Israel - 70 års jubilæumsrejse

Beskrivelse

Tag med på denne spændende og festlige jubilæumsrejse, hvor vi oplever mange fantastiske sider af Israel.

Vi deltager i festlighederne i anledning af 70-året for Staten Israels oprettelse og i sammenhæng med disse festligheder besøger vi museer og steder, der på forskellig vis har betydning for den unge stats historie.

Samtidig besøger vi flere bibelske steder – både i Galilæa og i Jerusalem, så vi også får de skønne bibelhistoriske steder med på rejsen.

Når vi kører rundt i landet, oplever vi den mangfoldige og skønne natur, som ikke mindst i foråret, viser sig fra sin flotte side.

Vi møder forskellige mennesker – både danskere og jøder – som giver indblik i forskellige aspekter af det israelske samfund anno 2018.

Vær med til at fejre jubilæet
Gordons gravhave
Kirken på Saligprisningernes bjerg

Rejseplan

Onsdag den 11. april: Vi flyver om eftermiddagen fra Billund og ankommer sidst på aftenen til Tel Aviv. Herefter kører vi til indkvartering på hotel i Netanya.

Torsdag den 12. april: Dagen begynder på Diasporamuseet, hvor vi får baggrundsviden om forholdene omkring staten Israels oprettelse. Vi ser Uafhængighedssalen, og besøger den gamle og historiske by Jaffa og det tidlige Tel Aviv. Hvis der er mulighed for det, tager vi en hurtig dukkert i Middelhavet.

Fredag den 13. april: Vi forlader Netanya og kører nordpå og ser immigrationslejren Atlit. Herfra fortsætter vi til Nazaret til Nazareth Village, hvor der er opbygget en landsby, som den så da Jesus var barn. Vi ser også Bebudelseskirken i Nazaret. Herefter kører vi til Kapernaum ved Genesaret Sø, hvor vi ser synagogen og ruinerne af Peters hus. Herefter indkvartering i Kibbutz Degania Bet.

Lørdag den 14. april: Sejltur på Genesaret Sø og andagt på båden. Vi kører Saligprisningernes bjerg, hvor Jesus fremførte Bjergprædikenen. Bagefter besøger vi Migdal, hvor der er en smuk ny kirke og  en nyudgravet landsby fra det 1. århundrede. Herfra til Arbelbjerget, hvor vi nyder udsigten over Genesaret Sø fra toppen af klippen. For de friske er der mulighed for at vandre ned ad Arbelbjerget. Dagen slutter med et besøg i Det Danske Hus i Poriya.

Søndag den 15. april: I dag kører vi op i Golanhøjderne. Vi begynder i Tel Dan hvor Jordanfloden har et af sine udspring. Vi kører igennem et druserområde og videre op på Bentalbjerget med udsigt ind over Syrien og Tåredalen. Vi slutter dagen i Kibbutz Ortal, hvor vi hører om det spændende kibbutzliv

Mandag den 16. april: Vi tager afsked med Galilæa og kører via den romerske by Beit Shean mod Jeriko, hvor vi besøger ’Seeds of Hope’ oprettet af Tass Saada, tidligere snigskytte for Arafat. Tæt ved Jordanfloden ser vi dåbsstedet, Qasr al-Yahud. Jesu dåbssted i Jordanfloden. Vi kører op til Jerusalem og nyder den storslåede udsigt over byen. Indkvartering på hotel i Jerusalem.

Tirsdag den 17. april: Vi besøger Holocaustmuseet Yad Vashem, der er et tankevækkende mindemuseum for de seks millioner jøder, der blev dræbt i nazisternes koncentrationslejre. Vi besøger det israelske parlament Knesset og hvis muligt Israels Højesteret. Vi nyder udsigten fra Oliebjerget og går ned ad bjerget til Tårekirken. Ved foden af bjerget ligger Getsemane Have med den smukke Alle Nationers Kirke og de ældgamle oliventræer.

Onsdag den 18. april: Vi ser den ældste del af Jerusalem, Davidsbyen. Herefter til Skt. Annekirken. Betesda Dam ligger ved siden af kirken. Vi følger Via Dolorosa, ’Smertens Vej’, og standser ved enkelte stationer. Via Dolorosa slutter i den ældgamle Gravkirke, bygget over Golgata og graven.
Vi fortsætter gennem den jødiske bydel og går bl.a. på hovedstrøget i Jerusalems kristne periode, Kardoen til Grædemuren, som er jødernes helligste tilgængelige sted. Vi slutter med andagt i den smukke Gordons Gravhave.
Om aftenen begynder fejringen af de 70 års uafhængighed, og vi er med og oplever, hvordan jøderne i Jerusalem fester i gaderne.

Torsdag den 19. april: Uafhængighedsdagen, Yom Ha’atzmaut. Vi holder fridag og går rundt i byen og oplever de forskellige former for fejring af dagen.
Om aftenen mulighed for at besøge Ordet og Israels ’Joffi-hus’ i Jerusalem, hvor vi hører om deres forskellige arbejdsgrene.

Fredag den 20. april: Dagen begynder på Herzlbjerget og Herzlmuseet, der fortæller historien om Theodor Herzl og zionismen. Vi besøger Ammunition Hill, hvor intense kampe blev udkæmpet under seksdageskrigen i 1967. Uden for Jerusalem besøger vi Castel og prøver at få et overblik over Burmavejen, der var essentiel i uafhængighedskrigen i 1948. Sidst på dagen besøger vi Yad Hasmona, der er en moshav, hvor de fleste af indbyggerne er messianske jøder, og vi besøger deres bibelske have.

Lørdag den 21. april: Vi står tidligt op og flyver hjem fra Tel Aviv kl. 7.20. Vi ankommer til Billund om eftermiddagen.

Klik på udvidet program til højre og læs mere.

Kort

Rejseledere


Rejsefakta

Dato: 
11. -  21. april

Pris:
Kr. 15.975

Enkeltværelsestillæg: 
Kr. 3.900

Det får du for prisen

 • Danske rejseledere
 • Fly Billund-Tel Aviv t/r med mad om bord
 • Lokal dansktalende guide
 • 10 nætter på 3*/4* hoteller og Kibbutz Country Lodging
 • 9 x morgenmad, 1 x frokost (13/4), 9 x middag
 • Udflugter og entréer ifølge program
 • Turistbus med aircondition
 • Headsets
 • Drikkepenge til hoteller, chauffører og guide
 • Skat og bidrag til rejsegarantifond

Udrejse fra: Billund

OBS: Rejsen bliver gennemført. Forhør om pladser.

Almindelige betingelser
Rejsen er underlagt Felix Rejsers almindelige betingelser vedrørende pakkerejser, som du forudsættes at være bekendt med. Betingelserne fremgår her.

Rejsenr.: 301


Udvidet program


 • Felix Rejser 
 • Korskærvej 25 
 • 7000 Fredericia 
 • tlf.: 7592 2022 
 • CVR nr. 65219115 

Felixrejser.dk bruger cookies. Se mere information Acceptér cookies