Israel - fra fortid til nutid

Beskrivelse

På denne  oplevelsesrige  rejse  besøger  vi  nogle af de  klassiske  steder, som du bør se, når du vil opleve Israel.

På rejsen forsøger vi at få færten af den  bibelske  historie, men vil også trække trådene derfra helt frem til det Israel og Palæstina, som vi kender i dag.

Undervejs møder vi nogle af  nutidens  forskellige religioner og kulturer  med  særligt  fokus på det messiansk-jødiske og kristne arabiske mindretal.

Det  erfarne  rejselederpar  var bosat i Israel fra 1999 til 2009 udsendt af Israelsmissionen. De fungerer også som guider på turen.

Rejsen er samtidig en læserrejse for Kristeligt Dagblad.

Udsigt over grædemuren
Bebudelseskirken i Nazareth. Foto: Karina Boel Stidsen
Havnebyen Jaffa og Tel Aviv i baggrunden

Rejseplan

Torsdag d. 13. juni: Vi flyver fra Kastrup via Istanbul til Tel Aviv, og kører til Jerusalem. Indkvartering de næste fire nætter på Hotel Prima Park.

Fredag d. 14. juni: Betlehem i det Palæstinensiske selvstyreområde. Vi besøger de centrale kristne hellige steder, Fødselskirken og Hyrdernes Mark, og møder nogle af byens nutidige palæstinensiske kristne på Betlehem Bible College. Tilbage i Jerusalem besøger vi Gravhaven, Gravkirken i Den gamle By og Grædemuren. Tid til shopping. I Forløserkirken fejrer vi sabbat med jødisk sabbatsmåltid i Forløserkirken, under ledelse af den danske præst i Jerusalem.

Lørdag d. 15. juni: Vi Nyder udsigten over Jerusalem fra Oliebjerget. Efter et kort besøg i Fadervorkirken går vi ned ad Oliebjerget forbi Tårekirken til Getsemane Have. Vi går ind i Den gamle By gennem Løveporten og gør holdt ved Bethesda dam, hvor vi kigger ind i Skt. Annekirken. Via Dolorosa, "Smertens Vej" til Gravkirken. Eftermiddagen er enten fri på egen hånd, eller i selskab med rejselederne. Aftentilbud: Vi forsøger at skaffe billetter til lysshowet i Citadellet (ikke inkl.)

Søndag d. 16. juni: Vi begynder dagen i Davidsbyen syd for den nuværende bymur. Vi går på opdagelse i de ældgamle vandsystemer, der ender ved Siloa dam. Vi ser udgravningerne omkring tempelpladsen, videre til Jaffa-porten og herfra med bus til Israelsmuseet i det vestlige Jerusalem. Vi ser modellen over Jerusalem og Bogens Helligdom, hvor en del af dødehavsrullerne opbevares. Eftermiddagen byder på et bevægende besøg på Holocaustmuseet, Yad Vashem.

Mandag d. 17. juni: Fra Jerusalem kører vi mod Det Døde Hav. Her er første stop Herodes’ imponerende ørkenfæstning, Masada. Vi kører forbi Qumranhulerne, hvor de vigtige dødehavsruller blev fundet. Mulighed for en flydetur i Det Døde Hav. Vi besøger Jesu dåbssted ved Jordanfloden, Qasr Al-Yehud. Videre nordpå til Tiberias ved Genesaret Sø. Indkvartering og middag på Hotel Prima Galil.

Tirsdag 18. juni: Morgenandagt på Saligprisningernes bjerg og besøg ved ruinerne af Kapernaum. Herefter kører vi op i Golanhøjderne. Hvis vejret er med os, er der en enestående udsigt fra Bentalbjerget ind over den syriske grænse. Ved Tel Dan tager vi en vandretur langs kilderne, der udgør Jordanflodens udspring. Vi finder ruinerne af kong Jeroboams berømte alter og kong Akabs byport. Vi kører igen sydpå til Genesaret Sø. Mulighed for en dukkert inden middag.

Onsdag 19. juni: I Nazaret ser vi Bebudelseskirken med den imponerende samling af kunstværker over ”Maria med barnet” fra hele verden. Herefter får vi en guidet tur i den levende landsby, Nazareth Village. Vi spiser et bibelsk måltid her og hilser på nogle af byens kristne arabere. Herefter rundtur i en af områdets kibbutzer, og hører om idéerne bag kibbutzen og dagliglivet dér. Eftermiddagen byder på sejltur på Genesaret Sø.

Torsdag 20. juni: Vi kører sydpå til Middelhavskysten. Her gør vi først holdt ved de imponerende ruiner fra Cæsarea ved Havet. Vi  går vi en tur ved den smukke Alexanderflod, inden vi kører til den bibelske havneby, Jaffo, syd for Tel Aviv. Besøg i Immanuelkirken, hjemsted for en luthersk messiansk jødisk menighed, og møder bl.a. én af menighedens Jesustroende jøder. Gåtur i Jaffo, indkvartering og middag på Hotel Ruth Daniel.

Fredag 21. juni: Så går turen hjem til Danmark. Vi flyver fra Ben Gurion Lufthavn og via Istanbul ankommer til Kastrup midt på eftermiddagen.

Det vil for det meste være Jan, der guider, men en lokalguide er også med på hele rejsen.

Kort

Rejseledere


Rejsefakta

Dato: 
13. - 21. juni

Pris:
Pr. person i delt dobbeltværelse: Kr. 14.975
Pr. person i enkeltværelse: Kr. 18.825

Det får du for prisen:

 • Rejseledere
 • 8 nætter på 3* og 4* hoteller
 • 8 x morgenmad, 1 x frokost (19/6), 7 x middag
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Supplerende lokal guide
 • Transport i egen turistbus
 • Fly Kastrup-Istanbul-Tel Aviv tur/retur
 • Måltider på fly
 • Drikkepenge til guide, hoteller og chauffør
 • Headsets
 • Skat og bidrag til rejsegarantifonden

Du flyver fra: Kastrup

OBS:

 • Tilmelding inden d. 10. april. Herefter forhør om pladser.
 • Pas skal være gyldigt 6 mdr. udover opholdets varighed.
 • Alm. god fysik
 • Forbehold for ændringer

Almindelige betingelser
Rejsen er underlagt Felix Rejsers almindelige betingelser vedrørende pakkerejser, som du forudsættes at være bekendt med. Betingelserne fremgår her.

Rejsenr: 310


Printvenlig program

 • Felix Rejser 
 • Korskærvej 25 
 • 7000 Fredericia 
 • tlf.: 7592 2022 
 • CVR nr. 65219115