Israel - påskerejse

Beskrivelse

At fejre påske i Israel er noget helt specielt! Vi mærker den særlige intensitet over byen, hvor påskens begivenheder fandt sted for knap 2000 år siden. Vi begynder i  Galilæa, hvor vi besøger de kendte steder fra Bibelens fortællinger om Jesu liv i  Nazaret og omkring Genesaret Sø. Vi oplever Israels mangfoldige natur fra det frodige og smukke Golan til den golde ørken ved Det Døde Hav. I Jerusalem går vi ad ‘Smertens Vej’, Via Dolorosa, og besøger den tomme grav i Gravhaven, hvor vi deltager i en festlig gudstjeneste påskedag.

Via Dolorosa
Via Dolorosa - station 3
Udsigt
Alle nationers kirke

Oplevelser på rejsen

Tirsdag den 27. marts: Tidlig morgen flyver vi med direkte fly fra Kastrup til Tel Aviv. Vi kører nordpå til Cæsarea, hvor vi fascineres af det store romerske teater og akvædukten. Herefter kører vi til indkvartering på hotel i Tiberias.

Onsdag den 28. marts: Efter en uforglemmelig sejltur på Genesaret Sø, kører vi til Jesu barndomsby, Nazaret. Her ser vi Nazareth Village, hvor der er opbygget en landsby, som den så ud i det første århundrede, da Jesus var barn i Nazaret. Stedet er levendegjort, så vi får Jesu liv og undervisning illustreret på en god og spændende måde. Vi nyder desuden et let bibelsk måltid. Vi ser også Bebudelseskirken i Nazaret, Mellemøstens største katedral. Herefter kører vi tilbage til Genesaret Sø, hvor vi ser Magdala, Maria Magdalenes hjemby. Vi fortsætter til Kapernaum med ruinerne af synagogen og Peters hus. Jesus opholdt sig ofte i Kapernaum, og mange af hans mirakler skete her.

Torsdag den 29. marts - Skærtorsdag: Dagen begynder med et besøg i Det Danske Hus i Poriya. Herefter kører vi op på Saligprisningernes bjerg, hvor Jesus holdt Bjergprædikenen. Vi nyder udsigten ud over Genesaret Sø og kører videre til Banias, også kaldet Cæsarea Filippi, hvor Peters bekendelse fandt sted. Vi fortsætter videre gennem Golanhøjderne til Bentalbjerget med flot udsigt ind over Syrien og Tåredalen. Her hører vi om seksdageskrigen i 1967 og Yom Kippur krigen i 1973. Vi slutter med et besøg på Golan Hights Winery.

Fredag den 30. marts - Langfredag: Vi tager afsked med Galilæa og kører gennem Jordandalen til Jesu dåbssted, Qasr Al-Yahud. Hvis muligt besøger vi ’Seeds of Hope’ i Jeriko, oprettet af Tass Saada ’Snigkytte for Arafat’. Vi forsætter gennem Judæas ørken op til Den Hellige Stad, Jerusalem, hvor vi nyder  den skønne udsigt fra Oliebjerget ud over Jerusalem. Vi går ned ad Oliebjerget til Tårekirken, hvor Jesus standsede op og græd over Jerusalem. Ved foden af bjerget ligger Getsemane Have med den smukke Alle Nationers Kirke og de ældgamle oliventræer.

Lørdag den 31. marts: Dagen begynder med Betesda Dam. Det var ved denne dam, at Jesus helbredte en langtidssyg mand på en sabbat. Vi ser Skt. Annekirken, som ligger tæt på. Kirken er bygget, hvor Maria voksede op i forældrene Anna og Joakims hus. Påskens budskab bliver mere intenst, når vi går ad Via Dolorosa, ’Smertens Vej’, til Gravkirken. Siden middelalderen har man udpeget 14 stationer på Jesu vandring fra domfældelsen i Pilatus' borg til korsfæstelsen på Golgatahøjen uden for Jerusalems mure. Vi baner os vej gennem menneskemylderet og de handlendes tilråb og standser ved enkelte stationer. Vi slutter i den ældgamle Gravkirke, bygget over Golgata og graven. Herfra går vi til Grædemuren. Efterfølgende besøger vi Det Danske Hus i Jerusalem. Vi slutter dagen med besøg på Zionsbjerget med Hanegalskirken og Nadversalen.

Søndag den 1. april - Påskedag: Fridag. Der er mulighed for at deltage i en festlig skandinavisk påskegudstjeneste i den smukke Gordons Gravhave, som ligger lige uden for Den Gamle By. Om eftermiddagen mulighed for at gå gennem den udgravede tunnel langs vestmuren af tempelpladsen (ikke inkl.). Eller evt. shopping i de spændende basargader i Den Gamle By.

Mandag den 2. april: Vi kører gennem Judæas ørken til Herodes’ imponerende klippefæstning, Masada. Vi tager kabelbanen op og nyder det betagende landskab ud over Det Døde Hav. Senere får vi mulighed for at flyde i det saltholdige vand i Det Døde Hav. En speciel og fascinerende oplevelse. Vi slutter med en gåtur op til Davidskilden i oasen Ein Gedi, hvor kong Saul mødte David.

Tirsdag den 3. april: Hjemrejse. Efter en uforglemmelig påske i Israel flyver vi med direkte fly fra Tel Aviv til Kastrup.

Kort


Rejsefakta

Dato: 
27. marts - 3. april

Priser: 
Kr. 13.975

Enkeltværelsestillæg:
Kr. 3.200

Det får du for prisen:

 • Danske rejseledere
 • Direkte fly Kastrup-Tel Aviv t/r
 • Lokal dansktalende guide
 • 7 nætter på 3* hoteller
 • 7 x morgenmad, 1 x frokost (28/3), 7 x middag
 • Udflugter og entréer ifølge program
 • Turistbus med aircondition
 • Headsets
 • Drikkepenge til hoteller, chauffører og guide
 • Skat og bidrag til rejsegarantifond

OBS: Rejsen bliver gennemført. Forhør om pladser.

Almindelige betingelser
Rejsen er underlagt Felix Rejsers almindelige betingelser vedrørende pakkerejser, som du forudsættes at være bekendt med. Betingelserne fremgår her.

Rejsenr.: 21


Printvenlig program


Katalogside

 • Felix Rejser 
 • Korskærvej 25 
 • 7000 Fredericia 
 • tlf.: 7592 2022 
 • CVR nr. 65219115 

Felixrejser.dk bruger cookies. Se mere information Acceptér cookies