Israel - klassisk rundrejse

Beskrivelse

Gør drøm til virkelighed og tag med på en spændende rundrejse i Israel, som du aldrig glemmer. Vi besøger mange af  de steder, som vi kender fra Bibelen. Rejsen begynder i Jerusalem, hvor vi bl.a. besøger Oliebjerget, Getsemane Have, går ad Via Dolorosa og kører en tur til Betlehem. En dag tager vi ned til Det døde Hav, hvor vi får mulighed for at flyde i det salte vand og se klippefæstningen Masada. Rejsen slutter i Galilæa, hvor vi bor ved Genesaret Sø. Her sejler vi en tur på søen og besøger bl.a. Kapernaum og Saligprisningernes bjerg. Vi kører også en tur til Nazaret og op i Golan-højderne, hvor vi oplever den flotte natur. Rejsen er en sognerejse for Sct. Johannes Kirke i Herning, som er åben for alle interesserede.

Oplevelser på rejsen

Onsdag d. 3.10: Udrejse. Vi flyver fra Billund midt på eftermiddagen med Turkish Airlines. Efter mellemlanding i Istanbul ankommer vi til Ben Gurion Lufthavn i Tel Aviv sidst på aftenen. Herfra kører vi til Jerusalem, hvor vi indkvarteres på vort hotel i den jødiske bydel.

Torsdag d. 4.10: Oliebjerget, Getsemane Have, Betesda Dam, Skt. Anna-kirken, Via Dolorosa, Gravkirken, Gravhaven.
Vort første møde med Jerusalem bliver fra Oliebjerget, hvorfra vi har en storslået udsigt. Vi besøger Fadervorkirken, hvor Fadervor er skrevet på mange forskellige sprog fra hele verden. Vi går ned ad bjerget til Tårekirken, hvor Jesus græd over Jerusalem, og kommer til Getsemane Have med Alle Nationers Kirke. Herefter går vi ind ad Løveporten til Skt. Anna-kirken, der er bygget, hvor Maria blev født i forældrene Anna og Joakims hjem. Betesda Dam ligger ved siden af kirken. Det var her, Jesus på en sabbat helbredte den lamme. Vi fortsætter turen ad Via Do-lorosa, Smertens Vej med de 14 stationer. Den begynder ved Pilatus’ borg og slutter i Gravkirken. Det var ad denne vej, Jesus gik med korset til Golgata. Dagen slutter med andagt i Gordons Gravhave lige udenfor Den gamle By.

Fredag d. 5.10: Zions bjerg, kardoen, Betlehem, Hyrdernes Mark, Grædemuren.
Vi begynder dagen på Zions Bjerg, hvor vi ser Hanegalskirken, Nadversalen og Davids grav. Herefter går vi gennem den jødiske bydel med kardoen og passerer den genopbyggede Hurva-synagoge. Vi kører nu til Betlehem, hvor vi bl.a. besøger den store imponerende Fødselskirke og skal en tur ud på Hyrdernes Mark. Efter at have passeret Kong Herodes fæstning, Herodion, der ligger syd for Betlehem, kø-rer vi tilbage til Jerusalem. Her er det en stor oplevelse at møde jøderne ved Grædemuren ved sabbattens begyndelse ved solnedgang.

Lørdag d. 6.10: Den Barmhjertige Samaritaners Herberg, Jesu dåbssted, Jeriko, Det Døde Hav, Qumran.
Vi kører ned gennem Judæas ørken og gør holdt ved Den Barmhjertige Samaritaners Herberg. Herfra fortsætter vi til Qasr Al-Yahud ved Jordan-floden tæt ved Jeriko, som ifølge meget gammel tradition er Jesu dåbssted. Herefter gør vi et kort besøg i Jeriko, hvor vi bl.a. gør holdt ved Zakæus’ træ. Vi kører nu ned til Det Døde Hav, der er verdens lavest beliggende punkt, 400 meter under havets overflade og kommer til klippefæstningen Masada, hvor jødiske frihedskæmpere år 73 ved romernes angreb begik selvmord for ikke at falde i fjendens hænder. Vi tager tovbanen op og ned. Herefter bliver der mulighed for at bade/flyde i Det Døde Hav, hvilket er en helt speciel oplevelse pga. det saltholdige vand. På tilbagevejen besøger vi Qumran, hvor de fantastiske fund af Dødehavsrullerne skete i 1947 og hvor udgravningerne af Essener-munkenes boplads findes. Herfra tilbage til Jerusalem.

Søndag d. 7.10: Grædemuren, sydmursudgravnin-gerne, Davids-byen, Siloa-tunnelen, Siloa dam, Menorahen, Yad Vashem.
Dagens første besøg bliver ved Grædemuren. Herefter går vi til sydmursudgravningerne, hvor vi blandt andet ser den imponerende tempeltrappe, der førte op til Herodes’ tempel, og hvor Jesus også gik for at komme op til templet. Vi besøger også Davidsbyen med vandsystemer, Siloa-tunnelen og Siloa dam. Herfra kører vi ud til Jerusalems nye bydel, hvor vi først stopper op ved Menorahen, den syv-armede lysestage, som står overfor Knesset, inden vi kommer til Israels-museet, hvor vi ser modelbyen af Jerusalem på Jesu tid. Dagens sidste besøg bliver på Holocaustmuseet, Yad Vashem, der er et mindemuseum for de 6 mill. jøder, der døde under 2. verdenskrig.

Mandag d. 8.10: Cæsarea ved Havet, Nazaret, Nazaret Village, Tabor bjerg, Karei Deshe vandrerhjem (www.hihostels.com/hostels/karei-deshe).
Vi forlader Jerusalem og kører ud til Middelhavet, hvor vi besøger Cæsarea ved Havet. Det var her den romerske officer, Cornelius, blev døbt af Peter, og hvor Paulus senere sad fængslet, før han blev skibet afsted til Rom. Vi ser det store teater fra romertiden og akvædukten. Herfra sætter vi kursen nordpå til det skønne Galilæa og kommer først til Nazaret, Jesu barndomsby. Efter at have set Bebudelseskirken, kører vi videre til Nazaret Village, hvor man har opbygget en landsby, som den så ud i det første århundrede, da Jesus var barn i Nazaret. Stedet er levendegjort, og man får Jesu liv og undervisning illustreret på en god og spændende måde. Efter et måltid inspireret af bibelske madopskrifter (ikke incl.) fortsætter vi til Tabor bjerg, som mange mener er Forklarelses-bjerget. Vi kører i store taxier af serpentinerveje op på toppen af bjerget, hvorfra vi har en storslået udsigt. Herefter nyder vi den smukke nedkørsel til Genesaret Sø og passerer  undervejs ”Enkens søn fra Nain”. Vi indkvarteres på Karei Deshe vandrerhjem, der er dejligt beliggende ved bredden af søen med gode bademuligheder  i søen.

Tirsdag d. 9.10: Sejltur, Kapernaum, Saligprisningernes bjerg, Tabgha, Peters kapel, Magdala.
Dagen begynder med en uforglemmelig sejltur på Genesaret Sø, hvorefter vi besøger Kapernaum. Det var her, Jesus kaldte disciplene Peter og Johannes og hvor man i dag kan se udgravningerne af en synagoge og kirken bygget over Peters Hus. Turen går videre op på Saligprisningernes bjerg, hvor Jesus holdt bjergprædikenen. Kirkens otte kanter symboliserer de otte saligprisninger, og fra kirkens buegang nyder vi udsigten over Genesaret Sø. Vi kører eller går nu ned til Tabgha, hvor bespisningsunderet af de 5.000 med kun fem brød og to fisk fandt sted. Herefter besøg ved Peters kapel, der ligger helt nede ved bredden af søen og som er stedet, hvor Jesus åbenbarede sig for disciplene og bad Peter: ”Vogt mine lam”. Dagens sidste besøg bliver i Magdala, hvor vi ser en nyudgravet landsby fra det 1. århundrede og synagogen med torahsten, inden vi kører tilbage til Karei Deshe for at slappe af og evt. få os en dukkert i søen inden middagen. 

Onsdag d. 10.10: Safed, Huladalen, Cæsarea Filippi, druserlandsby, Golan, Bental bjerg, vingården ”GolanHeights Weinery”.
Vi besøger først kunstnerbyen Safed med de mange synagoger. Det var om Safed, at Jesus sagde: ”En by, der ligger på et bjerg, kan ikke skjules”. Herfra kører vi op gennem Huladalen til Cæsaerea Filippi, hvor Peters bekendelse fandt sted. Vi går en tur gennem den naturskønne park til vandfaldet. Undervejs til næste stop, der bliver i en druserlandsby, betragter vi Hermon-bjerget, der er næsten 3000 m højt. Hermon er måske det virkelige Forklarelsens bjerg. Vi fortsætter op i Golanhøjderne til Bental bjerg, hvorfra vi ser ind over Syrien og Tåredalen. Vi hører også om Golans bibelske og moderne historie. Efter et besøg på ”Golan Heights Winery”, der er en moderne vingård, returnerer vi til Genesaret Sø.

Torsdag d. 11.10: Kibbutz-besøg, besøg i Det danske Hus. Fri om eftermiddagen.
Vi kører til Kibbutz Ein Gev og får en rundtur med et lille tog og hører om ideologien bag kibbutzen og dagliglivet dér, som det har udviklet sig gennem årene. Herefter besøger vi Det Danske Hus i Poriah, hvis det kan arrangeres. Resten af dagen slapper vi af ved søen og lader de mange indtryk sætte sig.

Fredag d. 12.10: Hjemrejse.
Vi forlader Galilæa og kører til Ben Gurion Lufthavn og siger farvel til Israel for denne gang. Efter en mellemlanding i Istanbul ankommer vi til Billund først på eftermiddagen efter en spændende og uforglemmelig rejse for livet.

Kort

Rejseledere


Rejsefakta

Dato:
3. - 12. oktober

Pris:
Kr. 14.475

Enkeltværelsestillæg:
Kr. 2.750

Det får du for prisen:

 • Danske rejseledere
 • Fly Billund - Tel Aviv t/r
 • Måltider på fly t/r
 • Lokal dansktalende guide
 • 5 nætter på 3* hoteller
 • 4 nætter på vandrehjem
 • 9 x morgenmad, 8 x middag
 • Udflugter og entréer ifølge program
 • Turistbus med aircondition
 • Headsets
 • Drikkepenge til hotel, chauffør og guide
 • Skat og bidrag til rejsegarantifonden

Her flyver du fra: Billund

OBS:

 • Rejsen er udsolgt. Mulighed for venteliste.
 • Forbehold for ændringer.

Almindelige betingelser
Rejsen er underlagt Felix Rejsers almindelige betingelser vedrørende pakkerejser, som du forudsættes at være bekendt med. Betingelserne fremgår her.

Rejsenr.: 317


Printvenlig program


 • Felix Rejser 
 • Korskærvej 25 
 • 7000 Fredericia 
 • tlf.: 7592 2022 
 • CVR nr. 65219115 

Felixrejser.dk bruger cookies. Se mere information Acceptér cookies