Israel - Bibelen live

Beskrivelse

Unikke oplevelser venter forude, når Klaus Højgaard Laursen reciterer og dramatiserer hele Markus­evangeliet og andre tekster fra Bibelen. Klaus bruger sin stemme, mimik og hele sin krop på at  levendegøre teksterne. Vi føler, at vi selv er til stede og mærker stemningen fra dengang. Vi oplever en speciel intensitet, når vi hører Bjergprædiken, alt imens vi sidder på Saligprisningernes bjerg. Eller når vi hører ordene fra Lukasevangeliet 'Og det skete i de dage…', mens vi befinder os i Betlehem.

Vi oplever også Israel fra Galilæa i nord til Jerusalem i syd og fra Det Døde Hav i øst til Tel Aviv i vest.

Foto: Klaus Laursen - Bibelen Live
Foto: Peder Kølle
Jøder ved grædemuren. Foto: Thinkstock

Rejseplan

Søndag d. 8. september: Afrejse fra Kastrup om formiddagen. Vi flyver via Istanbul til Tel Aviv. Efter ankomst kører vi i bus til overnatning på Karei Deshe Hostel, som ligger dejligt ned til Genesaret Sø. Samling med god tid om aftenen på hotellet. Ord fra Jens Borg Spliid om Esajas og profetierne om Jesus. Vi smager på Markusevangeliet og hører 1,1-13. Tekster: Mark. 1,1-15; Mark. 9,1-32.

Mandag d. 9. september: Denne første dag i Israel begynder vi med et besøg i Peters kapel, hvor vi hører om kaldelsen af disciplene. Vi fortsætter til Kapernaum med ruinerne af synagogen og Peters hus. Her hører vi flere tekster fra de første kapitler i Markusevangeliet. Vi besøger den 8-kantede kirke på Saligprisningernes bjerg, hvor Jesus holdt Bjergprædikenen. Efter en kort vandretur ned ad bjerget besøger vi Tabgha, hvor bespisningsunderet fandt sted. Vi slutter dagen med et besøg i Magdala, Maria Magdalenes hjemby med fokus på kvinderne omkring Jesus. Tekster: Mark. 1,14-4,41; Mark. 9,33-50; Mark. 6,30-44; Matt. 5-7; Mark. 5,21-43 (i Magdala).

Tirsdag d. 10. september: Dagen begynder med en skøn sejltur på Genesaret Sø, hvor vi naturligvis hører nogle bibeltekster om Jesus og disciplene på søen. Vi kører til Kursi, hvor vi igen hører nogle tekster, der hører til ’på den anden side af søen’, mens vi går rundt i Nationalparken. Vi forsætter til Betsaida og lytter til helbredelsen af den blinde i Mark. 8,22-26  og videre op gennem Golanhøjderne til Banias, Cæsarea Filippi og hører Peters bekendelse. Videre til Bentalbjerget med flot udsigt. Tekster: Mark. 4,35-5,20; Mark. 6,45-9,1.

Onsdag d. 11. september: Vi forlader det dejlige område ved Genesaret Sø og kører mod Jerusalem. Vi kører først til Nazaret, hvor vi besøger Skt. Josef kirken og Bebudelseskirken med dens mange illustrationer af, hvad det betyder, at ’Ordet blev kød’, og Gud blev menneske. Vi besøger Nazareth Village og får fokus på livet i byen på Jesu tid, inkl. et let bibelsk måltid. Vi fortsætter ned gennem Jordandalen frem til Jeriko. Jeriko er kendt som verdens ældst og lavest beliggende by. Den er også den første by, som palæstinenserne fik selvstyre over efter fredsaftalen i 1993. I Jeriko ved Jordanfloden besøger vi først Jesu dåbssted, Qasr Al-Yahud. Vi fortsætter til Zakæus’ morbærfigentræ. Herefter stopper vi i ørkenen, hvor vi hører om Den Barmhjertige Samaritaner. Vi får det første glimt af Jerusalem, Den Hellige Stad, og nyder udsigten ud over byen. Tekster: Luk. 1,26-38; Joh. 1,1-18; Mark. 1,1-15; Mark. 6,1-13; Mark. 12,1-12.  Mark. 10,46-52; Luk. 19,1-10; Mark. 13; Salme 122; Luk. 10,25-37.

Torsdag d. 12. september: Vi begynder på Oliebjerget og vandrer ned af Palmesøndagsstien til Tårekirken og Getsemane Have med Alle Nationers Kirke. Gennem Stefanus-porten kommer vi til Betesda Dam. Vi  begynder  på pilgrimsruten i Jerusalem, Via Dolorosa, smertens vej. Vi stopper ved flere stationer på vejen og slutter i Gravkirken eller Opstandelseskirken, som den også kaldes. Dagens program slutter med nadvergudstjeneste i Gravhaven. Tekster: Mark. 11-12 og 14-16.

Fredag d. 13. september: Dagen begynder med det gribende Holocaust museum, Yad Vashem. Herefter kører vi, hvis muligt, til Betlehem, hvor vi besøger Hyrdernes Mark og Fødselskirken, den første kirke bygget i Det Hellige Land. Tilbage til Jerusalem til Grædemuren ved begyndelsen af sabbatten, som er et livligt og fascinerende skue. Om aftenen besøger vi Den Danske Kirke i Jerusalem, hvor vi også oplever Davids Salmer Live. Tekster: Esajas 9,1-6 og 11,1-10; Luk. 2,1-20; Joh. 1,1-18. 

Lørdag d. 14. september: Vi forlader Jerusalem for denne gang og kører med bus til Tel Aviv til Simon Garvers Hus. Vi hører om Jonas og hvalen og ser havnen, hvor Salomon fik sejlet forsyninger ind, da han byggede templet. Der er også mulighed for at slappe af, dyppe tæerne i Middelhavet og lade alle de uforglemmelige oplevelser bundfælde sig på hotellet i Herzliya. Tekster: Jonas Bog; ApG. 10.

Søndag d. 15. september: Fridag. Der er mulighed for at deltage i den engelske gudstjeneste i Immanuelkirken i Jaffo og møde menigheden dér og høre om deres arbejde i kirken. Der er også tid til afslapning og refleksion, så de mange indtryk kan sætte sig.

Mandag d. 16. september: Efter en forunderlig og tankevækkende rejse til Israel flyver vi fra Tel Aviv via Istanbul til Kastrup Lufthavn med ankomst sen eftermiddag.

Alle aftner samles vi til andagt og får bearbejdet dagens oplevelser i teologisk perspektiv ved Jens.

Rejseledere


Rejsefakta

Dato: 
8. - 16. september

Priser:
Pr. pers. i delt dob.vær.: Kr. 14.975
Pr.pers.i enk. vær.:          Kr. 17.875

Det får du for prisen:

 • 8 nætter på 4* hotel og hostels
 • 8 x morgenmad, 8 x middag
 • Udflugter og entréer ifølge program
 • Lokal dansktalende guide i Israel
 • Transport i egen turistbus
 • Danske rejseledere
 • Fly t/r
 • Måltiderpå fly
 • Drikkepenge til hotel, chauffør og guide
 • Headsets
 • Skat og bidrag tilrejsegarantifonden

OBS: Rejsen bliver gennemført. Tilmelding inden d. Inden d. 1. juli. Herefter forhør om pladser. Rejsen kræver særlige pasregler. Se faktura ved bekræftelse.
Forbehold for ændringer. Alm. god fysik.

Almindelige betingelser
Rejsen er underlagt Felix Rejsers almindelige betingelser vedrørende pakkerejser, som du forudsættes at være bekendt med. Betingelserne fremgår her.

Rejsenr.: 27


Printvenlig program

 • Felix Rejser 
 • Korskærvej 25 
 • 7000 Fredericia 
 • tlf.: 7592 2022 
 • CVR nr. 65219115