Spændende rejse i Luthers fodspor

Beskrivelse

Tag med på en spændende og indholdsrig 5-dages rejse i Luthers fodspor til reformationens hjemstavn i Sachsen-Thüringen. Oplev og bliv kendt med Lutherbyerne og de steder, der spillede en rolle i Luthers liv. Vi kører gennem smukke landskaber og går tur i maleriske og velbevarede byer. Rejsen begynder med en overnatning i Eisenach med udsigt til borgen Wartburg, som bliver turens første oplevelse. Herfra til den smukke domkirkeby Erfurt, hvor vi besøger Augustiner-klosteret, som fik stor betydning for Luthers liv og virke. Efter en nat her besøger vi Luthers føde- og dødsby Eisleben, inden vi slutter med to nætter i Lutherbyen Wittenberg. Det var her Luther blev doktor i teologi og underviste som professor på universitetet, blev gift og stiftede familie.
Rejsen er også en læserrejse for Kristeligt Dagblad.

Erfurt

Oplevelser på rejsen

Mandag d. 4. juni: Udrejse. Vi skal bo på det charmerende Hotel Haus Hainstein i Eisenach med udsigt til borgen Wartburg.

Tirsdag d. 5. juni: Vi besøger Wartburg, hvor Luther gemte sig i 10 måneder som Junker Jörg, og hvor han oversatte Det Nye Testamente til tysk. Herefter går vi forbi huset, hvor Luther boede, mens han gik i byens latinskole. Mulighed for et besøg i huset, hvor Johann Sebastian Bach blev født (entréer ikke inkl.). Næste stop bliver i Stotternheim, hvor et tordenvejr skræmte Luther til at blive munk. Herfra til Erfurt, hvor vi skal på byvandring i den smukke by. Vi besøger bl.a. domkirken Skt. Marienkirche, inden vi passerer Barfüsserkirken og Krämerbrücke. Indkvartering og middag på hotel i Erfurt. 

Onsdag d. 6. juni: Rundvisning i Augustiner-klosteret, hvor Luther studerede, blev munk og underviste. Herfra kører vi til Bad Frankenhausen, hvor vi besøger Panorama-museet med det gigantiske maleri fra DDR-tiden over bl.a. bondekrigen. Herefter fortsætter vi gennem Luthers barndomsby, Mansfeld, til fødebyen Eisleben, hvor vi bl.a. ser huset, hvor Luther blev født og huset, hvor han døde. Vi ser også ind i Skt. Peter- og Pauls Kirke, hvor Luther blev døbt. Herfra kører vi til indkvartering og middag på Luther-Hotel Wittenberg.

Torsdag d. 7. juni: Dagen begynder med et besøg i Lutherhaus, der er verdens største reformationsmuseum. Det var her Luther og Käthe havde deres hjem. Herefter går vi forbi Melanchtons Hus, universitetet, torvet, Cranachhaus og rådhuset til Stadskirken, hvor Luther prædikede over 2.000 gange. Her ser vi Cranachs berømte reformationstavle. Vi betragter døren til Slotskirken, hvor Luther den 31. oktober 1517 opslog sine berømte 95 teser mod afladshandelen. Om eftermiddagen besøger vi Torgau, hvor vi besøger Slotskirken, som er den første lutherske kirke. Vi ser også Marienkirche, hvor Luthers hustru Käthe ligger begravet. Tilbage til afslutningsmiddag i Wittenberg.

Fredag d. 8 juni: Hjemrejse. Undervejs reflekterer vi over den arv, som Luther gav os og hele den vesteuropæiske kirke. 

Kort

Rejseledere


Rejsefakta

Dato: 
4. - 8. juni

Pris:
Kr. 5.975

Enkeltværelsestillæg:
Kr. 950

Det får du for prisen:

 • Danske rejseledere
 • 4* bus med aircondition og toilet
 • 4 nætter på 3* og 4* hoteller
 • 4 x morgenmad, 4 x middag
 • Udflugter og entréer ifølge program
 • Skat, moms og bidrag til rejsegarantifonden

Her står du på bussen: Ansager, Herning, Silkeborg, Fredericia, Rødekro

OBS:

 • Rejsen bliver gennemført. Forhør om pladser. 
 • Rejsen kræver god fysik, da vi skal gå meget.
 • Forbehold for ændringer.

Almindelige betingelser
Rejsen er underlagt Felix Rejsers almindelige betingelser vedrørende pakkerejser, som du forudsættes at være bekendt med. Betingelserne fremgår her.

Rejsenr.: 212


Katalogside


Printvenlig program

 • Felix Rejser 
 • Korskærvej 25 
 • 7000 Fredericia 
 • tlf.: 7592 2022 
 • CVR nr. 65219115 

Felixrejser.dk bruger cookies. Se mere information Acceptér cookies