Nordkap med Lofoten

Beskrivelse

Tag med Felix Rejser og Kristeligt Dagblad på en uforglemmelig rundrejse i Norden.
Kom højt mod nord på denne enestående rejse til Europas top. Vi besøger tre nordiske hovedstæder, sejler gennem Stockholms skærgård, kører gennem Finland til Nordkap – rejsens højdepunkt!
Vi oplever udsigten fra Nordkapklippen 307 m.o.h. og håber på klart vejr til at se midnatssolen over ishavet. På vej sydpå gennem Norge gør vi ophold ved den norske ø-gruppe Lofoten, med de maleriske fiskehytter. Vi besøger den gamle norske hovedstad Trondhjem og fortsætter til den nuværende hovedstad Oslo.
Vibeke og Bjarne Hvidbjerg har været rejseledere på vores rejse til Nordkap flere gange og kender derfor programmet og seværdighederne rigtig godt.

Nordkapklippen
Lofoten
Sejlbåde ved Nordkap
Nidaros Domkirke
Andagt i Nordlyskatedralen - foto: Bjarne Hvidberg
Lofoten

Oplevelser på rejsen

Torsdag d. 5.7: Opsamling gennem Jylland. Vi sejler fra Frederikshavn kl. 11.50 med Stena line. Efter ankomst til Gøteborg kører vi kører langs Vättern til hotellet i Linköping.

Fredag d. 6.7: Vi kører den korte tur til Stockholm. Guidet tur i hovedstaden med skandinavisktalende guide. Herefter sejler vi gennem skærgården mod Helsingfors. Vi spiser middag  om bord og overnatter i indvendige kahytter.

Lørdag d. 7.7: Morgenmaden nyder vi under indsejlingen til Helsingfors. Rundtur i den finske hovedstad, hvor vi bl.a. ser Uspenski-katedralen, Tempelkirken og Sibelius-monumentet. Fra Helsingfors kører vi til overnatning i Hämeenlinna.

Søndag d. 8.7: Op gennem Finland ser vi flotte sølandskaber og kører til Jyväskylä, der er præget af Alvar Aaltos arkitektur. Vi fortsætter mod Oulu og Den botniske Bugt. Overnatning i Oulu.

Mandag d. 9.7: Vi krydser Polarcirklen og fortsætter ad Ishavsvejen med stop ved Laplands ældste kirke. Vi får en guidet rundvisning på Kamisak Huskyfarm. Vi holder aftenandagt i Saariselkä fjeldkirke. Middag og indkvartering i Saariselkä .

Tirsdag d. 10.7: På Samermuseet får vi indblik i en anderledes levevis. Via samerhovedstaden Karasjok og langs Porsangerfjorden til Kåfjord. Gennem den undersøiske tunnel til Nordkapøen Magerøy. Vi bor de næste to nætter på hotellet i Honningsvåg, hvor vi også spiser middag. Senere på aftenen kører vi ud til Nordkapklippen med udsigt over Ishavet - en uforglemmelig oplevelse i klart vejr!

Onsdag d. 11.7: Morgenandagt i Honningsvåg kirke, der er den eneste bygning i byen, der stod tilbage efter 2. verdenskrig. Frokostpause i Skarsvåg og travetur til Kirkeporten, hvor vi får endnu en mulighed for at opleve midnatssolen.

Torsdag d. 12.7: Vi forlader Magerøy, og vi begynder turen ned gennem Norge. Vi kører via Alta, og gør stop ved Nordlyskatedralen. Her holder vi en kort andagt. Videre langs storslåede fjorde til Kvænangsfjeldet og langs Lyngenfjorden til middag og overnatning i Bardufoss.

Fredag d. 13.7: Fra Bardu går turen over Hinnøya og Vesterålen. Med Hurtigruten fra Stokmarknes gennem Raftsund til Lofoten. To overnatninger i Svolvær.

Lørdag d. 14.7: Vi kører over Lofoten, besøger det maleriske fiskeleje Henningsvær og ser Lofotkatedralen i Kabelvåg. I Lofotens idylliske natur er ørne almindelige. Undervejs besøger vi et økologisk landbrug med egen produktion af gedeost. Der er smagsprøver inkl. i prisen. Tilbage til hotellet i Svolvær.

Søndag d. 15.7: Med færgen fra Lødingen til Bognes. På E6 sydover kører vi over fjelde og langs fjorde, som skærer sig ind i landet på vejen til Fauske. Gennem Saltdalen og over Saltfjeldet. Her krydser vi nu for anden gang Polarcirklen. Vi spiser tidlig middag med fjeldets specialiteter på Polarcirkelcentret. Overnatning i Mo i Rana.

Mandag d. 16.7: Turen går via Mosjøen gennem et mere opdyrket område i Nordtrøndelag. Sent på eftermiddagen når vi frem til Trondhjem – Norges gamle bispesæde. Vi deltager i andagt i Nidaros Domkirke inden vi kører til middag og overnatning på hotel i Trondhjem.

Tirsdag d. 17.7: Vi fortsætter sydpå over Dovrefjeldet, der er tilholdssted for Dovregubben. Videre ned gennem Gudbrandsdalen. Fra Lillehammer kører vi langs søen Mjøsas blå vand direkte til Oslo, hvorfra vi sejler med natfærge til Frederikshavn. Der er indkvartering i indvendige kahytter på færgen. Vi spiser afslutningsmiddag under udsejlingen gennem Oslofjorden.

Onsdag d. 18.7: Efter morgenmad og afslutning på Frederikshavn Sømandshjem kører vi ned gennem Jylland ad udtursruten.

Kort

Rejseledere


Rejsefakta

Dato: 
5. - 18. juli

Pris:
Kr. 18.750

Tillæg for enkeltværelse og enkeltkahyt:
Kr. 4.700

Det får du for prisen:

 • Danske rejseledere
 • 4* bus med aircondition og toilet
 • Færgeoverfarter ifølge program
 • Overnatning på færger i 2-køjes kahyt
 • 11 nætter på 3* og 4* hoteller
 • 13 x morgenmad, 13 x middag
 • Udflugter og entréer ifølge program
 • Skat, moms og bidrag til rejsegarantifonden

Her står du på bussen: Ansager, Vejen, Fredericia, Vejle, Herning, Viborg, Nørager, Aalborg (Bouet), Frederikshavn

Tilmelding: Rejsen bliver gennemført. Forhør om plads.
OBS: Ikke egnet for gangbesværede.

Almindelige betingelser
Rejsen er underlagt Felix Rejsers almindelige betingelser vedrørende pakkerejser, som du forudsættes at være bekendt med. Betingelserne fremgår her.

Rejsenr.: 135


Printvenlig program

 • Felix Rejser 
 • Korskærvej 25 
 • 7000 Fredericia 
 • tlf.: 7592 2022 
 • CVR nr. 65219115 

Felixrejser.dk bruger cookies. Se mere information Acceptér cookies