Israel - Vendsyssel Frimenighed

Beskrivelse

Vores rejse fører os først til Galilæa, hvor vi skal besøge mange af de steder, der er så velkendte fra evangeliernes beretninger. Turen slutter i Jerusalem, hvor vi kommer helt tæt på Jesu sidste dage og på de store begivenheder fra Påsken til Pinsedag. Vi skal naturligvis også besøge Jesu fødeby Betlehem.

Undervejs kommer vi til at opleve et land, der er utroligt varieret i natur og geografi: Golans højdedrag, Galilæas smukke natur, Jordans kilder, Judæas flotte ørken og Det døde Hav 400 m under havets overflade. Dansktalende guide er med på hele turen. Rejsen er  åben for alle uanset, hvor du bor.


Oplevelser på rejsen

Lørdag d. 14. september: Vi flyver med Turkish Airlines fra Billund midt på eftermiddagen. Efter en mellemlanding i Istanbul ankommer vi til Ben Gurion Lufthavn tæt på Tel Aviv sidst på aftenen. Herfra kører vi nordpå til Genesaret Sø, hvor vi indkvarteres på Karei Deshe Youth Hostel, der er beliggende ved bredden af Genesaret Sø. Her bor vi de første tre nætter.

Søndag d. 15. september: Vi kører først op på Saligprisningernes bjerg, hvor Jesus holdt sin Bjergprædiken. Herfra går vi med en vandresti ned til Genesaret Sø til Mensa Christi, hvor Peter modtog sit apostelkald. Derefter besøger vi Kapernaum, hvor Jesus boede som voksen og ser her ruinerne af den gamle synagoge og kirken, der er bygget over Peters Hus. Vi kører nu op i Golan, hvor vi besøger ”Golan Heighs Winery”, der er en moderne vingård. Herefter kører vi tilbage til Genesaret sø, hvor vi i Kibbutz Ginosar, besøger Jesu båd-museet. Her ser vi en båd, der stammer fra Jesu tid. Dagens program slutter af med en uforglemmelig sejltur på Genesaret Sø.

Mandag d. 16. september: Vi kører op på Arbel bjerg, der ligger oven for Tiberias, hvor vi går en lille tur til toppen af klippen, hvorfra vi har en pragtfuld udsigt over Genesaret Sø. Herfra sætter vi kursen mod Nazaret, Jesu barndomsby, hvor vi besøger Bebudelseskirken, Mellemøstens største katedral. I synagogen vil vi i fred og ro høre teksten om Jesus i Nazarets synagoge. Vi kører nu til Nazareth Village, hvor man har opbygget en landsby, som den så ud i det første århundrede, da Jesus var barn i Nazaret. Stedet er levendegjort, så du får Jesu liv og undervisning illustreret på en god og spændende måde. Efter et let bibelsk måltid forlader vi igen Nazaret og nyder på tilbagevejen den smukke nedkørsel til Genesaret Sø. Undervejs  ser vi Det danske Hus i Poriah, der er Ordet og Israels kursussted. Vi besøger også Kibbutz Tamar, hvor der bliver mulighed for at shoppe i deres butik. Herfra kører vi tilbage til Karei Deshe, hvor der bliver mulighed for at få sig en dukkert i søen eller blot slappe af i de dejlige omgivelser.

Tirsdag d. 17. september: Vi forlader det skønne Galilæa og kører sydpå. Første stop bliver i Sachne Nationalpark, hvor der bliver mulighed for at bade i de varme kilder. Vi fortsætter ned gennem Jordandalen og besøger tæt ved Jeriko Qasr El-Yahud, som ifølge meget gammel tradition er Jesu dåbssted i Jordanfloden. Herfra fortsætter vi op gennem Judæas ørken til Jerusalem, hvor vi først kører op på Oliebjerget for at nyde den smukke udsigt over ”Den hellige Stad”. Vi ser Himmelfartskapellet og Fadervor-kirken, inden vi går ned ad Oliebjerget til Gethsemane Have. Herefter kører vi til indkvartering på Hotel Lev Jerusalem, der er beliggende i den jødiske bydel tæt ved Ben Yehuda gågaden.

Onsdag d. 18. september: Vi kører ud til Jerusalems nye bydel, hvor vi besøger Holocaustmuseet Yad Vashem, der er et mindemuseum for de 6. mill. jøder, der døde under 2. verdenskrig. Herfra kører vi ind i Samaria og besøger Shilo, der var Israels første hovedstad, og hvor telthelligdommen stod, indtil templet i Jerusalem blev bygget. Vi kører nu tilbage til Jerusalem, hvor vi i Den gamle By går noget af Via Dolorosa, ’Smertens Vej’ til Gravkirken, som bliver dagens endestation.

Torsdag d. 19. september: Vi kører til Den gamle By og går til Grædemuren, hvor vi går gennem den spændende tunnel langs Vestmuren af tempelpladsen. Herefter kører vi til Betlehem, hvor vi ser den store imponerende kristne kirke med fødselsgrotten. Vi skal også møde en luthersk præst, som vil fortælle om, hvordan det er at leve som palæstinensisk kristen i Betlehem. Efter et besøg på Hyrdernes Mark kører vi tilbage til Den gamle By, hvor resten af eftermiddagen er til fri disposition. Gå evt. en fascinerende tur på bymuren eller oplev folkelivet og den specielle atmosfære. Også mulighed for at opleve Bar Mitzva (jødernes konfirmation) ved Grædemuren.

Fredag d. 20. september: Vi kører ned gennem Judæas ørken og kommer til Det døde Hav, der med sine 400 m.u.h. er det lavest beliggende hav i verden. Vi kører først til Herodes’ imponerende klippefæstning, Masada, som spillede en stor rolle i det jødiske oprør mod romerne i årene 70-73 e.Kr. Vi tager tovbanen op og ned, inden vi kører tilbage langs Det døde Hav og kommer til Ein Gedi Naturpark, hvor der er et rigt dyre– og planteliv. Det var her, David skar en flig af Sauls kappe, da David var på flugt fra Saul. Vi går en spændende tur op til Davidskilden. Herefter kører vi forbi Qumran, hvor Dødehavsrullerne blev fundet. Der bliver nu mulighed for en flyde/badetur i det saltholdige vand, inden vi kører tilbage til Jerusalem, hvor det ved sabbattens begyndelse ved solnedgang er en stor oplevelse at møde jøderne ved Grædemuren. Herefter slutter vi dagen af ved at fejre sabbat med et jødisk sabbatsmåltid i Forløserkirken sammen med nogle messianske jøder, under ledelse af den danske præst i Jerusalem, David Serner. Med bus tilbage til hotellet.

Lørdag d. 21. september: Vi begynder dagen med besøg i Gravhaven. Herefter kører vi til Talpiot, hvor vi deltager i den lokale gudstjeneste i Jerusalem Assembly. Eftermiddagen er til egen disposition. Rejselederne tilbyder at gå med dem, som ikke vil gå på egen hånd. Denne dag er uden guide.

Søndag d. 22. september: Vi kører til Den gamle By (resten af dagen på gåben), hvor vi først  besøger  Davidsbyen med vandsystemer, den tørre Siloa tunnel og Siloa Dam. Herefter besøger vi sydmursudgravningerne ved tempelpladsen, hvor man stadig kan gå på den imponerende tempeltrappe, der i sin tid førte op til Herodes’ tempel og hvor Jesus også gik for at komme op på tempelpladsen. På vejen tilbage til hotellet går vi gennem den jødiske bydel og passerer bl.a. Hurva-synagen og kardoen.

Mandag d. 23. september: Vi må forlade Den hellige Stad og kører til Ben Gurion Lufthavn. En oplevelsesrig og spændende rejse til Det hellige Land er ved at være til ende, og vi tager afsked med Israel for denne gang. Vi flyver via Istanbul tilbage til Billund med ankomst først på eftermiddagen.

Rejseledere


Rejsefakta

Dato:
14. - 23. september

Pris:
Pr. person i delt dobbeltværelse:    Kr. 15.475
Pr. person i enkeltværelse:               Kr. 18.225

Det får du for prisen:

 • Rejseledere 3 nætter i Karei Deshe Youth Hostel
 • 6 nætter på 3* Hotel Lev Jerusalem
 • 9 x morgenmad, 1 x frokost (16/9) 8 x middag
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Lokal dansktalende guide undtagen den 21.9
 • Transport i egen turistbus med aircondition
 • Fly Billund-Istanbul-Tel Aviv tur/retur
 • Måltider på fly
 • Drikkepenge til guide, chauffør og hotel
 • Headsets
 • Lufthavnskatter og bidrag til rejsegarantifonden

OBS: Tilmelding inden d. 1. juli. Herefter forhør om pladser. Rejsen kræver særlige pasregler - se faktura ved bekræftelse.

Her flyver du fra: Billund

Almindelige betingelser
Rejsen er underlagt Felix Rejsers almindelige betingelser vedrørende pakkerejser, som du forudsættes at være bekendt med. Betingelserne fremgår her.

Rejsenr.: 316


Printvenlig program

 • Felix Rejser 
 • Korskærvej 25 
 • 7000 Fredericia 
 • tlf.: 7592 2022 
 • CVR nr. 65219115