I Luthers fodspor

Beskrivelse

Vi har netop passeret 500-året for Reformationen: Den 31. oktober 1517 opslog Luther sine 95 teser mod afladshandelen på Slotskirkens dør i Wittenberg. Jubilæumsåret med dets mange fejringer har givet mange lyst til at se og gense stederne, hvor det hele foregik. Også i 2018 vil de mange Lutherbyer derfor være velbesøgte, bl.a. fødebyen Eisleben, Eisenach med Wartburg, Erfurt og ikke mindst Wittenberg, hvor Luther boede det meste af sin tid. Vi genoplever de begivenheder, der førte til Reformationen, kirkeligt og politisk. Vi ser de steder, hvor Luther kæmpede sine mange menneskelige og åndelige kampe, hvorigennem han vandt klarsyn over, hvad tro og kirke er. Det erfarne rejselederpar har besøgt Lutherbyerne mange gange, og de har et stort kendskab til stederne, vi skal se. Rejsen er også en læserrejse for Kristeligt Dagblad.

Statue af Luther
Tesedøren på Wittenberg slotskirke
Wartburg

Oplevelser på rejsen

Torsdag d. 13 september: Udrejse. Indkvartering på Luther-Hotel Wittenberg.

Fredag d. 14. september: Vi besøger Luthers og Käthes hjem: Lutherhaus, det største museum for Reformationen. Til fods passerer vi Melanchthons hus, Luthers universitet og besøger stadskirken med den berømte reformationsaltertavle af Cranach. Det var Luthers sognekirke, og her prædikede han ofte. Vi ser Slotskirken, hvor Luther opslog sine 95 teser. Eftermiddagstur til Torgau, hvor Käthe ligger begravet. Ved slottet Hartenfels ser vi kirken, som Luther tog i brug som den første protestantiske kirke.

Lørdag d. 15 september: Besøg i Mansfeld, Luthers barndomsby, hvor vi går en kort tur. Derefter til fødebyen Eisleben. Vi besøger Luthers fødehus og kigger ind i Luthers dåbskirke. Efter frokost går turen over Bad Frankenhausen. Vi besøger Panoramamuseet og ser det gigantiske maleri fra DDR-tiden med bl.a. bondekrigen som motiv. Middag og indkvartering på hotellet i Erfurt.

Søndag d. 16. september: Det er gudstjenestedag i Erfurt, hvor Luther studerede, blev munk og præsteviet. Guidet tur i Augustinerklosteret, hvor Luther bankede på og meldte sig som munk. Vi ser den storslåede domkirke og oplever den gamle middelalderhandelsby med den berømte Krämerbrücke. Der bliver også tid til at slappe af eller besøge de stemningsfyldte cafeer.

Mandag d. 17. september: Kort stop ved Stotternheim. Her ser vi stedet, hvor et tordenvejr skræmte Luther til at blive munk. I Eisenach går vi først forbi familien Cottas Hus, hvor Luther boede som latinskoleelev, og videre ned til det hyggelige torv med Skt. Georgskirken. Om eftermiddagen er der mulighed for at se Johan Sebastian Bachs fødehjem eller se nærmere på byen (entré ikke inkl.). Dagens højdepunkt bliver dog borgen Wartburg, som har en central plads i den tyske middelalderhistorie, men ikke mindst kendt som det sted, hvor Luther sad som ”kidnappet” efter rigsdagen i Worms. Indkvartering på det charmerende Hotel Haus Hainstain med udsigt til Wartburg. 

Tirsdag d. 18. september: Med den smukke udsigt over de skovklædte Thüringerberge siger vi farvel til Lutherland, inden turen går nordpå efter nogle indholdsfyldte dage. Vi er blevet meget klogere på Luther, hans tid og tanker.

Kort

Rejseledere


Rejsefakta

Dato: 
13. - 18. september

Pris:
Kr. 6.975

Enkeltværelsestillæg:
Kr. 1.200

Det får du for prisen:

 • Danske rejseledere
 • 4* bus med aircondition og toilet
 • 5 nætter på 3* og 4* hoteller
 • 5 x morgenmad, 5 x middag
 • Udflugter og entréer ifølge program
 • Vejskatter, moms og bidrag til rejsegarantifonden                 

OBS:

 • Tilmelding inden d. 16. juli. Herefter forhør om pladser.
 • Rejsen kræver god fysik, da vi skal gå meget. 
 • Forbehold for ændringer.

Almindelige betingelser
Rejsen er underlagt Felix Rejsers almindelige betingelser vedrørende pakkerejser, som du forudsættes at være bekendt med. Betingelserne fremgår her.

Rejsenr.: 112


Printvenlig program


Katalogside

 • Felix Rejser 
 • Korskærvej 25 
 • 7000 Fredericia 
 • tlf.: 7592 2022 
 • CVR nr. 65219115 

Felixrejser.dk bruger cookies. Se mere information Acceptér cookies