Libanon - mød mellemøstens kristne

Beskrivelse

Libanon er et unikt land med en fantastisk historie, en smuk natur og en gæstfri befolkning. Besøg kristne i Libanon og oplev bibelske steder. Sidon og Tyrus, der er nævnt i Ny Testamentes evangelier, er begge vigtige byer, der ligger på Libanons sydlige middelhavskyst og er et besøg værd. Desuden besøger vi flere seværdigheder, som er på UNESCOs verdensarvsliste. Højdepunkter på rejsen: Møde med kristne fra det armenske mindretal og fra den arabisk-evangeliske kirke; gå på opdagelse i Beirut, Sidon og Tyrus; oplev den smukke Qadisha-dal, Den Hellige Dal i det nordlige Libanons bjerge med unikke kirker og klostre, hvor nogle af Mellemøstens ældste klostersamfund har holdt til i bjergene; se det imponerende velbevarede romerske tempelkompleks i Baalbek, bygget til frugtbarhedsguden Baal. Begge rejseledere er medlem af Dansk Armeniermissions bestyrelse. De har besøgt Libanon mange gange, og Mikkel har været volontør i Beirut.

Beirut
Beiteddine paladset
Havnebyen Byblos
Tyrus

Lokale besøg

Rejseplan

Mandag d. 17. september: Ankomst til Beirut midt på eftermiddagen. Indkvartering i den smukke kristne hovedby Zahle på kanten af Bekaa-dalen i to nætter.

Tirsdag d. 18. september: Vi kører nordpå gennem Bekaa-dalen for at besøge Baalbeks velbevarede templer fra romertiden og tiden før. Stedet er på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Herefter på vingårdsbesøg i Ksara.

Onsdag d. 19. september: Vi besøger den armenske by Aanjar nær ved Libanon-bjergkæden. Efter frokost på Ashams restaurant kører vi mod Beirut. Undervejs besøger vi det smukke Beiteddine palads. Indkvartering i Beirut seks nætter.

Torsdag d. 20. september: Byrundtur i Beirut. Få indtryk af alt fra gamle orientalske til splintermoderne kvarterer. Beiruts Middelhavspromenade La Corniche er en attraktion i sig selv. Vi besøger American University of Beirut og universitetets arkæologiske museum og Downtown, som er det nye fashionable centrum med Hariri Moskeen og hovedkirkerne. Vi besøger en arabisk-evangelisk kirke og hører om menighedens liv og udfordringer. 

Fredag d. 21. september: Beiruts armenske bydel Borj Hammoud med de smalle gader med alverdens små butikker. Vi besøger den armenske-evangeliske skole Shamlian Tatikian og skoleleder Vartoug Balekdjian og ser derefter bydelens evangeliske socialcenter. Besøg på den kristne Radio og TV station SAT-7, der sender programmer til hele Mellemøsten og Nordafrika.

Lørdag d. 22. september: Dagstur nordpå langs Middelhavskysten, hvor vi nyder udsigten på vej mod Qadisha-dalen. Her besøger vi ældgamle klostre tilbage fra 400-tallet og hører om maronitterne og andre klostersamfund. Måske ser vi sne på bjergtoppene på vej op til naturreservatet med Libanons cedertræer.                    

Søndag d. 23. september: Gudstjeneste i en armensk-evangelisk kirke i Beirut. Besøg i den hyggelige havneby, Byblos, hvor vi besøger børnehjemmet Fuglereden. Den danske sygeplejerske og missionær, Maria Jacobsen, boede og arbejdede her til sin død i 1960. På vej til Beirut tager vi kabelbanen op til ”Vor frue af Libanon” med en smuk udsigt over Middelhavet.

Mandag d. 24. september: Dagstur sydpå langs Middelhavskysten. Vi besøger de  bibelske byer Sidon og Tyrus, hvor vi går på opdagelse i romerske ruiner og hører mere om fønikernes historie. Evt. besøg i landsbyen Kana, hvor Jesus ifølge kirkefaderen Eusebius gjorde vand til vin. 

Tirsdag d. 25. september: Mulighed for at udforske Beirut på egen hånd. Evt. besøg på Nationalmuseet eller et kunstmuseum. Hjemrejse til Kastrup.

Kort

Rejseledere


Rejsefakta

Dato: 
17. - 25. september

Pris:
Kr. 11.975

Enkeltværelsestillæg:
Kr. 2.500

Det får du for prisen:

 • Danske rejseledere
 • Fly Kastrup-Beirut t/r
 • Lokal engelsktalende guide (tolkes til dansk)
 • 8 nætter på 4* hoteller
 • 8 x morgenmad, 8 x middag
 • Udflugter og entréer ifølge program
 • Turistbus med aircondition
 • Drikkepenge til hoteller, chauffør og guide
 • Skat og bidrag til rejsegarantifonden

Du flyver fra: Kastrup

OBS:

 • Rejsen bliver gennemført. Forhør om plads.
 • Forbehold for ændringer.

Almindelige betingelser
Rejsen er underlagt Felix Rejsers almindelige betingelser vedrørende pakkerejser, som du forudsættes at være bekendt med. Betingelserne fremgår her.

Rejsenr.: 34


Specialprogram

 

 


Katalogside

 • Felix Rejser 
 • Korskærvej 25 
 • 7000 Fredericia 
 • tlf.: 7592 2022 
 • CVR nr. 65219115 

Felixrejser.dk bruger cookies. Se mere information Acceptér cookies