Israel - en anderledes rejse

Beskrivelse

Oplev Israel på en lidt anderledes rejse. En rejse, hvor vi skal lære, se og opleve rigtig meget historisk, kulturelt, religiøst - samt det moderne Israel. På denne spændende rejse krydser vi landet fra nord til syd og fra øst til vest. Fra Genesaret Sø i det smukke Galilæa til Jeriko, og fra Det Døde Hav til Jerusalem. Vi møder mennesker, hvis hverdag er formet af landets historie og den aktuelle situation i både Israel og Palæstina.

Jerusalem er en by med betydning for både jøder, kristne og muslimer – og byder på spændende og uforglemmelige indtryk fra en tusindårig historie. Oplev Israel, når det er allersmukkest i de mest fantastiske forårsfarver – med dansktalende guide og rejseledere.

Rejsen er en sognerejse for Gladsaxe Sogn, som er åben for alle interesserede.

Fødselkirken i Betlehem
Saligprisningernes bjerg
Grædemuren
Nazaret Village

Rejseplan

Søndag d. 26. april: Udrejse. Oliebjerget, Tårekirken, Getsemane Have.
Vi flyver fra Kastrup med Norwegian tidligt om morgen og ankommer til Ben Gurion Lufthavn i Tel Aviv ved middagstid. Herfra kører vi til Jerusalem, hvor vores første møde med Jerusalem bliver fra Oliebjerget, hvorfra vi har en storslået udsigt. Vi går ned ad bjerget til Tårekirken, hvor Jesus græd over Jerusalem, og kommer til Getsemane Have med Alle Nationers Kirke. Herefter kører vi til indkvartering og middag på vores hotel i den jødiske bydel.

Mandag d. 27. april: Betesda Dam, Skt. Anna-kirken, Via Dolorosa, Gravkirken, kardoen, Zions bjerg.
Vi kører til Løveporten og går til Skt. Anna-kirken, der er bygget, hvor Maria blev født i forældrene Anna og Joakims hjem. Betesda Dam ligger ved siden af kirken. Det var her, Jesus på en sabbat helbredte den lamme. Vi fortsætter turen ad Via Dolorosa, Smertens Vej med de 14 stationer. Den begynder ved Pilatus’ borg og slutter i Gravkirken. Det var ad denne vej, Jesus gik med korset til Golgata. Herfra går vi gennem den jødiske bydel med kardoen og passerer den genopbyggede Hurva-synagoge. Næste stop bliver på Zions bjerg, hvor vi ser Nadversalen, Davids grav og Hanegalskirken.

Tirsdag d. 28.4: Betlehem, Hyrdernes Mark, Gravhaven.
Vi begynder dagen med at køre til Betlehem, hvor vi bl.a. besøger den store imponerende Fødselskirke. Efter en tur ud på Hyrdernes Mark kører vi tilbage til Jerusalem, hvor vi har en kort nadvergudstjeneste i Gravhaven lige udenfor Den gamle By. Resten af eftermiddagen er til fri disposition. Om aftenen bliver der mulighed for at opleve Israels uafhængighedsdag (nationaldag) på Ben Yehuda. Det er en glædesfest med en fantastisk stemning. På Herzl-bjerget mindes de faldne soldater med processioner og taler.

Onsdag d. 29.4: Masada, Det Døde Hav, Ein Gedi Naturpark.
Vi kører ned gennem Judæas ørken til Det Døde Hav, der er verdens lavest beliggende punkt, 400 meter under havets overflade og kommer til klippefæstningen Masada, hvor jødiske frihedskæmpere år 73 ved romernes angreb begik selvmord for ikke at falde i fjendens hænder. Vi tager tovbanen op og ned. På tilbagevejen gør vi holdt ved Ein Gedi Naturpark, hvor der er et rigt dyre– og planteliv. Det var her, David skar en flig af Sauls kappe. Vi går en spændende tur op til Davidskilden. Herefter bliver der mulighed for at bade/flyde i Det Døde Hav, hvilket er en helt speciel oplevelse pga. det saltholdige vand, inden vi atter sætter kursen mod Jerusalem. Undervejs passerer vi Qumran, hvor de fantastiske fund af Dødehavsrullerne skete i 1947 og hvor udgravningerne af Essener-munkenes boplads findes.

Torsdag d. 30.4: Davidsbyen, Siloa-tunnelen, Siloa dam, sydmursudgravningerne, Grædemuren. Fri om eftermiddagen.
Dagens første besøg bliver i Davidsbyen med vandsystemer, Siloa-tunnelen og Siloa dam. Herefter går vi til sydmursudgravningerne, hvor vi blandt andet ser den imponerende tempeltrappe, der førte op til Herodes’  tempel, og hvor  Jesus  også gik for at komme op til templet. Efter et besøg ved Grædemuren er resten af eftermiddagen til fri disposition, hvor der bl.a. bliver mulighed for at handle i basargaderne, gå en fascinerende tur på bymuren eller opleve folkelivet og den specielle atmosfære. Rejselederne vil også tilbyde at gå med dem, som ikke ønsker at gå på egen hånd. Om aftenen tilbud om besøg i Joffihuset, hvor vi hører om et socialt og diakonalt hjælpearbejde i Israel, der hedder Yad va Lev, som på hebraisk betyder ”med hånd og hjerte”. 

Fredag d. 1.5: Menorahen, Israelsmuseet med modelbyen af Jerusalem og ”Bogens Tempel”, Yad Vashem, Grædemuren, evt. sabbatsmåltid.
Vi kører ud til Jerusalems nye bydel, hvor vi først stopper op ved Menorahen, den syv-armede lysestage, der står overfor Knesset. Herfra til Israels-museet, hvor vi ser modelbyen af Jerusalem på Jesu tid og ”Bogens Tempel”, der indeholder Dødehavsrullerne. Herefter besøger vi Holocaustmuseet, Yad Vashem, der er et mindemuseum for de 6 mill. jøder, der døde under 2. verdenskrig. Ved solnedgang er det en stor oplevelse at opleve sabbatsfejringen og den helt specielle stemning ved Grædemuren, hvor jøder i alle aldre kommer for at bede. Hvis muligt deltager vi i et jødisk sabbatsmåltid i Forløserkirken sammen med nogle messianske jøder, under ledelse af den danske præst i Jerusalem, David Serner.

Lørdag d. 2.5: Messiansk gudstjeneste, Jesu dåbssted, Jordandalen, sejltur på Genesaret Sø, Tiberias.
Om formiddagen deltager vi i en gudstjeneste i den messianske menighed, Jerusalem Assembly. Der bliver simultantolkning via headset. Herefter forlader vi Jerusalem og kører til Qasr Al-Yahud ved Jordan-flo-den tæt ved Jeriko, som ifølge meget gammel tradition er Jesu dåbssted. Hvis tiden tillader det, gør vi også et kort stop i Jeriko, hvor vi ser Zakæus’ træ. Vi fortsætter videre op gennem Jordandalen og kommer til det skønne Galilæa, hvor vi begynder med en uforglemmelig sejltur på Genesaret Sø. Herefter til indkvartering og middag på hotel i Tiberias.

Søndag d. 3.5: Saligprisningernes bjerg, Huladalen, Cæsarea Filippi, druserlandsby, Golan, Bental bjerg, ”Golan Heights Weinery”.
Dagen begynder med besøg på Saligprisningernes bjerg, hvor Jesus holdt bjergprædikenen. Kirkens otte kanter symboliserer de otte saligprisninger, og fra kirkens buegang nyder vi udsigten over Genesaret Sø. Herfra kører vi op gennem Huladalen til Cæsaerea Filippi, hvor Peters bekendelse fandt sted. Undervejs frokoststop i en druserlandsby. Vi betragter Hermon-bjerget, der er næsten 3000 m højt. Hermon er måske det virkelige Forklarelsens bjerg. Vi fortsætter op i Golanhøjderne til Bental bjerg, og ser ind over Syrien og Tåredalen. Vi hører også om Golans bibelske og moderne historie. Efter et besøg på ”Golan Heights Winery”, der er en moderne vingård, returnerer vi til Genesaret Sø, hvor der bliver mulighed for at slappe af inden middagen.

Mandag d. 4.5: Nazaret, Nazareth Village, Kapernaum, Tabgha, Magdala.
Vi begynder dagen i Nazaret, Jesu barndomsby. Vi ser  Bebudelseskirken, som er Mellemøstens største katedral. Herefter til Nazaret Village, hvor man har opbygget en landsby, som den så ud i det første århundrede, da Jesus var barn i Nazaret. Stedet er levendegjort, og man får Jesu liv og undervisning illustreret på en god og spændende måde. Herefter nyder vi den skønne nedkørsel til Genesaret Sø. Vi besøger Kapernaum, hvor Jesus kaldte disciplene Peter og Johannes. Vi ser udgravningerne af en synagoge og kirken bygget over Peters Hus. Herfra videre til Tab-gha, hvor bespisningsunderet med kun fem brød og to fisk fandt sted for de 5.000. Dagens sidste besøg bliver i Magdala, hvor vi ser en nyudgravet landsby fra det 1. århundrede og synagogen med torahsten.

Tirsdag d. 5.5: Hjemrejse.
Vi siger farvel til Israel for denne gang og kører til Ben Gurion Lufthavn. Der er afgang omkring middagstid med forventet ankomst til Kastrup midt på eftermiddagen. Vi ser tilbage på en spændende indholdsrig og uforglemmelig rejse for livet.

Rejseledere


Rejsefakta

Dato:
26. april - 5. maj, 10 dage

Priser:
Pr. person i delt dobbeltværelse: Kr. 15.750
Pr.person i enkeltværelse:             Kr. 19.725

Det får du for prisen:

 • Direkte fly Kastrup/Tel Aviv tur/retur
 • Transfer fra og til lufthavnen i Tel Aviv
 • Indkvartering i dobbeltværelse 6 nætter på 3* hotel i Jerusalem og 3 nætter på 3* hotel i Tiberias
 • Alle værelser med bad/toilet og aircondition
 • Alle udflugter og entréer ifølge program
 • Transport i 4-stjernet bus med aircondition
 • Halvpension fra aftensmad første dag til morgen-mad sidste dag
 • Dygtig lokal dansktalende guide
 • Drikkepenge til guide, chauffør og hoteller
 • Lufthavnsskatter i Danmark og Israel
 • 20 kg fri bagage + 8 kg håndbagage
 • Skat og bidrag til rejsegarantifonden
 • Headsets

Du flyver fra: Kastrup

OBS: Pas skal være gyldigt 6 mdr. efter hjemkomst. Tilmelding inden d. 20. januar. Herefter forhør om pladser. Forbehold for ændringer

Almindelige betingelser
Rejsen er underlagt Felix Rejsers almindelige betingelser vedrørende pakkerejser, som du forudsættes at være bekendt med. Betingelserne fremgår her.

Rejsenr.: 311


Printvenlig program

 • Felix Rejser 
 • Korskærvej 25 
 • 7000 Fredericia 
 • tlf.: 7592 2022 
 • CVR nr. 65219115