Oberammergau og ferie i Lutherland

Beskrivelse

Kom tæt på Jesu lidelseshistorie fra palmesøndag til påskemorgen. Omkring 2.350 børn og voksne i alle aldre er med på scenen i Oberammergau, når de på professionel vis opfører påskens begivenheder i Jerusalem for knapt 2000 år siden. Oplev atmosfæren i byen, der efter knapt 400 år stadig lever og ånder for det løfte, byens ledende mænd aflagde til Gud som tak for at slippe for pest og død.

Efter passionsspillets stærke oplevelser fortsætter vi til reformationens hjemstavn.

Under kyndig guidning af den danske Luther-ekspert dr.theol. Martin Schwarz Lausten følger vi Luthers spor, og bliver kendt med stederne, der spillede en rolle i hans liv og virke.

* Rejsen er arrangeret i samarbejde med Holstebro sogn. Men rejsen er åben for alle.

Se specialprogram nederst i højre side.

Oplevelser på rejsen

Tirsdag d. 9. juni: Efter opsamling ad udrejseruten tirsdag morgen passerer vi den dansk/tyske grænse og kører til vort overnatningshotel i Midttyskland.

Onsdag d. 10. juni: Rejsen fortsætter sydpå gennem Tyskland. Ankomst og indkvartering i eller nær Oberammergau sidst på eftermiddagen. Middag og indkvartering.

Torsdag d. 11. juni: Formiddagen er fri til at se sig om i Oberammergau by og måske handle med Maria Magdalene, Peter, Kajfas, Pilatus eller en af de mange andre skuespillere, vi senere skal opleve på scenen. Efter frokosten, som er inklusiv, oplever vi passionsspillet i det store spillehus. Middag i pausen. Vi overnatter igen i Oberammergau-området.

Fredag d. 12. juni: Afrejse fra Oberammergau. I Augsburg ser vi Skt. Anna kirken og deres Luther museum. Ankomst til Erfurt sidst på eftermiddagen. Her møder vi vores guide i Lutherland Martin Schwarz Lausten. Andagt i klosterkirken, indkvartering og middag på Augustiner klosteret.

Lørdag d. 13. juni: Besøg i Stotternheim, hvor Luther aflagde løfte til Gud. Rundvisning på borgen Wartburg, hvor Luther levede skjult i 10 måneder, og hvor han oversatte Det Nye Testamente til tysk. I Bad Frankenhausen ser vi Panoramamuseet med det gigantiske maleri over bl.a. bondekrigen. I Erfurt middag på restaurant nær Krämer Brücke.

Søndag d. 14. juni: Vi begynder med gudstjeneste i Klosterkirken i Erfurt. Herfra kører vi mod Wittenberg for indkvartering på Luther-Hotel. Efter middagen spadserer vi en aftentur med guiden til rådhuspladsen og Lutheregen, hvor Luther efter sigende afbrændte pavens bandbulle i 1520.

Mandag d. 15. juni: I dag ser vi Lutherhuset, hvor Luther boede med sin familie. Derefter til Melanchtons hus fra 1536. Melanchthon var ved siden af Luther den vigtigste tyske reformator. Vi ser Stadskirken, hvor Luther prædikede over 2.000 gange, og Slotskirken med tesedøren. Middag på hotellet. Aftenforedrag om Bugenhagen og Danmark ved Martin Schwarz Lausten i Bugenhagen-haus - verdens ældste protestantiske præstegård.

Tirsdag d. 16. juni: Vi besøger reformationens maler Lukas Cranachs hus og bogtrykkeriet fra 1500 tallet. Bustur til Torgau med bl.a. Katharina Luthers grav i Mariakirken og Slotskirken, som Luther indviede i 1544. Afskedsmiddag på Luther-Hotel i Wittenberg.

Onsdag d. 17. juni: Vi siger farvel til Lutherland – klogere på ham, hans tid og tanker. Hjemkomst sidst på onsdagen.

Rejseledere


Rejsefakta

Dato: 
9. - 17. juni

Priser:
Pr. person i delt dobbeltværelse: 
Kr. 12.975
Pr. pers.i enk.vær.+delt dob.vær. i Oberammergau: 
Kr. 14.075
Pr. person i enkeltværelse:
Kr. 14.425
Læs mere om indkvartering her

Det får du for prisen:

 • Danske rejseledere
 • 4* bus med aircondition og toilet
 • Billet i kategori 2 til passionsspillet i Oberammergau
 • Tekstsammendrag på dansk
 • 8 nætter i dobbeltværelse på 3* hotel og 2 nætter i 3*hotel/gæstehus i eller nær Oberammergau
 • 8 x morgenmad, 1 x frokost i Oberammergau, 8 x middag
 • Guide i Lutherland: Dr.theol. Martin Schwarz Lausten
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Headsets på udflugter
 • Skat, moms, vejafgifter og bidrag til garantifonden

Udrejse fra: Holstebro, Fredericia

Depositum:
 Kr. 5.700 betales senest 8 dage efter modtagelsen af bekræftelsen. 
Restbeløbet opkræves til betaling senest 6 måneder før afrejsen. Samtidig fremsender Felix Rejser praktiske oplysninger.

Afbestilling: Gebyr ved afbestilling af rejsen
Senest 14/10 – 2019:         Depositum
15/10-2019 – 10/3-2020: Kr. 5.700
Fra 11/3- indtil afrejse:    100% af rejsens pris

OBS: Husk gyldigt pas. Passionsspillet er ikke egnet for børn under 6 år.
Efter 13/1 2020 ring og forhør om ledige pladser.

Almindelige betingelser
Rejsen er underlagt Felix Rejsers almindelige betingelser vedrørende pakkerejser, som du forudsættes at være bekendt med. Betingelserne fremgår her.

Rejsenr.: 505

*Forbehold for programændringer


Printvenlig program

 

 

 • Felix Rejser 
 • Korskærvej 25 
 • 7000 Fredericia 
 • tlf.: 7592 2022 
 • CVR nr. 65219115