Dresden - Elbens Firenze

Beskrivelse

Fra murbrokker og aske til en pragtfuld og imponerende kulturby. Dresden var helt sønderbombet efter 2. verdenskrig. I dag er den genrejst og fremstår som en strålende perle med imponerende bygninger, slotte og kirker. Flotte kunstsamlinger og hyggelige gader med liv og stemning. Floden Elben snor sig gennem landskabet og tager sig meget smukt ud højt oppe fra Bastei-klipperne og fra borgen Königstein. Oplev Elben fra landsiden, men også fra vandsiden på en idyllisk sejltur.

Panorama billede af Elben og den gamle by i Dresden
Elben og Bastei-klipperne
Barokslottet Zwinger
Sejltur med dampskib på Elben - Foto: www.saechsische-dampfschiffahrt.de

Rejseplan

Mandag d. 24. september: Afrejse fra Danmark. Ankomst og middag på hotel i Dresden. Hotellet ligger tæt på Elben og i gåafstand fra den smukke gamle bydel,  om du kan besøge om aftenen.

Tirsdag d. 25. september: Det Saksiske Schweiz er et helt specielt landskab med enestående klippeformationer langs Elbens snoede forløb. Vi ser de dramatiske Bastei-klipper, og går en tur i området. Herfra til den hyggelige by Bautzen, som ligger på toppen i et kuperet terræn. Efter frokost kører vi videre til Herrnhut, hvor vi besøger brødremenigheden og hører lidt om historien. Vi går en tur på den historiske kirkegård, Gudsager. Der er mulighed for på egen hånd at besøge stedet for Herrnhuter stjernen, og gøre en handel. Middag på hotellet.

Onsdag d. 26. september: Byrundtur til fods i den gamle bydel. Barokkirken  Frauenkirche er enestående genopbygget og restaureret. Vi får en rundvisning i den smukke kirke med en lokal guide. Vi fortsætter til den katolske katedral Hof kirche. Videre til det fantastiske barokslot Zwinger, hvor vi går en tur i parken og ser kunstudstillinger inde og ude. Vi ser det imponerende 101 meter lange vægmaleri Fürstenzug, som viser historien om Sachens herskende slægt.

Torsdag d. 27. september: Vi kører mod øst til slottet Pillnitz, der ligger smukt ved Elben. Oprindeligt bygget som sommerresidens for kurfyster og konger af Sachen. Her oplever vi parken og slottets udstillinger. Derefter nyder vi stilheden på en rolig sejltur med dampskib på Elben fra Pillnitz til Königstein. Bussen henter os igen, og vi kører op til middelalderborgen Königstein på toppen af de stejle klipper. Vi besøger borgen, og bliver betaget af den fantastiske udsigt. 

Fredag d. 28. september: Denne dag kan du selv bestemme dine oplevelser. Der er følgende formiddagstilbud: 1) VW museum (ikke inkl. i pris ca. kr. 60). 2) Botanisk have (ikke inkl. i pris ca. kr. 15). 3) På egen hånd. 

Efter frokost er der følgende tilbud: 1) Koncentrationslejren Theresienstadt inkl. guidet rundvisning (ikke inkl. i pris ca. kr. 70). 2) På egen hånd. Middag på hotellet. OBS: Udflugter bestilles senest d. 30. juli.

Lørdag d. 29. september: Efter morgenmaden sætter vi kursen mod Danmark.

Hvis muligt tager vi en aften til en spændende koncert (ikke inkl. i pris).
Yderligere oplysninger følger til foråret.

Kort

Rejseledere


Rejsefakta

Dato: 
24. - 29. september

Pris:
Kr. 6.250

Enkeltværelsestillæg:
Kr. 900

Det får du for prisen:

 • Danske rejseledere
 • 4* bus med aircondition og toilet
 • 5 nætter på 4* hotel
 • 5 x morgenmad, 2 x madpakker, 5 x middag
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Skat, moms og bidrag til rejsegarantifonden

Her står du på bussen: Silkeborg, Herning, Fredericia, Rødekro

OBS:
Rejsen bliver gennemført. Forhør om pladser.
Ikke egnet for gangbesværede.
Forbehold for ændringer.

Almindelige betingelser
Rejsen er underlagt Felix Rejsers almindelige betingelser vedrørende pakkerejser, som du forudsættes at være bekendt med. Betingelserne fremgår her.

Rejsenr.: 113


Katalogside

 • Felix Rejser 
 • Korskærvej 25 
 • 7000 Fredericia 
 • tlf.: 7592 2022 
 • CVR nr. 65219115