Rundrejse i Israel

03. juli - 12. juliIsraelSommerNiels Arne Christensen, Erik LadegaardFlyAktuelle menighedsrejser, Bibelske Rejser, Israel

Rundrejse i Israel

Tag med på denne oplevelsesrige rundrejse i Israel.

Rejsen byder på et væld af forskellige oplevelser, for eksempel et ophold i Betlehem, Jerusalem og ved Genesaret sø.

På rejsen oplever vi både det bibelske og det moderne Israel. Vi oplever den fantastiske natur, der veksler mellem gold ørken og mere frodige bananplantager.

Dygtig, lokal guide er med os det meste af turen rundt i Israel. Rejsen arrangeres af tidl. Sognepræst Erik Ladegaard og provst Niels Arne Christensen i samarbejde med Felix Rejser. Rejsen er åben for alle.

Rejseplan

Mandag d. 3. juli
I dag er afrejsedag. Vi flyver fra Billund lufthavn om formiddagen og lander efter planen i lufthavnen i Tel Aviv først på aftenen. Derefter kører vi til vores hotel i Tel Aviv.

Tirsdag d. 4. juli
I dag kører vi til Nazaret – byen, hvor Jesus voksede op. Vi skal besøge Bebudelseskirken, som markerer englens besøg hos Maria, hvor hun bliver fortalt, at hun skal føde verdens frelser. Efter besøget i Bebudelseskirken tager vi videre til Nazareth Village. En skøn lille museums-oase midt i Nazarets storby-larm.
I Nazareth Village viser frivillige skuespillere dig, hvordan livet og arbejdet var på Jesu tid. Her spiser vi også en dejlig, bibelsk frokost.
Efter besøget i Nazaret kører vi til en helt unik nationalpark, der hedder Gan HaShlosha (også kaldet Sachne). Det er en nationalpark med krystalklart vand, som er naturligt varmt, så man kan bade hele året. Her finder du også vandfald, du kan bade under. Helt fantastisk og eksotisk sted. Herefter kører vi til vores hotel ved Genesaret sø.

Onsdag d. 5. juli
I dag skal vi se nogle af de steder ved Genesaret Sø, hvor Jesus opholdt sig mest. Vi starter med en dejlig og smuk sejltur på Genesaret Sø. Herefter tager vi til Saligprisningernes Bjerg, hvorefter vi går videre til Tabgha, som er stedet for bespisningsunderet, hvor Jesus bespiste 5000 mand af én beskeden madpakke.
Herefter går vi videre til Kulildskirken, som er stedet ved Genesaret Sø, hvor Peter fik fornyet sit apostelkald. Vi tager videre til Kapernaum, hvor vi ser ruinerne af den gamle synagoge og Peters hus. Kapernaum er den by, hvor Jesus ofte opholdt sig og udførte mange af sine undere. Inden vi kører mod hotellet, besøger vi Magdala, – byen hvor Maria Magdalene kommer fra. Her besøger vi en lille nybygget kirke, – den er en perle, som hylder de kvinder, Jesus kendte. Efter besøget her kører vi mod vores hotel ved Genesaret Sø.

Torsdag d. 6. juli
Vi begynder dagen i Tel Dan. Dette er det nordligste sted, hvor Jesus var med sine disciple. Naturreservatet rummer ruinerne af en 5000 år gammel by, og området er meget smukt. Efter besøget i Tel Dan kører vi til Cæsaræa Filippi. Her fandt Peters Bekendelse sted. Denne nationalpark ligger ved foden af Hermonbjerget, og danner rammerne for både gamle ruiner og et imponerende to-delt vandfald, som giver vand til Jordanfloden. Efter en dejlig dag i det nordligste af Israel kører vi tilbage til hotellet.

Fredag d. 7. juli
I dag kører vi sydpå. Vi kører tidligt mod Qasr El Yahud, – stedet hvor Jesus blev døbt i Jordanfloden. Herefter skal vi en tur til Jeriko. Vi skal her se Zakæus’ morbærfigentræ og også Tel Jeriko. Jeriko er den lavest-beliggende by i verden, nemlig 900 meter under havets overflade.

Samtidig er byen måske også en af verdens ældste byer med sine næsten 6000 års historie. Efter besøget i Jeriko er det tid til en oplevelse af de helt store, – nemlig badning i Det Døde Hav. Her vil du opleve, hvordan dine ben søger mod overfladen i det meget saltholdige vand. Er du til den helt store wellness-oplevelse, er det også muligt at smøre sin krop ind i mudder, – hvilket er meget populært at gøre netop her. Efter denne oplevelse tager vi hen til vores hotel lige i nærheden.

Lørdag d. 8 juli
I dag starter vi dagen ved den gamle og imponerende fæstning, Masada, som har den mest fantastiske historie og udsigt over Det Døde Hav. Masada er bygget af Kong Herodes, og man må bare forundres over hans arkitektoniske evner og færdigheder. Efter Masada kører vi til Nationalparken Ein Gedi, som er kendt for sin smukke beliggenhed og vandfald. Her er der mulighed for en dukkert og en vandring ind igennem naturreservatet, hvor David gemte sig for Kong Saul. Efter besøget i Ein Gedi kører vi mod Qumran. I Qumran finder man de huler, hvor Dødehavsrullerne blev fundet i 1947. Dødehavsrullerne består af forskellige tekster, blandt andet bibelsk og apokryfisk tekst.
Rullernes tekst har kastet lys over kristendommens rødder i dette ørkenområde. Efter et spændende besøg her kører vi videre mod vores hotel i Betlehem.

Søndag d. 9. juli
Vi begynder dagen med at fejre jul, når vi besøger Fødselskirken. Fødselskirken markerer Jesu fødested, og er den ældste komplette kristne kirke, – bygget i det 6. århundrede. Du skal dukke dig for at komme ind, døren er nemlig kun 1,2 meter høj. Indgangen har været der siden år 1500, hvor man lavede den lave dør for at forhindre plyndringer. For kristne passer det meget fint at bøje sig ned, inden man går ind til det sted, hvor Gud blev menneske. Efter besøget i Fødselskirken, besøger vi Hyrdernes Mark, hvor hyrderne fik besøg af englene, der overbragte det glade budskab om Jesu fødsel. Efter besøget her, kører vi mod Herodion. Herodion er udgravningerne af en af Herodes den Stores mange prægtige fæstninger. Det er velbevarede ruiner, der stadig i dag vidner om en fantastisk bygherre. Det er i stor kontrast til det kongelige fødested, vi netop har besøgt i Fødselskirken. Efter besøget i Herodion bruger vi resten af dagen i Jerusalem, hvor vi skal en tur forbi Grædemuren, inden vi kører tilbage til vores hotel i Betlehem.

Mandag d. 10. juli
I dag flytter vi til Jerusalem. Vi starter dagen på Oliebjerget, hvor Jesus fór til himmels. Vi besøger Fadervorkirken, som har porcelæns-tavler med ”Fadervor” på 140 forskellige sprog. Måske du også kan finde den danske tavle. Vi fortsætter vores vandring ned af Oliebjerget til Tårekirken og Getsemane Have. Det var her, Jesus bad i smerte aftenen før sin korsfæstelse. Der er stadig oliventræer i Getsemane Have, og de er ældgamle. Træerne skaber en særlig stemning i haven, for man fornemmer, at hvis træerne kunne tale, ville de kunne berette om meget. Man ved ikke, hvor gamle træerne er, men man kan kun gisne om, hvorvidt de måske var tavse vidner til Jesu lidelse natten før, han døde.

Vi fortsætter vores vandring ned til Betesda Dam og Via Dolorosa ”Smertens Vej”, som markerer vejen, Jesus gik med korset. Vi slutter vandringen ved Gravkirken, hvor Jesus både døde på Golgata og også blev begravet i en klippegrotte. Herefter besøger vi Gravhaven, som står i skærende kontrast til det mere kaotiske byliv i den gamle bydel. I Gravhaven er der ro til refleksion og eftertænksomhed.

Tirsdag d. 11. juli
I dag holder vi fridag i Jerusalem. Måske har du lyst til at slentre i basar-gaderne eller måske sidde på en lille fortovscafé og iagttage bylivet. Det kan også være, at Davidsbyen eller Holocaustmuseet, Yad Vashem, trækker mere i dig. Der er frit valg, og rejselederne står klar til at inspirere og hjælpe dig.

Onsdag d. 12. juli
I dag er der hjemrejsedag. Vi flyver sidst på eftermiddagen fra lufthavnen i Tel Aviv og lander i Billund sent på aftenen.