Israel – rundrejse med Skjern og Dejbjerg sogne

30. oktober - 07. novemberIsraelEfterårMajbrit Nyborg, Poul NyborgFlyBibelske Rejser, Israel

Israel – rundrejse til Bibelens land

Tag med på en oplevelsesrig rundrejse i Israel. Rejsen byder bl.a. på besøg i Betlehem og Jerusalem, hvor vi skal bo og opleve byen. Vi skal også op på Masada, bade i Det Døde Hav, stå ved Jordan floden ved Jesu Dåbssted og kigge ind i Jordan. Vi går i Jesu fodspor i området ved Genesaret Sø og besøger det nordlige Galilæa.

På rejsen stifter vi bekendtskab med både det bibelske og det moderne Israel. Vi oplever den fantastiske natur, der veksler mellem frodige landskaber og gold ørken. Vi besøger nationalparker, der byder på smuk natur og bibelske steder.

Rejsen er en sognerejse for Skjern og Dejbjerg sogne – men rejsen er åben for alle!

Rejseplan

Mandag d. 30. oktober
Midt på eftermiddagen flyver vi fra Billund, og med en mellemlanding i Frankfurt lander vi sidst på aftenen i Ben Gurion lufthavn i Israel. Herfra kører vi til vores hotel i Davids by, Betlehem, hvor vi bor de første 2 nætter. Mange beretninger fra Bibelen fandt sted i Betlehem, og vi skal høre om nogle af dem og besøge de helt centrale steder i Betlehem. Middag på hotel ikke inkl.

Tirsdag d. 31. oktober
Miraklet over alle mirakler skete i Betlehem. Guds egen Søn blev født af Jomfru Maria!
Denne formiddag besøger vi Fødselskirken i Betlehem. Allerede i det 2. årh. taler litterære kilder om fødselsgrotten i Betlehem, og Kejser Konstantins mor, Helene, indviede i 339 e.Kr. Fødselskirken. Der er en fin symbolik i, at vi må bøje os for at komme igennem hovedindgangen til kirken. Under højaltret ligger fødselsgrotten, hvor inkarnationens mirakel fandt sted, og hvis vi er heldige kan vi komme ned og se grotten.
Efter besøget i kirken kører vi ud til Hyrdernes Mark, hvor beretningen om hyrderne på marken udspiller sig.
Efter frokost kører vi til Jerusalem, hvor vi besøger Davidsbyen. Her ser vi udgravninger af den gamle Davidsby. Vi får mulighed for en unik oplevelse: At gå de 35 min. gennem Kong Hezekias’ snart 3000 år gamle tunnel ned til Siloa Dam (husk at medbringe badesko samt lommelygte). Herefter besøger vi et centralt sted i den gamle bydel: Grædemuren – et meget spændende og altid levende sted.

Onsdag d. 1. november
Vi forlader tidligt hotellet og kører til Det Døde Hav, der med sine 400 meter under havets overflade er det lavest beliggende hav i verden. Først besøger vi Herodes’ imponerende klippefæstning Masada, som spillede en stor rolle i det jødiske oprør mod romerne i årene 70-73 e.Kr. Vi tager kabelbanen op og ned, mens vi nyder den spektakulære udsigt. Fra Masada kører vi nordpå, hvor vi går ind i den skønne oase Ein Gedi. Det var her, den unge David skjulte sig for Kong Saul, da han ville dræbe David.

Efter frokost er det tid til en helt særlig oplevelse: at bade i Det Døde Hav, som med sine 30% salt gør det meget let at flyde i vandet. Sidste seværdighed denne dag er et besøg ved Qasr El Yahud, Jesu dåbssted ved Jordanfloden, hvorfra du kan se ind i Jordan. Efterfølgende kører vi nord på til Genesaret Sø, hvor vi overnatter de næste 3 nætter.

Torsdag d. 2. november
Vi begynder dagen med at køre til Nazaret, hvor vi besøger Mellemøstens største kirke Bebudelseskirken og dernæst St. Gabriel Kirke.
Herefter oplever vi Nazareth Village, et slags frilandsmuseum. Oplev levende aktører, som viser, hvordan en landsby på Jesu tid så ud, og hvordan man levede dengang. Besøget slutter med en frokost i stil med den, man kunne have nydt på Jesu tid.
Efter frokost kører vi tilbage til området omkring Genesaret Sø, hvor vi besøger Kapernaum.

Her finder vi ruinerne af den gamle synagoge og Peters hus samt en noget anderledes rumskibslignende kirke fra 1990! Vi skal også op på Saligprisningernes Bjerg, hvor Jesus iflg. traditionen holdt sin bjergprædiken.
Hvis tiden tillader det, er der om eftermiddagen lidt tid på egen hånd i Tiberias.

Fredag d. 3. november
I dag går turen nordpå til Tel Dan. I naturskønne omgivelser finder vi udspringet til én af de kilder, der sammen med andre kilder bliver til Jordanfloden. Vi besøger ruinerne efter det tempel, som kong Jeroboam lod bygge, da Salomos rige blev delt. Vi går gennem det store portområde fra Kong Akabs tid og beundrer den imponerende kana’anæiske murstensport, der er blevet frilagt. Vi ser også den port, som Abraham med stor sandsynlighed red ind af, da han kom til Kanaans land.

Efter Tel Dan går turen til Kæsarea-Filippi, hvor Peter sagde sin berømte bekendelse: ”Du er Kristus, den levende Guds søn”. Vi går den flotte tur ned til Banjas vandfaldet, som er det største vandfald i Israel.
Herefter går turen til Arbel bjerget, hvorfra vi har en pragtfuld udsigt over Duernes dal og Genesaret Sø.

Lørdag d. 4. november
På Jesu tid spillede Genesaret Sø og byerne omkring den en meget stor rolle. I dag skal vi opleve området fra vandet, når vi tager en sejltur på Genesaret Sø. Herefter besøger vi Magdala, som var hjemby for Maria Magdalena. Her ser vi resterne af en synagoge, som regnes for at have været i brug på Jesu tid. Samme sted ligger en smuk perle: En nybygget kirke med fokus på kvinderne, Jesus mødte.

Herefter forlader vi Genesaret Sø og sætter kursen mod Jerusalem. Undervejs gør vi ophold i Cæsarea ved Middelhavet, Herodes den Store’s imponerende havneby, hvor en lang række bibelske personer trådte deres sandaler. Vi lander sidst på eftermiddagen i Jerusalem, hvor vi overnatter de sidste 3 nætter.

Søndag d. 5. november
På sidste del af turen skal vi opleve noget af alt det, Jerusalem har at byde på. Denne dag begynder vi på Oliebjerget og nyder udsigten over Jerusalem. Vi går derefter ned af Oliebjerget og ind i Den Gamle bydel, hvor vi følger Via Dolorosa, Smertens Vej. Her har man siden middelalderen udpeget de 14 stationer på Jesu vandring fra domfældelsen i Pilatus’ borg til korsfæstelsen på Golgatahøjen uden for Jerusalems mure.

Herefter går vi op på Zions bjerg syd for Den Gamle By, hvor vi besøger Nadversalen, Kong Davids grav og Hanegalskirken. Efter antikke kilder at dømme er Nadversalen det sted, hvor Jesus og disciplene spiste sammen den sidste aften, og hvor pinsedagens begivenheder fandt sted.

Mandag d. 6. november
Dagen er til fri disposition. Men rejselederne har nogle forslag.
Et tilbud er at starte dagen med en Gudstjeneste i Gravhaven. Herefter kan du fortsætte ind i byen på egen hånd, eller du kan tage letbanen ud til Holocaust museet Yad Vashem, der er et tankevækkende mindemuseum for de seks millioner jøder, der blev dræbt i nazisternes koncentrationslejre.
På vej tilbage fra museet kan man vælge at stå af ved Mahane Yehuda, et spændende marked, hvor man rigtig kan indsnuse og nyde de israelske smage, farver og atmosfære. Her er der rig mulighed for fx at finde noget lækkert til frokost.
Jerusalem byder på mange spændende seværdigheder og muligheder for bl.a. shopping i basar gaderne.

Tirsdag d. 7 november
I dag går turen hjem til Danmark, men inden da har vi formiddagen i Jerusalem, så her er der mulighed for den sidste sightseeing og shopping.
Omkring frokost kører vi til Ben Gurion lufthavnen, hvorfra vi sidst på eftermiddagen flyver hjem til Danmark, og forventeligt lander sidst på aftenen. Her kan vi sige farvel og tak for en dejlig tur, og tænke tilbage på alle de oplevelser, der er med hjem i bagagen!

Om Israel

Værd at vide om rejser til Israel

Når du først har været i Israel én gang, må du tilbage igen!
Dette kan mange skrive under på. Kombinationen af flere tusind års historie, den komplekse og sammensatte kultur og den varierede natur, gør landet til noget helt særligt. Et land du aldrig bliver færdig med!

Flere tusind års historie
Hvis stenene kunne tale, ville Israels historie næppe kunne rummes i alverdens historiebøger. Bibelen er en af de vigtigste kilder til landets historie og den helt centrale guidebog på vores rejser. Mange af vores rejsedeltagere har oplevet, at Bibelens ord har fået en helt ny betydning, når de har fået koblet stederne og begivenhederne sammen i landet. Her blev Jesus født i Betlehem, og han døde og opstod i Jerusalem.

Læs mere om Israel her

Klik her, og åbn vores folder om generel info om rejser til Israel:

https://felixrejser.dk/wp-content/uploads/2023/03/Vaerd-at-vide-om-rejser-til-Israel.pdf

 

Relaterede rejser og indlæg