Polen - Krakow

Beskrivelse

Krakow er en af de smukkeste og mest spændende byer i Polen, som bestemt er et besøg værd. Den tidligere hovedstad gennem 500 år er Polens næststørste by og dækker begge bredder af Wisla-floden. Krakow var europæisk kulturhovedstad i år 2000 og er på UNESCO's verdensarvsliste.
Vi får et indblik i historien og eksempler på, at kristendommen har haft betydning for indbyggernes selvforståelse. Vi ser mange af de kendte steder i Krakow, slottet Wawel, torvehallerne i centrum, Mariakirken, Nowa Huta, den jødiske bydel Kazimierz og Schindlers fabrik.
Vi møder også danske Lea Kjeldsen, som fortæller om ’mit Krakow.’

Arka Pana kirken i Nowa Huta - foto: GettyImages/Kilhan
Wawel slottet - foto: GettyImages/Tomas Sereda
Gør en handel i torvehallerne - Foto: GettyImages/Meinzaha

Oplevelser på rejsen

Mandag d. 15. juli: Tidlig udrejse mandag morgen med opsamling gennem Jylland. Indkvartering og middag på hotel ved Cottbus.

Tirsdag d. 16. juli: Gennem Polen med et stop ved den gamle jødiske kirkegård i Wroclaw. Vi spiser vores medbragte madpakke, inden vi kører videre mod Krakow. Indkvartering og middag på hotel i Krakow.

Onsdag d. 17. juli: Vi begynder med besøg på slottet Wawel, som er den tidligere kongelige residens. Herfra til centrum af byen, hvor vi ser torvehallerne, måske kan du gøre en god handel. Vi ser den store Mariakirke over for Torvehallerne, en af byens mest populære attraktioner. Kendt for sin fantastiske udsigt, kirkemelodi, skulpturer og altertavle. Vi kører til området Nowa Huta, et boligområde, som blev opbygget omkring byens stålværk. Hele bydelen er opbygget for at servicere det arbejdende folk fra stålværket. Vi besøger Arka Pana ‘Herrens Ark’, områdets første kirke. Den blev bygget af frivillige med ‘forhåndenværende materialer’ i oprør mod den ateistiske stats ideologi. Middag på hotellet.

Torsdag d. 18. juli: Vi går en tur i det jødiske kvarter, Kazimierz. Besøg i jødiske synagoger i området. Efter frokost på egen hånd besøger vi Schindlers fabrik. Tyske Oskar Schindler reddede under Anden Verdenskrig mere end 1.000 jøder fra Holocaust. Ved at lade dem arbejde på sin fabrik, der nu er museum, undslap de nazisterne. Middag på hotellet og afgang til den Lutherske Kirke i Krakow.

Fredag d. 19. juli: Tilbud om halvdagsudflugt. Halvdagsudflugt: Vi besøger koncentrationslejren Auschwitz-Birkenau. Det er en meget stærk oplevelse at gå rundt i lejren, men samtidig et vigtigt vidne om nazisternes brutale ondskab under krigen. Vi får en guidet rundtur på det store område. Sen frokost på restaurant inden vi kører retur til Krakow. (Pris inkl. frokost ca. kr. 160,- bestilles senest d. 27. maj). Ønsker du ikke at tage til med Auschwitz, har du mulighed for at opleve byen på egen hånd. Eftermiddagen er fri for alle. Vi mødes på hotellet sidst på eftermiddag, hvor vi får besøg af missionær Lea Kjeldsen, udsendt af Aktiv Mission. Hun holder et kort foredrag om ’mit Krakow’. Herefter middag på hotellet. 

Lørdag d. 20. juli: Vi tager afsked med Krakow og kører hjemad. I Wroclaw gør vi holdt for at se det historiske Raclawickamaleri og et mindesmærke for Katynmassakren. Overnatning og middag på hotellet ved Cottbus.

Søndag d. 21. juli: Fyldt af gode oplevelser fra rejsen fortsætter vi søndag morgen mod Danmark.

Se denne lille video som rejseleder har lavet om rejsen: https://www.youtube.com/watch?v=fY120yzKVGc&feature=youtu.be

Rejseledere


Rejsefakta

Dato: 
15. - 21. juli

Priser: 
Pr. person i delt dobbeltværelse:  Kr.  6.975
Pr. person i enkeltværelse:             Kr.  8.275

Det får du for prisen:

 • 6 nætter på 4* hotel
 • 6 x morgenmad, 6 x middag, 2 x madpakke (16/7, 20/7)
 • Udflugter og entréer ifølge program
 • 4* bus med aircondition og toilet
 • Danske rejseledere
 • Headsets
 • Piccolo service i Krakow
 • Skat, moms og bidrag til rejsegarantifonden

Udrejse fra: Silkeborg, Herning, Grindsted, Vejle (DTC), Fredericia, Rødekro

Tilmelding: Rejsen bliver gennemført. Tilmelding inden d. 15. maj. Herefter forhør om pladser.

OBS: Forbehold for ændringer. Alm. god fysik

Almindelige betingelser
Rejsen er underlagt Felix Rejsers almindelige betingelser vedrørende pakkerejser, som du forudsættes at være bekendt med. Betingelserne fremgår her.

Rejsenr.: 274


Katalogside

 • Felix Rejser 
 • Korskærvej 25 
 • 7000 Fredericia 
 • tlf.: 7592 2022 
 • CVR nr. 65219115