Malta

Beskrivelse

Solskinstimerne er mange på Malta, men øen byder på meget mere end badeferie. Malta er et af de mindste lande i verden og består af fem små øer, præget af Middelhavets kultur og historie gennem 5.000 år. Kristne pilgrimme kan følge sporene af Paulus og Lukas. Øens beskedne størrelse er med til at sikre et smukt udsyn til det azurblå Middelhav; uanset hvor du befinder dig på øen. Med flere tusinde års historie på Maltas lille areal er det nemt at finde levn fra eksempelvis romerne, araberne og de mange riddere. Herudover findes der uspoleret natur, smukke kystlinjer og klippestrande, så det er helt klart et besøg værd. Hovedstaden Valletta er især præget af Johanitterordenens smukke barok-bygninger. Holder man af kirker, er Malta i særklasse med sine 365 kirker, én kirke til hver dag i året. Alt sammen i skønne omgivelser og godt selskab.

Rejsen er en sognerejse for Snoldelev-Tune sogne, men er åben for alle interesserede.


Oplevelser på rejsen

Lørdag d. 6. oktober: Ankomst til Malta og transfer til Mellieha Holiday Centre. Indtjekning.

Søndag d. 7. oktober: Gudstjeneste på engelsk kl. 10.00 i Our Lady of Mellieha, Helligdomskirken, hvor man kan se øens ældste ikonbillede. Det er også på dette sted, at man mener, at apostlen Paulus har prædiket. Vi ser grotten  med Maria med barnet.

Mandag d. 8. oktober: På busturen frem til øens gamle hovedstad har vi udsigt til de ubeboede øer, Paulus-øerne, som ligger tæt på stedet, hvor skibbruddet fandt sted. Apostlen Paulus’ skibbrud på Malta i år 60 e.Kr. er stærkt forbundet med byerne Mdina og Rabat. I forstaden Rabat besøger vi Paulus’ Grotte, som menes at være stedet, hvor Paulus opholdt sig i de 3 måneder, han var på Malta. Over grotten ligger en lille kirke dedikeret til Skt. Publius. I Mdina besøger vi byens katedral, der er dedikeret til både Skt. Peter og Skt. Paul. Katedralen er bygget på stedet, hvor apostlen Paulus helbredte den romerske guvernør Publius' far.  Frokost på egen hånd i Mdina. Hjemkomst midt på eftermiddagen.

Tirsdag d. 9. oktober: Udflugt til Gozo.
Afgang kl. 08.15. Efter en kort sejlads på ca. 25 minutter ankommer vi til naboøen Gozo. Vi skruer tiden flere tusind år tilbage, når vi besøger Ggantija-templerne, som betragtes som verdens ældste fritstående bygninger. Vi nyder også udsigten fra Calypsos hule, inden vi går på opdagelse i øens hovedby Victoria. Her skal vi bl.a. opleve den gamle befæstede bydel, Citadellet, som ligger højthævet over resten af øen. Hjemkomst sidst på eftermiddagen.

Onsdag d. 10. oktober: Dagen er til fri disposition.

Torsdag d. 11. oktober: Hovedstaden Valletta byder på en byvandring forbi Johanitterriddernes mange paladser og prominente bygninger. Udsigten fra Upper Baracca Garden ud over Grand Harbour er imponerende. Vi besøger riddernes hovedkirke, St. Johns Co-Cathedral og beundrer maleriet af Johannes Døberens halshugning, malet af Caravaggio. Herefter besøger vi Stormesterens Palads som byder på smukke sale og et våbenarsenal. Frokost på egen hånd i Valletta. Hjemkomst sidst på eftermiddagen.

Fredag d. 12. oktober: I dag besøger vi den 3. største kuppelkirke i Europa. Kirken er sognekirke i Mosta, som ligger midt på øen. Kirken bliver af de lokale kaldet for mirakelkirken. Herefter går turen i bus til Maltas sydøstkyst, hvor fiskerlandsbyen Marsaxlokk ligger. Havnen har i flere hundrede år spillet en stor rolle i Maltas historie. Byen byder på et lille marked og en smuk udsigt til de farverige lokale fiskerbåde. Vi indtager en fiskeanretning på en af byens mange restauranter. Efter frokost køres der til ”De blå Grotter” hvorfra det er muligt at sejle i små både ind i grotter fyldt af blå nuancer fra det dybe hav og orange koraller. Sejlturen koster ca. kr. 60,- pr. person, som betales direkte på stedet for de, der ønsker at komme ud at sejle. Hjemkomst sidst på eftermiddagen.

Lørdag d. 13. oktober: Afrejse.

Overnatning
Indkvartering i dejlige 3 værelses feriehuse på 70 m2 på Mellieha Holiday Centre.
Husene er med 2 separate soveværelser (med lås på døren) og fælles badeværelse.
Du kan læse meget mere om Mellieha Holiday Centre her: www.folkeferie.dk/mellieha.

Forventede flytider
Atlantic Airways
6.10: Afrejse Kastrup kl. 07.20
Ankomst Malta kl. 10.35
13.10: Afrejse Malta kl. 11.35
Ankomst Kastrup kl. 14.50

Kort

Rejseledere


Rejsefakta

Dato:
6. - 13. oktober

Pris:
Kr. 10.495

Enkeltværelsestillæg:
Kr. 750

Med i prisen:

 • Dansk rejseledere
 • Rejseledere
 • Indkvartering på dobbeltværelse i dejlige 3 værelses feriehuse (4 pers.)
 • Halvpension med morgenmad og aftensmad
 • Mad om bord på fly t/r
 • Udflugter d. 8/10, 9/10 og 11/10
 • Udflugt til Den blå Grotte og Marsaxlokk inkl. frokost d. 12/10
 • Skat, moms og bidrag til rejsegarantifonden

OBS: 

 • Tilmelding inden d. 7. maj. Herefter forhør om pladser.
 • Forbehold for ændringer.

Her flyver du fra: Kastrup

Almindelige betingelser
Rejsen er underlagt Felix Rejsers almindelige betingelser vedrørende pakkerejser, som du forudsættes at være bekendt med. Betingelserne fremgår her.

Rejsenr.: 489


Printvenlig program

 • Felix Rejser 
 • Korskærvej 25 
 • 7000 Fredericia 
 • tlf.: 7592 2022 
 • CVR nr. 65219115 

Felixrejser.dk bruger cookies. Se mere information Acceptér cookies