5* rejse til Cairo og krydstogt på Nilen

10 dage med det bedste af Egyptens fortid og nutid i fodsporene på Abraham, Josef, Moses og Jesus.

04. november - 13. novemberEgyptenVinterErik Ladegaard, Niels Arne ChristensenFlyBibelske Rejser

10 dage med det bedste fra 
Egyptens fortid og nutid

Oplev det bedste fra Egyptens fascinerende historie, som strækker sig over ca. 5000 år! Få et indblik i de gamle egypteres tankevækkende livsforståelse, også på de tidspunkter, hvor Abraham, Josef og Moses var i Egypten. Se nogle af verdens ypperste oldtidsminder og besøg nogle af de steder, hvor Jesus sammen med sine forældre opholdt sig under flugten til Egypten.

Oplev en fascinerende natur og en spændende kultur. Mød udfordringen fra islam og besøg en presset, men spillevende egyptisk kirke. Alt sammen bliver dag for dag, af hensyn til din sundhed, garneret med lækker mad på 5* hoteller og 5* krydstogtskib.

Tag med på en ”once in lifetime” tur arrangeret af Vaga Præstgæld, men åben for enhver interesseret.

Rejseplan

Lørdag d. 4. november: Udrejse
Fly fra Færøerne til Kastrup, og herfra med direkte fly med Egypt Air fra Kastrup til Cairo, hvor vi forventelig lander kl. 20.05. Indkvartering i Cairo for 4 nætter.

Søndag d. 5 november: Cairo
Vi begynder dagen med at besøge et af verdens 7 vidundere, de 3 verdenskendte pyramider i Giza. Lidt fakta om Keops-pyramiden fortæller, hvorfor Abraham blev dybt imponeret, da han kom til Egypten: 230 m på hver af de fire sider, 147 m. høj (som Himmelbjerget!), 2,5 mill. stenblokke som i gennemsnit vejer 2,5 tons hver. I alt 2,5 mill kubikmeter.
Hvis det er muligt, vil der blive mulighed for at komme ind i Keops-pyramiden og her besøge farao Keops gravkammer (ikke inkl.).

Vi besøger også bådmuseet, som ligger lige ved siden af Keopspyramiden. I næsten 3000 år lå denne båd her pakket sammen som et andet lego-byggesæt bestående af 1224 dele, som skulle fragte Farao over fra denne verden til den kommende. Først i 1954 opdagede man bådgraven, og fik den 43 m lange cedertræsbåd samlet.
Vi skal naturligvis også besøge Sfinksen og Chephrens daltempel.
Vi skal se verdens ældste pyramide, trinpyramiden i Saqqara. Herefter skal vi ind i farao Tetis over 4000 år gamle pyramide, hvor vi ser gravkammer og sarkofag. Vi ser også hans minister, Merukas grav med den imponerende udsmykning.
I Saqqara skal vi, såfremt det er muligt, også gøre holdt ved en tæppeskole, hvor vi ser, hvordan børn lærer at væve og knytte de berømte egyptiske tæpper.

Vi afslutter dagens program med et besøg i en papyrusfabrik og -butik, hvor vi ser, hvordan man fremstillede papyrusark, som også NT blev nedskrevet på. Her vil der blive mulighed for at handle.

Mandag d. 6. november: Cairo – Tut Ank Amon og Alabastermoskeen
Endnu en unik oplevelse venter os: Besøg på det egyptiske museum, hvor skatten over alle skatte er Tuth Ank Amons gravskat.
Den, set i forhold til andre af datidens farao-grave, yderst beskedne grav er den eneste intakte grav. Graven blev fundet i 1922 af den engelske arkæolog Howard Carsten. Det var en verdenssensation som indeholdt: Den berømte guldmaske, 11 kg guld og med div. halvædelstene. Den inderste guldkiste på 110,4 kg rent guld. Statuer, skjolde, trækasser, træstatuetter, tronstole, fodskamler, senge, brætspil, alabastlamper, modelbåde, div. tekstiler osv. Mere end 5000 genstande fandt Carter stuvet sammen i den lille grav. Vi skal herefter besøge Alabastermoskéen, Cairos vartegn. Også citadellet skal vi besøge. Her får vi en lynindføring i islam. Dagens sidste oplevelse er et besøg i Cairos store bazar, Khan el-Khalilli, en af mellemøstens største.

Tirsdag d. 7. november: Old Cairo – Jesus i Cairo
Josef og Maria måtte flygte til Egypten med den nyfødte Jesus. Her opholdt de sig forskellige steder i 3-4 år givetvis på flugt fra Herodes’ spioner. Der findes en spændende pilgrimsrute til stederne. Vi skal ind i gamle Cairo, Det koptiske Cairo, besøge et par af de steder, hvor den lille familie iflg. traditionen opholdt sig.: ”Den hængende kirke” og Skt. Sergius-kirken med Jesuskrypten. Vi skal også besøge Ma’adi kirken ved Nilen. Dagen slutter med et besøg i et nutidigt mirakel, midt i det muslimske Cairos affaldskvarter: Hulekirken.

Onsdag d. 8. november: Aswan – Elefantine øen
Morgenfly til Aswan og indkvartering på vores Möwenpick hotel på Elefantineøen midt i Nilen, lige ud for Aswan. Her var der o. 600 f.Kr. en stor jødisk koloni samt et jødisk tempel. I Aswan skal vi se High Dam, den nye dæmning, bygget under daværende præsident Nasser og indviet 1970. Vi skal se den ufærdige, mega-store obelisk, som illustrerer, hvordan man dengang af moderklippen huggede de 25 m. høje obelisker ud, bl.a. den på Concorde pladsen i Paris!

Torsdag d. 9. november: Den nubiske landsby og Nilkrydstogt
Vi begynder dagen med en tur i båd til en nubisk landsby på vestbredden af Nilen. På turen bliver der tilbud om en afslappende tur på kamelryg, og vi hører den spændende historie om nubierne. Mens vi er i Aswan bliver der forventeligt også tid til at besøge byens berømte basar.

Fredag d. 10. november:  Philae-templet
Vi tjekker ind på vores Möwenpick-krydstogtskib. Vi skal inden afgang på en spændende bådtur til Philæ-templet, som man måtte flytte, da man byggede High Dam og derved oversømmede enorme arealer og mange landsbyer og templer.

Lørdag d. 11. november: Nilkrydstogt
Tidlig lørdag morgen begynder det fascinerende krydstogt. Fra dækket kan man iagttage det fantastiske sceneri, der udspiller sig på land kun få meter borte. Glade vinkende børn. Bønder i lange kjortler driver vandbøflerne over markerne. Sortklædte og tilhyllede kvinder vasker tøj i floden og med jævne mellemrum kaldet til bøn fra de muslimske minareter.
Første stop er ved templerne i Qum Ombo, Guldhøjen, hvor vi besøger et spændende dobbelt-tempel. Vi fortsætter nilkrydstogtet og kommer senere på dagen til Edfu. Her skal vi besøge Egyptens bedst bevarede tempel. Vi skal nu det næste halvandet døgns tid opleve utrolige skatte fra fortiden. Op mod en tredjedel af verdens kulturskatte fra antikkens tid befinder sig i Luxor. Vi tager forventelig hul på oplevelserne om aftenen, hvor vi skal besøge Luxor-templet.

Søndag d. 12. november: Luxor
Tidligt om morgenen besøger vi Kongernes og Dronningernes Dale, Dronning Hatsepsuts smukke terrassetempel samt Memnon-kolosserne – alt sammen på vestsiden af Nilen. Efter frokost på båden besøger vi verdens største tempelområde, Karnak-templet, forbundet med Luxor-templet af en 3 km lang sfinks-allé. Det var her Moses trådte sine prinsesko!

Mandag d. 13. november: hjemrejsedag
Efter tidlig morgenmad går det med bus til lufthavnen i Luxor, og via Cairo går turen til Kastrup Lufthavn – og herfra retur til Færøerne, med ankomst her iflg. Nuværende flyplan ca. 19.50.