Rumænien - landet du aldrig glemmer

Beskrivelse

Et anderledes og varieret land med smukke bjerge, gamle klostre og store kontraster mellem gammelt og nyt. Vi ser den rivende udvikling ide større byer, der kan tage pusten fra én. Og vi oplever livet, som man levede det før i tiden og stadig gør det en del steder – ikke mindst på landet. På denne rejse besøger vi udlændinge, som arbejder blandt de socialt udsatte i Rumænien. Vi kommer også tæt på de gæstfrie rumænere både i byen og på landet. Hanne og Gert Kruse har rejst i landet mange gange. Marianne Højlund har boet i Rumænien i 14 år og taler rumænsk.

Farverige huse i Cluj
Landskabet ved Maremures
Pottemageren. Foto: Gert Kruse
Hestevogn. Foto: Gert Kruse
Vi møder de lokale. Foto: Gert Kruse
Bratislava

Oplevelser på rejsen

Søndag d. 3. juni: Opsamling i Jylland. Middag undervejs til overnatning i Prag.

Mandag d. 4. juni: Vi fortsætter og kører til Budapest i Ungarn. Middag og indkvartering. Aftentur gennem byen med udsigt over  floden Donau.

Tirsdag d. 5 juni: Gennem det farverige Ungarn til Rumænien. Ankomst til vores hotel i Cluj. Hvis tiden er til det, tager vi på en aftentur med udsigt over byen.

Onsdag d. 6. juni: Vi møder Cristi Iclodean, som giver os en guidet tur i Cluj. Besøg på det center, hvor Marianne Højlund har arbejdet. Arbejdet på stedet består bl.a. i lektielæsning for børn og unge i nabolaget og integrationsprogram for mænd der har været i fængsel. Vi spiser middag sammen med nogle af de unge fra centeret, og hører om deres liv.

Torsdag d. 7. juni: Vi møder Tim og Jenny Gooding – et kristent engelsk ægtepar, som arbejder blandt romaer i en landsby. Samtidig arbejder de på at etablere et hjem for enlige mødre og deres børn. Vi spiser frokost sammen med dem. Aftenmøde i den lokale kirke for romaer.

Fredag d. 8. juni: Vi besøger nonneklosteret Ramet, som ligger isoleret i et naturskønt område. Vi besøger en fårebonde i nærheden af Teius. Hvis muligt, besøg ved et dansk landbrug.

Lørdag d. 9. juni: Gennem det smukke Maramures til Baia Mare. Undervejs besøger vi en kunsthåndværker og en ortodoks præst. Vi spiser frokost med præsten, og hører ham fortælle om kirken, hvor han arbejder. Efter ankomst til Baia Mare spiser vi middag og overnatter på pensionater hos en lokal pottemager og en ortodoks præst. Vi hører pottemageren fortælle om sit arbejde, og der er mulighed for at købe noget af det, han har lavet.

Søndag d. 10 juni: Gudstjeneste i rumænsk kirke. Vi kører mod grænsen og overnatter i Ungarn. 

Mandag d. 11. juni: Vi besøger et projekt blandt romaer, som blandt andet støttes af en kirke i Århus. Middag og overnatning i Bratislava i Slovakiet.

Tirsdag d. 12. juni: Guidet rundtur i Bratislava. Videre til Tjekkiet og gennem Prag til Tyskland. Overnatning ved Dresden.

Onsdag d. 13. juni: Efter mange gode oplevelser kører vi det sidste stykke til Danmark.

Kort

Rejseledere


Rejsefakta

Dato: 
3. - 13. juni

Pris:
Kr. 9.975

Enkeltværelsestillæg:
Kr. 1.500

Det får du for prisen:

 • Danske rejseledere
 • 4* bus med aircondition og toilet
 • 3 nætter på 4* hotel
 • 7 nætter på 3* hotel
 • 10 x morgenmad, 2 x frokost, 10 x middag
 • Udflugter og entréer ifølge program
 • Skat, moms og bidrag til rejsegarantifonden

Her står du på bussen: Ansager, Herning, Silkeborg, Fredericia, Rødekro

OBS:
Rejsen bliver gennemført. Forhør om pladser.
Forbehold for ændringer.

Almindelige betingelser
Rejsen er underlagt Felix Rejsers almindelige betingelser vedrørende pakkerejser, som du forudsættes at være bekendt med. Betingelserne fremgår her.

Rejsenr.: 272

 


Katalogside

 • Felix Rejser 
 • Korskærvej 25 
 • 7000 Fredericia 
 • tlf.: 7592 2022 
 • CVR nr. 65219115 

Felixrejser.dk bruger cookies. Se mere information Acceptér cookies