Israel – for hele familien

På denne rejse er der plads til at være sammen i familien og få fælles oplevelser med hjem.

14. oktober - 22. oktoberIsraelEfterårLisbeth Rasmussen, Christian RasmussenFlyBibelske Rejser, Israel

Israel – for hele familien

Israel er et spændende land for både børn, unge og voksne. På denne rejse har vi sammensat et program, hvor I som familie kan tage med og opleve Israel sammen. Vi har prioriteret at finde oplevelser for alle aldre!

Tag på familietur i bibelhistorien. Besøg mange af stederne I har hørt om, for eksempel Genesaret Sø og Jerusalem. Oplev Nazareth Village – en landsby, som den så ud, da Jesus var barn i byen. Besøg beduiner i ørkenen, og rid en tur på kameler. Prøv, hvem der er bedst til at flyde i Det Døde Hav, og hyg jer sammen i området ved Genesaret Sø. Kom ud på Hyrdernes Mark ved Betlehem, og tag en tur i gummibåd på Jordanfloden.

På denne tur er der tid og plads til at være sammen i familien og samtidig møde nye venner.

Rejseplan

Lørdag d. 14. oktober
I år er der mulighed for udrejse både fra Billund og København. Der er afgang midt på formiddagen og efter en mellemlanding mødes vi i Ben Gurion Lufthavn i Israel først på aftenen. Når hele gruppen er samlet, kører vi med bus til Jerusalem, hvor vi bliver indkvarteret på vores hotel.

Søndag d. 15. oktober
Denne første dag på rejsen skal vi ud og opleve Jerusalem. Vi begynder i Davidsbyen, hvor vi ser udgravninger af den gamle by. Bagefter finder vi badeskoene frem og hiver op i skørterne (eller shortsene). Vi skal nemlig på en spændende gåtur igennem Kong Hezekias’ snart 3000 år gamle tunnel ned til Siloa Dam. Der løber stadig vand i tunnelsystemet så badesko og lommelygte er vigtigt tilbehør!

Vel igennem tunnelen fortsætter vi til Grædemuren, jødernes helligste sted. Her oplever vi jøder, der kommer for at bede og evt. skrive en bøn, som de efterlader i sprækkerne i muren. På vores videre vandring fortsætter vi til Hurva-synagogen og Kardoen i den jødiske del af Den Gamle By. Dernæst slutter dagens officielle program, og dagen er fri til oplevelser eller afslapning.

Mandag d. 16. oktober
Vi starter dagen på toppen af Oliebjerget, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Jerusalem. På vej ned ad Oliebjerget besøger vi Fadervorkirken, med fadervor på alverdens sprog, og Tårekirken. Ved foden af Oliebjerget ligger Getsemane Have med de 1000 år gamle Oliventræer og Alle Nationers kirke. Vi fortsætter ind i Den Gamle By gennem Løveporten og videre til St. Anne Kirke og Bethesda Dam.
Nu er tiden kommet til, at vi skal gå på Via Dolorosa, Smertens Vej, som Jesus gik, fra Pilatus til Golgata, på vej til sin korsfæstelse. I dag snor vejen sig ind igennem den gamle bydel, hvor der er liv, lokale handlende og turister i en stor skøn blanding. Vi stopper op ved nogle af de ni stationer, der er på ruten og hører om Jesu vandring med korset. De sidste fem stationer finder vi inde i Gravkirken, som vi også besøger.
Efter vandringen er der tid til at shoppe i basargaderne, få noget frokost eller sætte sig på en cafe og betragte livet og folkene, der passerer forbi.
Dagens sidste udflugt går til Gravhaven, hvor vi runder dagen af med en kort gudstjeneste. Herefter kører vi hotellet i Betlehem, hvor vi sover de næste to nætter.

Tirsdag d. 17. oktober
I dag er der to tilbud. Til de voksne og større børn foreslår vi Yad Vashem – et kæmpestort mindemuseum om alt det, jøderne blev udsat for under 2. verdenskrig. Det er hårdt at se, men samtidig baggrund for at forstå Israel i dag.
Til de mindre børn går turen til Den Bibelske Zoologiske Have – en skøn Zoo med alle de dyr vi kender, og ikke kender!
Om eftermiddagen vender vi tilbage til Betlehem, hvor vi skal fejre jul, når vi besøger Hyrdernes mark, lytter til juleevangeliet og synger ‘Et barn er født i Betlehem’.

Onsdag d. 18. oktober
I dag besøger vi Fødselskirken, bygget over den grotte, hvor man mener, Jesus blev født. Hvis vi er heldige, kan vi også komme ned i grotten, der ligger under højalteret.
Inden vi forlader Betlehem, får vi frokost, da der er en længere køretur fra Betlehem til den beduinlejr ude i ørkenen, hvor vi skal overnatte. Ved ankomst får vi serveret te, mens vi hører en beduin fortælle om deres måde at leve på, dernæst skal vi ud og ride på kameler! Efter en veloverstået ridetur venter os et fantastisk måltid, med en smuk udsigt over ørkenen. Om aftenen tænder vi op i bålet, synger sammen, og nyder fællesskabet under den smukke stjernehimmel.

Torsdag d. 19. oktober
Vi står tidligt op i dag, og nyder solopgangen over bjergene, mens vi spiser en lækker morgenbuffet.  Den første oplevelse i dag er en af de helt unikke, nemlig at bade i Det Døde Hav. Med sine 30% salt kan man slet ikke undgå at flyde. Du kan også vælge at smøre dig ind i mudder, lade det tørre, og så vaske det af igen. Så vil du mærke, hvor blød din hud er blevet.
Derefter går turen videre til Ein Gedi Naturpark med de store vandfald. Her er der igen mulighed for at bade, så du kan bare beholde badetøjet på. Det var her, den unge David skjulte sig for Kong Saul, der ville dræbe David.

Vi skal nu nordpå og besøge stedet, hvor Jesus blev døbt i Jordanfloden. Herefter kører vi til Jeriko, hvor vi ser et stort gammelt Morbærfigentræ.
Dernæst sætter vi kursen mod vores næste overnatningssted ved Genesaret Sø, hvor vi overnatter de næste to nætter. Synes du ikke, at du har badet nok i dag, kan du slutte dagen af i Genesaret Sø.

Fredag d. 20. oktober
I dag skal vi til Nazaret. Vi besøger først den romersk-katolske Bebudelseskirke, bygget over det sted, Jomfru Maria, ifølge romersk-katolsk tradition, fik kaldet til at blive Jesu mor. Herefter går turen til Nazareth Village, et frilandsmuseum med levende aktører, som viser os, hvordan en landsby var på Jesu tid.
Besøget slutter med en frokost i stil med dén, man kunne have nydt på Jesu tid.
Herefter sætter vi kursen mod Jordan-floden, hvor vi stævner ud i små gummibåde og sejler med strømmen. Du kan vælge at flyde stille og roligt eller få noget sjov ud af turen sammen med de andre både.

Lørdag d. 21. oktober
I dag skal vi også ud at sejle, men denne gang i én stor fælles båd på Genesaret Sø. Efter denne sejltur kører vi op på Saligprisningernes bjerg. Her ligger en smuk kirke med en spektakulær udsigt over søen. Derefter kører vi til Magdala, som var hjemby for Maria Magdalene. Her ser vi resterne af en synagoge, som regnes for at have været i brug på Jesu tid. Samt en helt ny og spændende kirke, bygget med fokus på de kvinder Jesus mødte.

Nu forlader vi området ved Genesaret Sø og kører til Nationalparken Sachne, som er et utroligt smukt naturområde med flere søer med krystalklart vand.
Om aftenen nyder vi hinandens selskab en sidste gang, og taler om alt det, vi har oplevet, og hvad der har gjort indtryk på os.

Søndag d. 22. oktober
Det er blevet hjemrejsedag og tid til at sige farvel og tak for en dejlig uge med mange oplevelser. Dem, der flyver til København skal afsted om morgenen, og dem der skal til Billund har formiddagen fri på egen hånd, inden turen går mod Ben Gurion Lufthavn og Danmark.
Ankomst i Danmark er henholdsvis først og sidst på aftenen.

Om Israel

Når du først har været i Israel én gang, må du tilbage igen!
Dette kan mange skrive under på. Kombinationen af flere tusind års historie, den komplekse og sammensatte kultur og den varierede natur, gør landet til noget helt særligt. Et land du aldrig bliver færdig med!

Flere tusind års historie
Hvis stenene kunne tale, ville Israels historie næppe kunne rummes i alverdens historiebøger. Bibelen er en af de vigtigste kilder til landets historie og den helt centrale guidebog på vores rejser. Mange af vores rejsedeltagere har oplevet, at Bibelens ord har fået en helt ny betydning, når de har fået koblet stederne og begivenhederne sammen i landet. Her blev Jesus født i Betlehem, og han døde og opstod i Jerusalem.

Læs mere om Israel her

Relaterede rejser og indlæg