Lübeck - natur og middelalderstemning

Beskrivelse

I vekslende natur med hedelandskaber, søer, floder, bakker og mindre bjerge finder vi hansestæderne Lübeck og Wismar, slotsbyen Schwerin, havnebyen Hamborg og den gamle by Mølln. Vores udgangspunkt for rejsen er Lübeck, der bliver kaldt alle hansestæders dronning. På trods af byens alder er det vidunderlige bybillede stadig præget af middelalderlig stemning og kulturhistoriske seværdigheder såsom Holstentor, der står som minde om byens berømte fortid som fri rigs- og hansestad.

Tag med på en dejlig 5-dages rejse med tid til gode oplevelser.

Havnen ved Travemünde - foto: GettyImages/scanrail
Oplev Lübeck fra vandsiden - Foto: Luebecker-Barkassenfahrt
Lübeck - Foto: GettyImages/katatonia82

Rejseplan

Mandag d. 14. oktober: Udrejse gennem Jylland mandag morgen. På rejsen gennem Tyskland besøger vi domkirken i Slesvig. Vi fortsætter mod Travemünde ved mundingen af floden Trave. Her ser vi søbadsmuseet og nyder området ved havnen. Indkvartering og middag på hotellet i Lübeck.

Tirsdag d. 15. oktober: Vi ser nærmere på Lübeck og hører om byens spændende historie. Vi møder vores dansktalende guide og får en guidet rundvisning. Frokost og oplevelser på egen hånd. Vi tager på en hyggelig sejltur, hvor vi oplever byen fra vandsiden.

Onsdag d. 16. oktober: Schwerin er hovedstaden i Mecklenburg-Vorpommern, og mange mener, det er den smukkeste by i området. Vi ser Schwerin Slot, dronning Alexandrines barndomshjem. Slottet er som taget ud af et eventyr, som det ligger der midt på en lille ø i Schwerin-søen. Vi spiser vores madpakke, inden vi kører videre til Hansestaden Wismar. Vi ser Sankt Nikolai Kirke, den gamle by og kører forbi den gamle havn.

Torsdag d. 17. oktober: Vi kører sydpå til middelalderbyen Mölln, som ligger på den såkaldte Saltvej, tidligere en af Nordtysklands vigtigste handelsveje. Mölln var et knudepunkt på Saltvejen fra Lüneburg, hvor saltet blev udvundet, til Lübeck, hvor saltet blev brugt til at salte fisk. Herfra blev fiskene sendt videre til de baltiske lande og Skandinavien. Gamle imponerende bygninger og snørklede stræder i den lille by beretter om byens tidligere storhedstid. Byens mest berømte indbygger er hofnarren Till Eulenspiegel, der siden 1300-tallet har gjort Mölln berømt for kuriøse fortællinger. Der er et mindesmærke for ham på markedspladsen, og sagnet siger, at hvis man rører hans fod, får man masser af lykke. Foden er også hel blank. Vi hører om hofnarren og hans historier, ser den evangelisk-lutherske kirke Sankt Nikolai og på museet ser vi en lille film om 'saltvejen'. Vi finder et dejligt sted at nyde vores medbragte madpakke. Efter frokost kører vi til Ratzeburg, hvor vi drikker eftermiddagskaffe ved Ratzeburg Domkirke med udsigt til søen. Vi kører langs Ratzeburger Sø tilbage til hotellet.

Fredag d. 18. oktober: Vi besøger Den Danske Sømandskirke i Hamborg fredag formiddag og hører om arbejdet i kirken. Frokost i kirken inden hjemrejse med passende pauser undervejs.

Rejseledere


Rejsefakta

Dato: 
14. - 18. oktober

Priser:
Pr. person i delt dobbeltværelse: Kr. 5.975
Pr.person i enkeltværelse:             Kr. 6.875

Med i prisen:

 • 4 nætter på 3* hotel
 • 4 x morgenmad, 1 x frokost (18/10), 2 x madpakker (16/10 + 17/10), 4 x middag
 • Udflugter og entréer ifølge program
 • 4* bus med aircondition og toilet
 • Danske rejseledere
 • Headsets
 • Skat, moms og bidrag til rejsegarantifonden

Udrejse fra: Ansager, Herning, Holstebro, Viborg, Randers, Skanderborg, Vejle (DTC), Fredericia, Rødekro

Tilmelding: Inden d. 15. august. Herefter forhør om pladser.
OBS: Forbehold for ændringer. 

Almindelige betingelser
Rejsen er underlagt Felix Rejsers almindelige betingelser vedrørende pakkerejser, som du forudsættes at være bekendt med. Betingelserne fremgår her.

Rejsenr.: 116


Katalogside

 • Felix Rejser 
 • Korskærvej 25 
 • 7000 Fredericia 
 • tlf.: 7592 2022 
 • CVR nr. 65219115