Norge - fjord og fjeld

Beskrivelse

Vores populære bustur til Vestnorges fjorde og fjelde, er først og fremmest fascinerede naturoplevelser. Men også en tur gennem dele af Norges historie.

Naturen kommer vi tæt på, når vi kører langs Nordeuropas største højfjeldsplateau Hardangervidda, ad de Nationale Turistveje og tager turen op med en stolehejs. Smukt er det at kører langs de dybblå fjorde, som vi krydser med lokale færger, og vi betages, når vi sejler mellem de flere hundrede meter høje fjelde på den smalle Nærøyfjord (UNESCO verdensarvsliste). Naturens kræfter oplever vi også, når turen - som noget nyt i år - går forbi Vøringsfossen med et frit fald på 145 m. Fra rosernes by Molde, tager vi på en heldagstur til Atlanterhavsvejen og Kvernes Stavkirke på øen Averøy. Norges og kongefamiliens markante modstand ved 2. verdenskrigs begyndelse mindes vi om, når vi gør stop ved Den historiske Kongebirk i Molde.  

Historien oplever vi også på en heldagsudflugt til Hansestaden Bergen med byvandring bl.a. gennem den  historiske bydel Bryggen (UNESCO) og op med Fløybanen til den storslået udsigt over by, fjord og fjeld.

Undervejs gøres mange stop ved storslåede men også spændende steder, som vi skal opleve, f.eks. Norsk Bremuseum og en landmand, der hver sommer flytter på sæteren med sine dyr.

I bussen fortælles om både "400-årsnatten" under dansk konge, det norske olieeventyr og om hverdagen i dag samt om norsk kirkehistorie.

Ni dage - hvor hver dag har sine store oplevelser. Vi kører meget, ser meget og oplever meget - uden at skulle gå så meget. Vi bor på gode 3* & 4* hoteller.

Program følger.

Fløibanen - foto: visitnorway.com
Kvernes stavkirke
Atlanterhavsvejen. Foto: Rejseleder Henning Hansen

Rejseledere


Rejsefakta

Dato: 
18. - 26. august

Priser: Oplyses senere

Almindelige betingelser
Rejsen er underlagt Felix Rejsers almindelige betingelser vedrørende pakkerejser, som du forudsættes at være bekendt med. Betingelserne fremgår her.

Rejsenr.: 121


  • Felix Rejser 
  • Korskærvej 25 
  • 7000 Fredericia 
  • tlf.: 7592 2022 
  • CVR nr. 65219115