Solskinsøen Bornholm

29. august - 01. septemberDanmarkEfterårSommerBusDanmark, Relax

Smag på Bornholm

Klipper, udsigter og maleriske småbyer. Her får du smagsprøver på det Bornholm byder på: En ø lidt uden for det egentlige Danmark med en særlig geologi, biologi, kultur, kunst, historie og kirkeliv.

Vores rejseleder på Bornholm kender næsten hver en græstot og gyde. Vi besøger både de mest kendte steder, som vi oplever fra nye vinkler, og de små afkroge, som ikke er kendt af så mange.

Morgen og aften byder på refleksioner og andagter, der knytter sig til de steder, som vi besøger.

Rejseplan

Søndag den 29. august
Efter tidlig opsamling af chauffør Gert Kruse, kører vi over øerne til Ystad hvor vi tager med færgen kl. 12.30 for at sejle til Rønne. (OBS: Husk pas eller billed-ID til den svenske kontrol).
Undervejs nyder vi kaffe og rundstykker. På færgen kan du nyde din medbragte madpakke eller selv købe frokost ombord.
Vi kører i land og møder Palle Kure som er vores rejseleder og guide de kommende dage. Vi begynder med en rundtur i Rønne.
Den gamle bydel rummer blandt andet Danmarks ældste fungerende teater, de lave huse i hedningestræde og Sankt Nikolaj.
Derefter kører vi til indkvartering og middag på Griffen Spa Hotel,  som ligger ud til kysten i Rønne.

Mandag den 30. august
Vi oplever Nordbornholm og tager på tur langs klippekysten  med de historiske hoteller, Folkemødepladsen, fuglefjeld og udsigter.
Vi oplever klippeflader med helleristninger – grafitti eller kunst – fra et par tusinde år før Kristi fødsel, og får en spændende historie om deres betydning. Vi får indtryk af middelalderen på Bornholm, med besøg i Sct. Ols rundkirke og bispens borg; Hammershus, fæstningsværket som er en af Nordeuropas største borgruiner.
Undervejs ser vi et stenbrud med fokus på historien om råstofindvinding på Bornholm. Frokost på fiskerestaurant. Hvis vejret er til det, tager vi denne dag på en lille sejlads hvor vi kan se den smukke bornholmske klippekyst fra havsiden. Dagen rundes af med middag på hotellet.

Tirsdag d. 31. august
Syd-østbornholm. Vi besøger Gudhjem, hvor hovedgaden er så stejl, at det er forbudt at cykle ned ad bakken. i tager turen ned af Strandvejen gennem Bølshavn og Listed til Svaneke. Undervejs oplever vi en lille vandring i klipperne og besøger et af glaspusterierne. Vi kommer til købstaden Svaneke, en af Europas mest velbevarede byer med huse og gårde i bindingsværk. Her har mange kunsthåndværkere slået sig ned. Vi tager byvandring med besøg på havnen og på torvet. Derefter til Nexø, hvor vi blandt hører om 2. verdenskrigs afslutning og ser resultatet af russernes bombardement. Det er dagen hvor resten af Danmark fejrer befrielsen, men for bornholmerne blev den dag begyndelsen på noget helt andet: En russisk besættelse.
Derefter til Dueoddes sand. På vejen hjem besøger vi kongens middelalderborg i Almindingen. Frokost-picnic indtages undervejs. Dagen slutter med middag på hotellet.

Onsdag d. 1. september
Hjemrejse. Vi forlader hotellet og tager med færgen fra Rønne kl. 10.30 tilbage til Ystad. På færgen spiser vi vores medbragte madpakke, imens vi ser ud på havet. Vi besøger  Holmegaard Glasværk, hvor vi blandt andet kan opleve ét eksemplar af hvert et glas, der nogensinde er blevet fremstillet på Holmegaard Glasværk. Det er altså 40.000 unikke glas.
Undervejs på vores rejse mod Jylland finder vi et passende sted at nyde eftermiddagskaffen. Vi kører retur over øerne og fortsætter ad udrejseruten.