I Luthers fodspor

Beskrivelse

Høje Taastrup Provsti inviterer hermed  til en rejse ”I Luthers fodspor” til reformationens hjemstavn i Sachsen-Thüringen i forlængelse af reformationsjubilæet i 2017, hvor 500-året for reformationen blev fejret. På rejsen oplever vi Lutherbyerne og de steder, der spillede en rolle i Luthers liv og bliver klogere på det alt sammen: Luther, reformationen og den bevægelse af protest, forandring og frihed, som ændrede vores kirke og vores kultur.
Første nat overnatter vi i Eisenach på Hotel Haus Hainstein med udsigt til borgen Wartburg. Efter et besøg her fortsætter vi til den smukke domkirkeby Erfurt, hvor vi bor en nat på Augustinerklosteret, hvor Luther blev munk.
Næste dag besøger vi Luthers føde– og dødsby Eisleben, inden vi kører til Lutherbyen Wittenberg, hvor vi bor de sidste to nætter. Det var i Wittenberg, at Luther blev doktor i teologien og underviste som professor på universitetet, blev gift, stiftede familie, levede og virkede. Vi besøger bl.a. Lutherhaus og kirken, hvor Luthers teser blev offentliggjort.

Erfurt

Det skal du opleve

Mandag d. 3.9: Afgang fra Ishøj kl. 06.45 og fra Høje Taastrup kl. 07.00. Vi kører til Rødby, hvorfra vi sejler med Scanlines til Puttgarden i Tyskland og når sidst på eftermiddagen frem til Eisenach, hvor vi bliver indkvarteret og spiser middag på det charmerende Hotel Haus Hainstein, hvorfra vi har udsigt til borgen Wartburg.

Tirsdag d. 4.9: Efter morgenmad  besøger vi borgen Wartburg, der er rammen om vigtige begivenheder i Tysklands historie, og hvor Luther oversatte Det nye Testamente. Herfra kører vi ned i Eisenach by, hvor vi besøger huset, hvor Luther boede hos familien Cotta, mens han som barn gik i latinskole. Hvis tiden tillader det, er der mulighed for et besøg i huset, hvor Johann Sebastian Bach blev født (ikke inkl.). Efter frokost kører vi til Erfurt, hvor vi får en rundvisning i Augustinerklosteret, hvor Luther studerede, blev munk og underviste. Herefter tager vi på byvandring i den smukke by. Vi besøger bl.a. domkirken Skt. Marienkirche og passerer Barfüsserkirken og Krämerbrücke. Vi indkvarteres nu på det historiske Augustinerkloster , hvor vi også spiser middag. Herefter vil der være mulighed for en aftentur i den smukt oplyste midtby.

Onsdag d. 5.9: Efter morgenmad kører  vi via Luthers barndomsby Mansfeld til Panorama-museet i Bad Frankenhausen, hvor det afgørende slag i bondeoprøret fandt sted i 1525. Vi ser maleriet, som viser afgørende begivenheder i verdenshistorien. Herfra til Eisleben, hvor vi ser Luthers fødehjem og den nærliggende Skt. Peter- og Paulus Kirke, hvor Luther blev døbt. Kirken er smukt restaureret med direkte henvisning til dåbens store betydning for Luther. Vi besøger også kirken, hvor Luther holdt sin sidste prædiken og passerer huset, hvor han døde. Herfra fortsætter vi til Wittenberg til indkvartering og middag på det centralt beliggende Luther-Hotel Wittenberg. Efter middagen bliver der mulighed for at gå en tur i byen, hvor flere gader ser ud som på Luthers tid.

Torsdag d. 6.9: Dagens første møde med Luther bliver på Lutherhaus, hvor Luther boede med sin Käthe. I dag rummer huset verdens største reformationsmuseum. Herefter lægger vi vejen forbi Melanchtons Hus, universitetet, torvet, Cranachhaus og rådhuset til Stadskirken, hvor Luther prædikede mere end 2.000 gange. Vi ser også Slotskirken, på hvis dør Luthers 95 teser om afladen ifølge traditionen blev opslået den 31. oktober 1517. Efter en frokostpause kører vi til Torgau, hvor Luthers hustru døde og ligger begravet. Vi ser Slotskirken, som er den første protestantiske kirkebygning. Herfra kører vi tilbage til Wittenberg, hvor vi spiser middag med efterfølgende afslutningssamvær.

Fredag d. 7.9: Efter morgenmad bliver der tid til at se de steder, som vi ikke nåede dagen før. Efter frokost sætter vi kursen mod nord igen. Vi sejler fra Rostock til Gedser og spiser afslutningsbuffet undervejs. Vi forventer at være tilbage i Høje Taastrup og Ishøj ca. kl. 21.00. En dejlig og indholdsrig ferie er til ende og vi ser tilbage på nogle begivenhedsrige dage i Luthers fodspor.

Kort

Rejseledere


Rejsefakta

Dato: 
3. - 7 september

Pris: 
Kr. 5.195

Enkeltværelsestillæg:
Kr. 800,- 

Det får du for prisen:

 • Rejseledelse
 • 4* turistbus med toilet og aircondition
 • Indkvartering på dobbeltværelse med bad/toilet i 4 nætter på gode hoteller. I Erfurt på klosterhotel.
 • 4 x morgenmad og 5 x middag.
 • Alle udflugter og entréer som beskrevet i programmet
 • Færgeoverfart Rødby-Puttgarden og Rostock-Gedser
 • Bidrag til rejsegarantifonden
 • Dansk moms og tysk vejafgift

Her står du på bussen: Ishøj og Høje Taastrup

OBS: 

 • Tilmelding inden d. 15/7. Herefter forhør om plads.
 • Forbehold for ændringer.

Almindelige betingelser: 
Rejsen er underlagt Felix Rejsers almindelige betingelser vedrørende pakkerejser, som du forudsættes at være bekendt med. Betingelserne fremgår her.

Rejsenr.: 451


Printvenlig program

 • Felix Rejser 
 • Korskærvej 25 
 • 7000 Fredericia 
 • tlf.: 7592 2022 
 • CVR nr. 65219115 

Felixrejser.dk bruger cookies. Se mere information Acceptér cookies