Norge - Telemarken

Beskrivelse

Tag med på denne skønne 5-dages rejse til det dejlige Telemarken, Norges sydligste højfjeldsområde. Vi bor i Vrådal, der er omgivet af storslåede fjelde. Byen er et lille ferieparadis ved bredden af søen Nisser 300 m.o.h. Vi tager på spændende udflugter rundt i Telemarkens smukke og varierede natur og på en panoramatur op over fjeldet. Besøgene giver bl.a. indblik i norsk landbrug og husflid samt dyrelivet på Hardangervidderne og minedriften dybt inde i fjeldet. Som noget helt unikt giver rejsen mulighed for at komme til tops på Gaustatoppen, der med sine 1.883 m.o.h. giver udsigt til en sjettedel af Norge.

Skønne Norge
Nyd udsigten fra hotellets terasse
Hør om minedrift ved Åmdals Verk Gruver - Foto: Åmdals Verk Gruver
Telemarkens dyrskue - Foto: Leif Jamtveit

Oplevelser på rejsen

Tirsdag d. 17. juli: Med Color Line fra Hirtshals til Kristiansand med frokostbuffet undervejs. Herfra ad den naturskønne Telemarksvej til middag på hotellet.

Onsdag d. 18. juli: Vi følger Telemarkens største sø Nisser sydpå, og i Haugsjåsund besøger vi gedefarmen Setane, som producerer gedeost. I byen Treungen er der bl.a. mulighed for at købe gedeost. Nordpå igen mod Fyresdal med stop ved Våmur, hvor udsigten er fantastisk. Besøg på Fyresdal Bygdemuseum med et lille kulturvandring tilbage i historien. Videre nordpå med besøg på Åmdals Verk Gruver, hvor Kong Christian d. 3. påbegyndte minedrift. Retur til hotellet langs Vråvatn.

Torsdag d. 19. juli: Panoramatur nordpå gennem Tuddalen over højfjeldet til Gaustatoppen (1.883 m.o.h.). Gaustabanen fører os først 850 m ind i fjeldet og dernæst med kabelbane de 1.145 m til toppen, hvorfra vi nyder en helt utrolig udsigt over en sjettedel af Norge. På Rjukan Torv betragter vi de tre spejle på tilsammen 51 m 2 oppe på fjeldet, som reflekterer sollys ned i byen. Videre forbi Vemork-værket, hvor der blev produceret tungt vand under 2. verdenskrig. I Skinnarbu ligger Hardangervidda Nasjonalparkcenter, hvor vi får et spændende indblik i dyrelivet på Hadangervidderne, som er Norges største nationalpark og Europas største højfjeldsplateau. 

Fredag d. 20. juli: Gennem mere end 150 år har Seljord af holdt Telemarkens dyrskue med over 90.000 gæster. Her hører vi om norsk landbrugs historie og får et indblik i landbrugets vilkår i dag. Vi nyder en frokost og besøger Nordigard Bjørge Gjestegard. Videre til Nutheim, hvor vi nyder den flotte udsigt over Flatdal. I Svartdal besøger vi et lille spinderi Telespinn med mulighed for at købe garn og andre sager.

Lørdag d. 21. juli: Vi forlader Vrådal og kører sydpå ad Telemarksvegen. I Åmli besøger vi Elvarheim Museum, som har en samling efter fangstmanden Aslak Harstveit, som var kendt for jagt og fiskeri. Vi ser mange udstoppede dyr bl.a. de fire store rovdyr: bjørn, ulv, jærv og los. Afgang med Color Line fra Kristiansand til Hirtshals. Afslutningsmiddag undervejs. 

Hotel
Vi bor på Quality Straand Hotel i Vrådal, der siden 1864 har været ejet og drevet  af familien Straand. Hotellet, der er kendt for sin hyggelige og hjemlige atmosfære, er i dag et moderne hotel med mange faciliteter og swimmingpool.

Kort

Rejseledere


Rejsefakta

Dato:
17. - 21. juli

Pris:
Kr. 6.475

Enkeltværelsestillæg:
Kr. 850

Det får du for prisen:

 • Danske rejseledere
 • 4 nætter på 4* hotel
 • 4 x morgenmad, 1 x frokost (20/7), 4 x middag, 2 x buffet på færgerne
 • Udflugter og entréer ifølge program
 • 4* bus med aircondition og toilet
 • Vejskatter og bidrag til rejsegarantifonden

Her står du på bussen: Fredericia, Herning, Nørager

Almindelige betingelser
Rejsen er underlagt Felix Rejsers almindelige betingelser vedrørende pakkerejser, som du forudsættes at være bekendt med. Betingelserne fremgår her.

Rejsenr.: 120


Katalogside

 • Felix Rejser 
 • Korskærvej 25 
 • 7000 Fredericia 
 • tlf.: 7592 2022 
 • CVR nr. 65219115