Klassisk rundrejse - I Jesu fodspor fra nord til syd

Beskrivelse

Tag med Thorning Sogn til Israel og gør drøm til virkelighed. På denne spændende og oplevelsesrige rejse til landet, hvor kristendommen havde sin vugge, besøger  vi mange af de steder, som vi kender fra Bibelen. Undervejs kommer vi til at opleve et land, som er utroligt varieret i natur og geografi: Dødehavet 400 m under havets overflade, Golans højdedrag, Jordans kilder, Genesaret-søens smukke verden.

Rejsen begynder i Galilæa, hvor vi bor fire nætter ved Genesaret Sø. Her skal vi bl.a. på en sejltur på søen og besøge Kapernaum, Saligprisningernes bjerg og Nazaret. Vi kører også en tur op i Golan-højderne, hvor vi oplever den flotte natur. Turen går videre mod syd til Det døde Hav, hvor vi får mulighed for at flyde i det salte vand og se klippefæstningen Masada. Vi slutter med fem nætter i Jerusalem, hvor vi kommer helt tæt på Jesu sidste dage og på de store begivenheder fra Påske til Pinsedag. Vi besøger bl.a. Oliebjerget, Getsemane Have, går ad Via Dolorosa og skal på en tur til Jesu fødeby, Betlehem. Dansktalende guide er med på hele rejsen. Rejsen er en sognerejse for Thorning Sogn, men er åben for alle interesserede.

Genesaret Sø
Saligprisningernes bjerg
Alle nationers kirke, Jerusalem

Rejseplan

Søndag d. 30. september: Udrejse. Genesaret Sø.
Vi flyver fra Kastrup midt på eftermiddagen. Efter mellemlanding i Istanbul ankommer vi til Ben Gurion Lufthavn i Tel Aviv sidst på aftenen. Herfra kører vi nordpå til Galilæa, hvor vi indkvarteres på dobbeltværelse på Karei Deshe vandrerhjem.

Mandag d. 1. oktober: Sejltur på Genesaret Sø, Kapernaum, Saligprisningernes bjerg, Tabgha, Peters kapel, Magdala.
Efter en uforglemmelig sejltur på Genesaret Sø kører vi til Kapernaum, hvor vi ser synagogen og ruinerne af Peters hus. Vi fortsætter nu op på Saligprisningernes bjerg, hvor Jesus fremførte Bjergprædikenen. Vi nyder udsigten fra kirken ud over Genesaret Sø, inden vi kører eller går ned til Tabgha, hvor underet med bespisningen af de 5000 fandt sted ifølge traditionen. Ikke langt herfra ligger det lille kapel ved søen, hvor Peter modtog sit apostelkald. Dagens sidste besøg bliver i Magdala, hvor vi ser en nyudgravet landsby fra det 1. århundrede og synagogen med torahsten.

Tirsdag d. 2. oktober: Hula Nationalpark, Cæsarea Filippi, Golan, Bental bjerg, vingården Golan Heights Winery.
Besøg i Hula Nationalpark. Vi ser en film om parken og dens dyreliv, hvorefter vi går en tur i parken. Til Cæsarea Filippi, hvor Peters bekendelse fandt sted. Undervejs til næste stop, der er en druserlandsby, betragter vi Hermon-bjerget, der er næsten 3000 m højt. Herfra kører vi op i Golanhøjderne til Bental bjerg, hvorfra vi ser ind over Syrien og Tåredalen. Vi hører også om Golans bibelske og moderne historie. Besøg på Golan Heights Winery, en moderne vingård. Retur til Genesaret Sø.

Onsdag den 3. oktober: Arbel-bjerget, Nazaret, Nazareth Village, Tabor bjerg.
Vi kører op på Arbel-bjerget og går en lille tur til toppen af klippen, med pragtfuld udsigt over Genesaret Sø. Herfra fortsætter vi til Nazaret, hvor vi besøger Bebudelseskirken og Nazareth Village, hvor man har opbygget en landsby, som den så da Jesus var barn i Nazaret. Vi indtager også et let måltid inspireret af bibelske madopskrifter. Vi sætter kursen mod Tabor bjerg, som mange mener er Forklarelsens bjerg. Vi kører i store taxier af serpentinerveje op på toppen af bjerget, hvor vi ser kirken og nyder den storslåede udsigt. På tilbageturen kører vi forbi ”Enkens søn fra Nain” og nyder den smukke nedkørsel til Genesaret Sø.

Torsdag d. 4. oktober: Jordandalen, Jesu dåbssted, Masada, Det døde Hav, Davidskilden i Ein Gedi Park, Jerusalem.
Vi kører sydpå ned gennem Jordan-dalen. Tæt ved Jeriko besøger vi Qasr El-Yahud ved Jordan-floden, som ifølge meget gammel tradition er Jesu dåbssted. Vi fortsætter ned til Det døde Hav. Her besøger vi først klippeborgen Masada, der hæver sig højt over Det døde Hav. Herefter er der være mulighed for at bade/flyde i Det døde Hav. Vi kører til Ein Gedi Park, der har et rigt dyre– og planteliv. Her går vi en tur op til Davidskilden. Herefter et kort stop ved Qumran, hvor vi hører om de fantastiske fund af Dødehavsrullerne i 1947 og hvor udgravningerne af essener-munkenes boplads findes. Vi kører til Den hellige Stad, Jerusalem, hvor vi indkvarteres og spiser middag på vores hotel, der er beliggende i den jødiske bydel. Her bor vi de sidste 5 nætter.

Fredag d. 5. oktober: Oliebjerget, Fadervorkirken, Tårekirken, Getsemane Have, Via Dolorosa, Gravkirken, Grædemuren.
Nyd den storslåede udsigt over Den Gyldne Stad fra Oliebjerget. Vi besøger Fadervorkirken, Tårekirken, Getsemane Have og Alle Nationers Kirke. Herfra fortsætter vi ind af Løveporten til Jerusalems gamle by til Skt. Anna Kirke, bygget hvor Maria voksede op i forældrene Anna og Joakims hus. Betesda dam ligger ved siden af kirken. Det var ved denne dam, at Jesus helbredte en langtidssyg mand på en sabbat. Vi følger Via Dolorosa, Smertens Vej og standser ved de forskellige stationer på Jesu smertensvej. Via Dolorosa slutter i den ældgamle Gravkirke, bygget over Golgata og graven. Vi slutter dagen af ved Grædemuren, hvor det er en stor oplevelse at møde jøderne ved sabbattens begyndelse ved solnedgang. Denne dag kun bustransport op på Oliebjerget.

Lørdag d. 6. oktober: Zions bjerg, det jødiske kvarter, Kardoen, Hurva-synagogen, Gravhaven.
Vi kører til Zions bjerg syd for Den gamle By, hvor vi besøger Hanegalskirken og Nadversalen. Efter alle antikke kilder at dømme står vi på det sted, hvor Jesus og disciplene spiste sammen den sidste aften og hvor pinsedagens begivenheder fandt sted. Vi ser også ”Davids grav”. Herefter går vi gennem den jødiske bydel og går bl.a. på hovedstrøget i Jerusalems kristne periode, Kardoen. Udefra ser vi også det jødiske kvarters nyeste vartegn, Hurva-synagogen, som blev indviet i 2010, inden vi kommer til Grædemuren. Herfra går vi til den smukke Gordons Gravhave. Her har vi en kort andagtsgudstjenste. Eftermiddagen er til fri disposition. Rejselederne er behjælpelige med forslag. Denne dag kun bustransport til Zions bjerg.

Søndag d. 7. oktober: Yad Vashem, Herodion, Hyrdernes Mark, Betlehem, Fødselskirken.
Besøg på Holocaustmuseet Yad Vashem, der er et tankevækkende mindemuseum for de seks millioner jøder, der blev dræbt i nazisternes koncentrationslejre. Vi besøger Herodion, hvor Herodes den Store opførte et imponerende fæstningsanlæg. Bussen tager os med ud på Hyrdernes Mark, hvor kong Davids stammoder, moabitterinden Ruth i sin tid samlede aks. Dagens sidste besøg bliver i Betlehem, hvor vi besøger den ældste kirke i verden, som stadig fungerer som kirke: Fødselskirken. Herfra tilbage til Jerusalem.

Mandag d. 8. oktober: Menorahen, Israels-museet med Bogens Helligdom med Dødehavsrullerne og modelbyen af Jerusalem, Davidsbyen, Siloa-tunnelen, Siloa dam, Sydmursudgravningerne, Vestmurstunnelen.
Vi ser Menorahen, den syv-armede lysestage, der er beklædt med scener fra Israels historie. Menorahen er placeret overfor det israelske parlament, Knesset. Herfra til Israels-museet, hvor vi ser Dødehavsrullerne i ”Bogens Helligdom” og modelbyen, som viser Jerusalem, som byen så ud på Jesu tid. Vi kører nu ind til Den gamle By, hvor vi besøger Davidsbyen med vandsystemer, Siloa tunnel og Siloa dam og videre til Grædemuren og sydmursudgravningerne, hvor vi blandt andet ser den imponerende tempeltrappe, der førte op til Herodes’ tempel, og hvor Jesus også gik for at komme op til templet. Vi går gennem den spændende tunnel langs Vestmuren af tempelpladsen. Afslutningsmiddag på hotellet. 

Tirsdag d. 9. oktober: Hjemrejse.
Via Istanbul flyver vi tilbage til Danmark. Vi ankommer til Kastrup først på eftermiddagen.

Kort

Rejseledere


Rejsefakta

Dato:
30. september - 9. oktober

Pris:
Kr. 14.750

Enkeltværelsestillæg:
Kr. 3000

Det får du for prisen:

 • Fly: Kastrup-Istanbul-Tel Aviv tur/retur
 • Transfer fra og til lufthavnen i Tel Aviv
 • Indkvartering i dobbeltværelse 4 nætter på vandrerhjem og 5 nætter på 3* hotel
 • Alle værelser med bad/toilet og aircondition
 • Alle udflugter og entréer ifølge program
 • Transport i 4-stjernet bus med aircondition
 • Halvpension fra morgenmad anden dag til morgenmad sidste dag + frokost d. 3.10
 • Dygtig lokal dansktalende guide
 • Drikkepenge til guide, chauffør og hotel
 • Lufthavnsskatter i Danmark, Tyrkiet  og Israel
 • 1 x 20 kg fri bagage + 8 kg håndbagage
 • Bidrag til rejsegarantifonden 

OBS: Rejsen er ikke egnet for gangbesværede. Tilmelding inden d. 1/8. Herefter forhør om pladser.

Almindelige betingelser
Rejsen er underlagt Felix Rejsers almindelige betingelser vedrørende pakkerejser, som du forudsættes at være bekendt med. Betingelserne fremgår her.

Rejsenr.: 314


Printvenlig program


 • Felix Rejser 
 • Korskærvej 25 
 • 7000 Fredericia 
 • tlf.: 7592 2022 
 • CVR nr. 65219115 

Felixrejser.dk bruger cookies. Se mere information Acceptér cookies