Georgien og Øst-Tyrkiet

Beskrivelse

Tag med på denne rejse til det eventyrlige Georgien, hvor vi skal opleve et utrolig smukt og kontrastfyldt land med skøn natur, smukke historiske byer og landsbyer samt gamle ortodokse kirker og klostre. I Georgien mødes Europa og Asien. Det fortælles om Georgien, at da Gud skabte verden, snublede han over de kaukasiske bjerge og tabte al mad og vin ned over dette fantastiske land. På rejsen skal vi ikke kun besøge kirker og klostre, men vi skal også opleve den særlige glæde at fejre påske sammen med den ortodokse kirke. Rejsen slutter i Øst-Tyrkiet, hvor vi bor i Kars og bl.a. skal besøge den gamle armenske hovedstad, Ani.

Rejsen er samtidig en sognerejse for Holstebro Kirke.

Trinity kirken
Georgisk mad
Gamle by i Tibilisi
Ananuri-fæstningen
Alaverdi katedralen
Kazbegi

Oplevelser på rejsen

Tirsdag d. 23. april: Udrejse tirsdag med mellemlanding i Istanbul. Efter ankomst til Tbilisi kører vi til hotellet.

Onsdag d. 24. april: Efter hvil og morgenmad kører vi østpå gennem små landsbyer til Kvareli-regionen. Frokost med lokale retter hos en almindelig georgisk familie. Næste stop er det gigantiske vinlager Khareba Vinery efterfulgt af Alaverdi-katedralen. Middag og overnatning i Kakheti.

Torsdag d. 25. april: En dag med fantastiske naturoplevelser venter os. Vi bevæger os op i bjergene, hvor de kaukasiske bjerge og Europas højeste bjerg Elbrus møder os. Fotostop ved Jvaripasset med det store vandfald. Vi overnatter på Hotel Porta Caucasia med storslået udsigt og lokale retter.

Fredag d. 26. april: Vi kører i små jeeps op til Gergeti Trinity kirken, som ligger 2.170 meter over havet isoleret på en bjergtop. I højderne skal vi også se Gvleti vandfaldet, Darialikløften og Snodalen. Frokosten indtages hos en georgisk familie i Kazbegi, inden vi deltager i en gudstjeneste i en lokal kirke. Middag på hotellet.

Lørdag d. 27. april: Vi siger farvel til Kazbegi og vender os mod hovedstaden Tbilisi. På vejen besøger vi Ananurifæstningen og Mtskheta, den tidligere hovedstad i Georgien med den berømte Svetitskhovelikatedral. Her spises frokost, inden turen går videre til Tbilisi, hvor vi tjekker ind på hotellet i den gamle bydel.

Søndag d. 28. april - Påskedag: Påskedag indtager vi hovedstaden Tbilisi. Det flyder over med kunst og smuk arkitektur. Vi skal vandre rundt i byens gamle bydel, og vi deltager i en af byens påskegudstjenester. Måske sejler vi med en af gondolerne. Efter frokost er der mulighed for at nyde et bad i det naturligt opvarmede vand i badstuen. Middag på hotellet.

Mandag d. 29. april: Vi får en smuk tur til Gori, hvor vi besøger fødehjemmet og museet for Josef Stalin. Efter frokost krydser vi grænsen til Tyrkiet og kører videre mod Kars, hvor vi skal overnatte.  

Tirsdag d. 30. april: Vi kører til ruinerne af Ani, den gamle armenske hovedstad, som ligger i et fantastisk smukt naturområde. Vi oplever spor af gammel zarathustrisk kultur og ser dekorative eksempler på kristen arkitektur. Frokosten byder på en særlig gåsemenu. Om eftermiddagen besøger vi Karsslottet, kirker, en katedral, den tidligere guvernørs bolig og forskellige berømtheders steder, inden vi vender tilbage til hotellet.

Onsdag d. 1. maj: Formiddagen er fri. Ved middagstid forlader vi hotellet og kører til lufthavnen og ankommer via Istanbul  til København onsdag  aften, en stor oplevelse rigere.

Kort

Rejseledere


Rejsefakta

Dato:  
23. april - 1. maj

Pris:
Pr. person i delt dobbeltværelse: Kr. 14.975,-
Pr. person i enkeltværelse: Kr. 17.575

Det får du for prisen:

 • Rejseledelse
 • Fly København-Istanbul-Tblilsi og Kars-Istanbul-København
 • Transport fra og til lufthavnene
 • Indkvartering i dobbeltværelse i 9 dage/8 nætter på 3-4* hoteller
 • Alle værelser med bad/toilet og aircondition
 • Alle udflugter og entréer ifølge program
 • Transport i turistbus med aircondition
 • Fuldpension fra morgenmad 2. dag til frokost sidste dag + forplejning på flyene
 • Lokale engesktalende guider, som oversættes til dansk
 • Drikkepenge til guider, chauffører og hoteller
 • Lufthavnsskatter i Danmark, Georgien og Tyrkiet
 • 30 kg fri bagage + 8 kg håndbagage
 • Bidrag til rejsegarantifonden· Høretelefoner

Udrejse fra: Kastrup

OBS: Rejsen bliver gennemført. Forhør om plads.

Almindelige betingelser
Rejsen er underlagt Felix Rejsers almindelige betingelser vedrørende pakkerejser, som du forudsættes at være bekendt med. Betingelserne fremgår her.

Rejsenr.: 183


Printvenlig program

 

 


 • Felix Rejser 
 • Korskærvej 25 
 • 7000 Fredericia 
 • tlf.: 7592 2022 
 • CVR nr. 65219115