Italien - Rom og Assisi

Beskrivelse

Und dig selv denne rejse til Rom og Assisi. Her oplever du både det antikke Rom, pavernes Rom, middelalderens Rom og den moderne storby Roms høje puls samt et væld af små åndehuller, hvor du kan slå dig ned og opleve byens helt specielle charme. Assisi, på højdedraget midt i Umbrien, hilser dig velkommen med sin fred og særprægede natur. Frans af Assisi levede her et liv, konfliktfyldt og i søgen efter at efterleve det kristne budskab om næstekærlighed. Det fordyber vi os i –  bl.a. sammen med den danske franciskanermunk i Assisi, broder Theodor. Fritiden i Rom og Assisi kan du nyde på egen hånd eller sammen med rejselederne og vores lokale danske guide. Rejselederne skaber sammenhæng i programmet med tid til uformelt samvær og samtaler om det, vi ser, så de mange indtryk kan gå op i en højere enhed.

Den spanske trappe
Skt. Peters katedralen i Rom
Det hyggelige Trastevere
Via Appia
Romerske ruiner
San Francesco kirken i Assissi

Oplevelser på rejsen

Lørdag d. 12. maj: Udrejse. Vi flyver fra Kastrup til Rom. Indkvartering på hotel. Middag på typisk italiensk restaurant.

Søndag d. 13. maj: Antikkens Rom. Formiddagen byder på en spændende historisk vandring, hvor vi med guide bevæger os fra Romerrigets spæde begyndelse på Palatinerhøjen til kejsertidens ufattelige pragtbygninger. Videre til Forum Romanum og med besøg i Colosseum. Med vores lokale dansktalende guide gennem det antikke Rom med et besøg på Capitol med Roms Rådhus. Vi fortsætter til Pantheon og Piazza Navona, Den spanske Trappe og Trevi-fontænen. 

Mandag d. 14. maj: Pavernes Rom. Dansktalende guide i Vatikanmuseerne og Peterskirken. Herefter går vi med vores lokale danske guide til den helt specielle bydel Trastevere, hvor vi finder et godt frokoststed. Via Tiberøen og den jødiske ghetto til fods eller med bus tilbage til hotellet. 

Tirsdag d. 15. maj: Vi besøger Pauluskirken "uden for murene", hvor apostlen Paulus er begravet. Formiddagen afsluttes med besøg i katakomben San  Sebastiano, der ligger på den gamle hærvej Via Appia Antica, anlagt af konsulen Appius ca. 300 år f.Kr. Gåtur ad den historiske vej med kaffe/frokostpause undervejs. Med bus/metro tilbage til hotellet. 

Onsdag d. 16. maj: På vores sidste dag i Rom besøger vi Laterankirken, Roms Domkirke, med Roms ældste dåbskapel og den hellige trappe, bragt til Rom fra Pontius Pilatus' bolig i Jerusalem. Eftermiddagen fri. Middag på egen hånd.

Torsdag d. 17. maj: Med morgentog til Assisi. Efter indkvartering vandring i Assisi med fokus på den hellige Frans' liv. Til Santa Maria degli Angeli og La Porziuncola. Om aftenen foredrag ved den danske guide om den hellige Frans' liv.

Fredag d. 18. maj: Andagt i det fri ved Eremo-Carceri (800 m.o.h.). Besøg i San Damiano-klostret, Johannes Jørgensens bolig, middelalderborgen Rocca Maggiore. Senere på dagen møder vi den danske franciskanermunk, broder Theodor, der  fortæller levende om San Francesco-basilikaen og guider os rundt på et usædvanligt besøg.

Lørdag d. 19. maj: Morgenandagt i Santa Chiara-kirken. Tid på egen hånd og mulighed for at nyde roen og stilheden i Assisi. Med bus til Rom hvorefter vi flyver til Kastrup.

Hoteller
3* hotel centralt i Rom i gåafstand til mange seværdigheder, tæt på metro og busser til de øvrige steder. Middage på restauranter i byen.
I Assisi 3* centralt beliggende hotel, ingen elevator.

Kort

Rejseledere


Rejsefakta

Dato: 
12. - 19. maj

Pris:
Kr. 11.975

Tillæg for enkeltværelse:
Kr. 1.800

Det får du for prisen:

 • Danske rejseledere
 • Direkte fly Kastrup-Rom t/r
 • Lokal dansktalende guide på hele turen
 • Dansktalende guide i Rom d. 13/5 og 14/5
 • 7 nætter på 3* hoteller
 • 7 x morgenmad, 1 x frokost (19/5), 6 x middag
 • Udflugter og entréer ifølge program
 • Turistbus, tog og offentlig transport iflg. program
 • Drikkepenge til spisesteder og chauffør
 • Skat, moms og bidrag til rejsegarantifonden

Du flyver fra:
Kastrup

OBS:
Rejsen bliver gennemført. Forhør om pladser.
Turen kræver god fysik, da vi går meget.

Almindelige betingelser
Rejsen er underlagt Felix Rejsers almindelige betingelser vedrørende pakkerejser, som du forudsættes at være bekendt med. Betingelserne fremgår her.

Rejsenr.: 172


Katalogside

 • Felix Rejser 
 • Korskærvej 25 
 • 7000 Fredericia 
 • tlf.: 7592 2022 
 • CVR nr. 65219115