Oberammergau og ferie i Prag

Vi fortsætter ferien i Tjekkiets smukke hovedstad Prag med slottet højt hævet over byen, den berømte Karlsbro og den gamle bydel.

10. juni - 16. juniTjekkietAnette Løvstad, Jørgen LøvstadBusEuropa, Oberammergau

Oberammergau og ferie i Prag

Kom tæt på Jesu lidelseshistorie fra palmesøndag til påskemorgen. Omkring 2.350 børn og voksne i alle aldre er med på scenen i Oberammergau, når de på professionel vis opfører påskens begivenheder i Jerusalem for knapt 2000 år siden. Oplev atmosfæren i byen, der efter knapt 400 år stadig lever og ånder for det løfte, byens ledende mænd aflagde til Gud som tak for at slippe for pest og død.

Efter passionsspillets stærke oplevelser fortsætter ferien i Tjekkiets smukke hovedstad Prag med slottet højt hævet over byen, den berømte Karlsbro og den gamle bydel. Vi får en gåtur rundt på slotshøjen og ned over floden til Tynpladsen med dansktalende guide, en aften i Sort Teater og en dag til oplevelser på egen hånd til besøg i sjove museer, shopping eller cafébesøg.

Rejseplan

Indkvartering

Fredag d. 10. juni
Efter opsamling fredag ad udrejseruten passerer vi den dansk/tyske grænse og kører til vores overnatningshotel i Midttyskland.

Lørdag d. 11. juni
Turen fortsætter sydpå gennem Tyskland. Ankomst og indkvartering i omegnen af Oberammergau sidst på eftermiddagen. Middag på overnatningsstedet eller restaurant.

Søndag d. 12. juni
Formiddagen er fri til at se sig om i Oberammergau by og måske handle med Maria Magdalene, Peter, Kajfas, Pilatus eller en af de mange andre skuespillere, vi senere skal opleve på scenen. Efter frokosten, som er inklusiv i prisen, oplever vi passionsspillet i det store spillehus. Middag i pausen. Overnatning i Oberammergau-området.

Mandag d. 13. juni
Afrejse fra Oberammergau efter morgenmad. Vi gør stop ved Ettal Kloster, inden vi kører mod nordøst gennem Tyskland og Tjekkiet til hovedstaden Prag. Indkvartering og middag på hotelskibet Botel Albatros i Prag, som ligger på Moldau med udsigt til Prag Slot.

Tirsdag d. 14. juni
Vi kører op til Prag Slot, hvor vores lokale guide tager os med på en tre timers gåtur med dansktalende guide. Vi ser Prag Slot inden turen går ned over Karlsbroen til rådhuset med det astronomiske ur og pladsen med Jan Hus-statuen. Rejselederen viser vej gennem det jødiske kvarter. Der er tid på egen hånd til måske at besøge en synagoge og gravpladsen eller nyde én af de mange caféer. Middag på Botel Albatros. Om aftenen besøger vi om muligt Black Light Theatre, hvor vi oplever hvordan lys, kulisser og skuespillere spiller sammen på en helt speciel måde.

Onsdag d. 15. juni
Dagen er fri til oplevelser på egen hånd. Mulighederne er mange for at gå på opdagelse i den smukke by, besøge spændende museer, handle eller hygge sig på en fortovscafé. Rejselederen vejleder gerne. Vi spiser afskedsmiddag på restaurant i byen.

Torsdag d. 16. juni
Efter tidlig morgenmad torsdag går turen mod Danmark. Mange minder rigere tager vi afsked ad opsamlingsruten. Sen hjemkomst til Thorning.

Forbehold for tastefejl og programændringer.

Udvidet rejsebeskrivelse følger.

Indkvartering
Alle rejser gennemføres med Felix Rejsers normale hotelstandard. For overnatningerne omkring passionsspillet i Oberammergau sker indkvarteringen på dobbeltværelser med eget bad og toilet på 4* hoteller i omegnen af Oberammergau. På spilledagen er der gratis transport mellem overnatningsstederne og Oberammergau.

Enkeltværelser
På overnatnings- og opholdshotellerne har vi rådighed over nogle enkeltværelser. De to nætter i Oberammergau-området råder vi kun over få enkeltværelser. De sælges til de første, der måtte ønske disse. Andre, der bestiller enkeltværelser, må i Oberammergau dele værelse med en anden person af samme køn.

Om Oberammergau

Kom tæt på påskens begivenheder fra Jesu indtog i Jerusalem Palmesøndag, over de efterfølgende dages diskussioner mellem de lærde og Jesus på tempelpladsen, Skærtorsdags nadver og tilfangetagelsen samt korsfæstelsen Langfredag til opstandelsen Påskemorgen.

Omkring 2.500 børn og voksne, som enten er født i den lille sydtyske alpeby, Oberammergau, eller som har boet mindst 20 år i byen, er med på eller bag scenen. På professionel vis opfører de påskeugens begivenheder i Jerusalem for knapt 2000 år siden..

Det sker på den imponerende friluftsscene, hvor de omliggende bjerge danner en naturlig kulisse.

Læs mere om Oberammergau her