Israel – rundrejse

Rejs med til Israel og følg sporene efter de kendte personer og steder fra Bibelen.

05. maj - 13. maj 2022IsraelForårInger Marie Kristensen, Henrik Vejlgaard KristensenFlyAktuelle menighedsrejser, Bibelske Rejser, Israel

Israel – rundrejse i foråret

Tag med på en oplevelsesrig rundrejse i Israel. Rejsen byder bl.a. på ophold i Jerusalem, besøg ved Det Døde Hav samt oplevelser i Galilæa.

På rejsen oplever vi både det bibelske og det moderne Israel. Vi oplever den fantastiske natur, der veksler mellem frodige landskaber og gold ørken.

Programmet ikke er for presset, og dagene ikke for lange. Vi stræber efter at være tilbage ved hotellet ca. kl. 16.00 – enkelte dage dog senere. Dygtig, lokal, dansktalende guide er med på det meste af rejsen rundt i Israel.

Rejsen arrangeres af præsteparret Inger Marie og Henrik Vejlgaard Kristensen, som er erfarne rejseledere til Israel. Rejsen er åben for alle! Rejselederne arrangerer en forberedelsesaften i Varde inden rejsen, hvor alle er velkomne til at deltage.

Rejseplan

Torsdag d. 5. maj
Midt på eftermiddagen flyver fra Billund med Lufthansa via Frankfurt til Israel, hvor vi lander sidst på aftenen. Herfra kører vi til indkvartering i Jerusalem på et 3* hotel inden for Jaffa Gate. Vi befinder os nu et helt særligt sted, hvor vi denne aften og de følgende dage kan suge til os af lydene, duftene og atmosfæren inden for Jerusalems gamle bymur

Fredag d. 6. maj
Vi kører op på Oliebjerget og har første stop ved Fadervorkirken og Himmelfartskapellet. Herefter kører vi videre ned på Oliebjerget og nyder den vidunderlige udsigt over Jerusalem. Undervejs ned ad Oliebjerget besøger vi Tårekirken og Getsemane Have, inden vi går op til Løveporten og ind i den gamle by. Her vi ser Bethesda Dam og besøger Skt. Annekirken, som er kendt for sin flotte akustik. Vi følger nu Via Dolerosa, ”Smertens Vej”, til Gravkirken. Herefter er der tid til et hvil på hotellet eller en tur i basargaderne. Ved solnedgang besøger vi Grædemuren, hvor sabbattens begyndelse markeres, inden vi forventelig i Redeamer Church skal nyde et sabbatsmåltid sammen med medlemmer af menigheden der.

Lørdag d. 7. maj
Vi begynder dagen med at køre hen til det israelske parlament, Knesset. Efter at have set Menorahen, den syv-armede lysestage over for Knesset, kører vi hen for at se en model over Jerusalem på Jesu tid. Herefter besøger vi Israelsmuseet, hvor ”dødehavsrullerne” opbevares. Turen går herefter til Betlehem, hvor vi møder en luthersk præst, som fortæller om, hvordan det er at leve som palæstinensisk kristen i Betlehem. Vi besøger Fødselskirken, som oprindelig blev bygget i 300-tallet af kejser Konstantins mor, Helene. Vi får mulighed for at komme ned i grotten under altret.

Søndag d. 8. maj
Vi går fra hotellet ned til Davidsbyen. Her ser vi udgravninger af den gamle Davidsby. Vi får mulighed for en unik oplevelse: At gå de 35 min. gennem kong Ezekias’ snart 3000 år gamle tunnel ned til Siloa Dam (husk at medbringe badesko samt lommelampe!). Herefter besøger vi sydmursudgravningerne ved tempelpladsen, hvor man stadig kan gå på den imponerende tempeltrappe, der i sin tid førte op til Herodes’ tempel, og hvor Jesus gik for at komme op på tempelpladsen. Hvis der er mulighed for det, går vi op på Tempelpladsen for at se Al-Aqsa-moskeen og Klippemoskeen udefra. Vi skal herefter op til den jødiske bydel inden for de gamle mure og her se Hurva-synagogen samt gå på Cardoen.

Vi runder eftermiddagen af med muligheden for at deltage i en kort nadvergudstjeneste i Gordons Gravhave.

Mandag d. 9. maj
Vi kører ud til det verdensberømte Yad Vashem, der er et mindemuseum for de seks millioner jøder, der døde under anden verdenskrig. Herefter besøger vi Hadassah-synagogen med de flotte glasmosaikker af den berømte jødiske kunster, Marc Chagall.

Resten af eftermiddagen er fri til for eksempel besøge Mahene Yehuda, det spændende jødiske marked, hvor der kan købes krydderier, tørrede frugter og meget andet. Hvis du har lyst, kan et besøg i Davids Citadel tæt på Jaffa Gate være en stor oplevelse! Hør nærmere hos rejselederne! Der er også mulighed for en tur i basargaderne for at gøre en god handel.

Tirsdag d. 10. maj
Vi forlader hotellet i Jerusalem og kører til Det Døde Hav, der med sine 400 meter under havets overflade er det lavest beliggende hav i verden.
Først besøger vi Herodes’ imponerende klippefæstning, Masada, som spillede en stor rolle i det jødiske oprør mod romerne i årene 70-73 e.Kr. Vi tager tovbanen op og ned.

Fra Masada kører vi nordpå, hvor vi gør holdt ved Ein Gedi og går her ind i den skønne oase, hvor David ifølge traditionen skjulte sig på sin flugt fra kong Saul.

På vejen videre nordpå passerer vi Qumran og hører den spændende historie om essæerne, som oprindeligt boede dér, hvor man senere fandt Dødehavsrullerne. Så er der tid til endnu en helt særlig oplevelse: badning i Det Døde Hav.
Vi besøger herefter Qasr El Yahud, Jesu dåbssted, og efterfølgende kører vi gennem Jeriko og forbi det gamle Tell Jeriko. Herefter kører vi op gennem Jordandalen til indkvartering på hotel i Tiberias.

Onsdag d. 11. maj
Vi begynder med en sejltur på Genesaret Sø. Herefter besøger vi Tabgha, stedet for bespisningsunderet, og går videre ned til Mensa Christi, stedet ved Genesaret Sø, hvor Peter fik fornyet sit apostelkald. Videre til Kapernaum, hvor vi ser ruinerne af den gamle synagoge og Peters hus. Kapernaum er den by, hvor Jesus ofte opholdt sig og udførte mange af sine undere. Herfra op på Saligprisningernes bjerg, hvor Jesus holdt sin Bjergprædiken. Fra denne kirke er der panorama-udsigt over søen.

Vi besøger Bental-bjerget med en imponerende udsigt over nord-Galilæa samt ind over Syrien. På vej retur gør vi holdt ved Golan Vinery, hvor vi får en spændende rundvisning og forklaring på produktionen af Israels berømte Golan-vin.

Torsdag d. 12. maj
Vi tager til Nazareth, hvor vi først skal besøge Nazareth Village, en slags frilandsmuseum med levende aktører, som viser os, hvordan en landsby på Jesu tid så ud samt hvordan man levede dengang. Besøget slutter med en frokost i stil med den, som man kunne have nydt på Jesu tid. Herefter går turen til Bebudelseskirken, hvor vi hører om det store, der engang skete i denne by.

På vej hjem til hotellet besøger vi Magdala, som er byen, Maria Magdalene kom fra. Her ser vi resterne af en synagoge, som regnes for at have været i brug på Jesu tid. Vi runder af med endnu en lille perle: En nybygget kirke i Magdala med fokus på kvinderne, Jesus mødte.

Fredag d. 13. maj
Det er tid til at pakke kufferten og sige farvel til Israel. En oplevelsesrig og spændende rejse til Det Hellige Land er ved at være til ende.
Fra Ben Gurion lufthavn flyver vi sidst på eftermiddagen via Frankfurt retur til Billund, hvor vi lander sidst på aftenen.

*Forbehold for ændringer i flytider, program og hotel.

Om Israel

Når du først har været i Israel én gang, må du tilbage igen!
Dette kan mange skrive under på. Kombinationen af flere tusind års historie, den komplekse og sammensatte kultur og den varierede natur, gør landet til noget helt særligt. Et land du aldrig bliver færdig med!

Flere tusind års historie
Hvis stenene kunne tale, ville Israels historie næppe kunne rummes i alverdens historiebøger. Bibelen er en af de vigtigste kilder til landets historie og den helt centrale guidebog på vores rejser. Mange af vores rejsedeltagere har oplevet, at Bibelens ord har fået en helt ny betydning, når de har fået koblet stederne og begivenhederne sammen i landet. Her blev Jesus født i Betlehem, og han døde og opstod i Jerusalem.

Læs mere om Israel her