sammen i landet. Her blev Jesus født i Betlehem, og han døde og opstod i Jerusalem.

Læs mere om Israel her