Israel – rundrejse

10. september - 17. septemberIsraelRobert Bonde Mølsted Hansen, Morten Brosbøl VibertFlyBibelske Rejser, Israel

Israel – rundrejse

Tag med på en oplevelsesrig rundrejse i Israel.

Rejsen byder bl.a. på ophold i Jerusalem, besøg ved Det Døde Hav samt oplevelser i Galilæa. På rejsen oplever vi både det bibelske og det moderne Israel. Vi oplever den fantastiske natur, der veksler mellem frodige landskaber og gold ørken.

Programmet er ikke for presset, og dagene ikke for lange. Vi stræber efter at være tilbage ved hotellet ca. kl. 16.00 – enkelte dage dog senere. Dygtig, lokal, dansktalende guide er med på det meste af rejsen rundt i Israel.

Rejsen arrangeres af Rise sogn for alle, som bor i Rise sogn. Skulle andre (folk fra nabosognene, familie, venner m.v.) være interesseret i at komme med, så kontakt rejselederne for at høre, om der er plads.

Præsterne Robert Bonde Mølsted Hansen og Morten Brosbøl Vibert er rejseledere på turen. Rejselederne arrangerer en forberedelsesaften i Rise onsdag d. 6. april kl. 19.30 i sognegården, hvor også en repræsentant fra Felix Rejser vil præsentere turen og besvare spørgsmål.

Rejseplan

Lørdag d. 10. september
Midt på eftermiddagen flyver vi fra Billund, og via en mellemlanding i Frankfurt lander vi sidst på aftenen I Ben Gurion lufthavn i Israel. Herfra kører vi til indkvartering i Davids by, Bethlehem. Det var hertil Davids bedstemor, moabitterkvinden Ruth, kom med sin svigermor No’omi og senere blev gift med Boaz. Det var også her fårehyrden David voksede op sammen med sine brødre, indtil profeten Samuel kom og salvede ham til Israels konge. Profeten Mika knytter stærkt Bethlehem til den kommende Messias.

Søndag d. 11. september
Miraklet over alle mirakler skete i en grotte på hyrdernes mark ved Bethlehem: Guds egen Søn blev født af jomfru Maria!
Vi skal om formiddagen besøge fødselskirken og hyrdernes mark. Allerede i det 2. årh. taler litterære kilder om fødselsgrotten i Betlehem, og kejser Konstantins mor, Helene, indviede i 339 e.Kr. Fødselskirken. Der er en fin symbolik i, at vi må bøje os dybt for gennem hovedindgangen at komme ind i fødselskirken. Under højaltret ligger fødselsgrotten, hvor inkarnationens mirakel fandt sted.
Vi kører efter frokost op på Oliebjerget og har første stop ved Fadervorkirken og Himmelfartskapellet. Efter at have nydt den vidunderlige udsigt over Jerusalem går vi ned ad Oliebjerget, og undervejs besøger vi Tårekirken og Getsemane Have.
Herefter går vi op til Løveporten og ind i den gamle by. Her ser vi Bethesda Dam og besøger Skt. Annekirken, som er kendt for sin flotte akustik. Vi følger nu Via Dolorosa, ”Smertens Vej”, til Gravkirken.
Herefter er der tid til en tur i basargaderne inden vi returnerer til vores hotel i Betlehem.

Mandag d. 12. september
Vi forlader tidligt hotellet og kører til Det Døde Hav, der med sine 400 meter under havets overflade er det lavest beliggende hav i verden.
Først besøger vi Herodes’ imponerende klippefæstning, Masada, som spillede en stor rolle i det jødiske oprør mod romerne i årene 70-73 e.Kr. Vi tager tovbanen op og ned.
Fra Masada kører vi nordpå, hvor vi passerer Qumran og hører den spændende historie om Dødehavsrullerne. Efter frokost er der tid til en helt særlig oplevelse: badning i Det Døde Hav.
Vi besøger herefter Qasr El Yahud, Jesu dåbssted ved Jordanfloden. Efterfølgende kører vi gennem Jeriko, først forbi tolderen Zakæus’ morbærfigentræ, dernæst forbi det gamle Tell Jeriko inden endnu en særlig oplevelse venter os: med tovbane op på fristelsensbjerg! Herefter kører vi op gennem Jordandalen til indkvartering i Tiberias på Karei Deshe, som ligger ved bredden af Genezaret sø.

Tirsdag d. 13. september
Vi begynder med en sejltur på Genesaret Sø. Herefter besøger vi Tabgha, stedet for bespisningsunderet, og går videre ned til Mensa Christi, stedet ved Genesaret Sø, hvor Peter fik fornyet sit apostelkald.
Videre til Kapernaum, hvor vi ser ruinerne af den gamle synagoge og Peters hus. Kapernaum er den by, hvor Jesus ofte opholdt sig og udførte mange af sine undere. Vi besøger herefter Magdala, som var hjemby for Maria Magdalena. Her ser vi resterne af en synagoge, som regnes for at have været i brug på Jesu tid. Vi runder af med endnu en lille perle: En nybygget kirke i Magdala med fokus på kvinderne, Jesus mødte.
Eftermiddagen går med en spændende rundtur i en kibbutz. Her skal vi høre om denne helt særlige israelske måde at leve sammen på.

Onsdag d. 14. september
Vi forlader vores hotel og kører til Nazareth, hvor vi først skal besøge Nazareth Village, en slags frilandsmuseum med levende aktører, som viser os, hvordan en landsby på Jesu tid så ud samt hvordan man levede dengang. Besøget slutter med en frokost i stil med den, som man kunne have nydt på Jesu tid. Herefter sætter vi kursen mod Jerusalem, hvor vi indkvarteres på et hotel, som ligger inden for de gamle bymure.

Her skal vi de sidste tre dage på en særlig måde opleve alle de dufte, lyde og den helt særlige stemning og kultur, som udfoldes inden for de gamle mure. Om aftenen skal vi på et spændende besøg i en syrisk kirke, hvor Robert vil øse af sin store viden om denne kirke.

Torsdag d. 15. september
Vi går fra hotellet ned til Davidsbyen. Her ser vi udgravninger af den gamle Davidsby. Vi får mulighed for en unik oplevelse: At gå de 35 min. gennem kong Ezekias’ snart 3000 år gamle tunnel ned til Siloa Dam (husk at medbringe badesko samt lommelampe!). Herefter besøger vi sydmursudgravningerne ved tempelpladsen, hvor man stadig kan gå på den imponerende tempeltrappe, der i sin tid førte op til Herodes’ tempel, og hvor Jesus gik for at komme op på tempelpladsen. Hvis der er mulighed for det, går vi op på Tempelpladsen for at se Al-Aqsa-moskeen og Klippemoskeen udefra. Vi skal herefter op til den jødiske bydel inden for de gamle mure og her se Hurvasynagogen samt gå på Cardoen. Vi runder eftermiddagen af med muligheden for at deltage i en kort nadvergudstjeneste i Gordons Gravhave.

Fredag d. 16. september
Vi begynder dagen med at køre forbi det israelske parlament, Knesset, hvor vi også ser den berømte Menorah, den syv-armede lysestage over for Knesset. Herefter kører vi ud til det verdensberømte Yad Vashem, der er et mindemuseum for de seks millioner jøder, der døde under anden verdenskrig.
Bussen aflevere os ved Mahene Yehuda, det spændende jødiske marked, hvor der kan købes krydderier, tørrede frugter og meget andet. Her skal vi, eller på den nærliggende hovedgade, Jaffa Street, finde vores frokost, og så er eftermiddagen til fri afbenyttelse! Rejselederne vil have mange gode ideer til, hvad du kan fylde nogle timer ud med, inden vi venter tilbage til vores hotel. Vi går sammen ned til Grædemuren, for her at opleve den helt særlige sabbats-stemning, inden vi går op til Redeemer Church, hvor vi som vores middag skal nyde et sabbatsmåltid.

Lørdag. D. 17. september
Vi går over til Zions-bjerget for at se nadversalen samt kong Davids grav. Herefter går vi videre ned til Hanegals-kirken, bygget over det sted, hvor apostlen Peter fornægtede Jesus tre gange. Under kirken skal vi se den fangekælder, hvor Jesus måske opholdt sig efter tilfangetagelsen i Gethsemane Have.
Herefter går vi tilbage i den gamle by for at finde et spændende sted til frokost, inden vi med bus forlader Jerusalem og kører til Ben Gurion lufthavn, hvorfra vi flyver retur til Danmark sidst på eftermiddagen. Efter en mellemlanding i Frankfurt lander vi i Billund sidst på aftenen.

*Forbehold for ændringer i flytider, program og hotel.

Om Israel

Når du først har været i Israel én gang, må du tilbage igen!
Dette kan mange skrive under på. Kombinationen af flere tusind års historie, den komplekse og sammensatte kultur og den varierede natur, gør landet til noget helt særligt. Et land du aldrig bliver færdig med!

Flere tusind års historie
Hvis stenene kunne tale, ville Israels historie næppe kunne rummes i alverdens historiebøger. Bibelen er en af de vigtigste kilder til landets historie og den helt centrale guidebog på vores rejser. Mange af vores rejsedeltagere har oplevet, at Bibelens ord har fået en helt ny betydning, når de har fået koblet stederne og begivenhederne sammen i landet. Her blev Jesus født i Betlehem, og han døde og opstod i Jerusalem.

Læs mere om Israel her

Relaterede rejser og indlæg