Færøerne - Nordatlantens skatkammer

Beskrivelse

Kan du lide storslået natur, rig kultur og et personligt møde med de lokale, så er Færøerne en god feriemulighed ikke mindst under kyndig rejsevejledning af Hilbert Dam og Heri Elttør, der begge er født og opvokset på Færøerne.

Rejselederne viser naturens betagende, enkle og storslåede formationer. Du oplever et mangfoldigt, farvestrålende, kulturelt og folkeligt nærvær. Vi smager på færøske specialiteter og fornemmer det, som er anderledes, men oplever også et meget opdateret samfund. På få dage kommer vi godt rundt og får en god og alsidig oplevelse af øerne. Vi sejler korte ture med færger og turistbåde, og for dem, som ønsker lidt udfordring med at gå i naturen, prøver vi at nå 'toppen'.

'Vælkomin til oyggjar okkara!'

Gjoegv - foto: Kristian Bruun Wendel
Vi møder den lokale færing - foto: Felix Rejser
Klaksvik - Foto: Getty Images/Andre LeTourneux

Oplevelser på rejsen

Torsdag d. 27. juni: Fælles afgang fra Billund torsdag formiddag. Vi flyver med færøske Atlantic Airways. Flyvetiden er ca. 1 time og 40 minutter. Efter ankomst til Vágar besøger vi Sørgvåg, Bø og Gåsadal og får første oplevelse af naturen på de vestligste øer. Senere kører vi nordpå til indkvartering på Hotel Klaksvik.

Fredag d. 28. juni - onsdag d. 3 juli: Klaksvik og Nordøerne bliver udgangspunktet de første dage. Vi besøger Kalsoy, Videreide, Kunoy og holder færøsk aften i privat hjem, samt deltager i en gudstjeneste og et færøsk møde. Heri er opvokset i Klaksvik, så mon ikke det kan give en historie eller en oplevelse, som 'almindelige' turister ikke får!

Vi kører også Østerø tynd, besøger Gjógv. De, som har mod på det, bestiger måske Færøernes højeste bjerg. Vi besøger en uldforretning, får historierne bag og hører om livet på Færøerne før og nu. Men hvornår? Ja, det bestemmer vind og vejr, men vi regner med solens smil denne særlige uge!

De sidste fire dage er udgangspunktet Hotel Hafnia i Torshavn. Vi skal en dag til Suderø og opleve 'lille Danmark', se fjeldene beklædt med grønt græs og aflægge et besøg 'på Hesten' for at se vestsidens klippeformationer. Vi besøger Kirkjubø, det gamle bispesæde. Vi skal på sejltur til fuglefjeldet og opleve storheden set nede fra, mens vi sejler ind i huler så store som katedraler. Vi skal også på rundtur i Torshavn med besøg i Nordens Hus, kirker og museer. Vi skal se på kunst og spadsere i den gamle bydel. Hilbert har sine rødder her og mon ikke også han kan øse lidt af sin viden og måske barndomsminder fra storbyen?

Torsdag d. 4. juli: Tidligt torsdag morgen sætter vi kursen mod lufthavnen med forventelig afgang kl. 8.00. Mætte af oplevelser og taknemmelig i sind ankommer vi til Billund kl. 11.

Så – 'vælkomin til oyggjar okkara', som du måske har gættet, betyder: 'Velkommen til vores øer' – Måske kommer du også til at kunne tale lidt færøsk!

Hoteller
4 nætter på 3* Hotel Klaksvik, der har en vidunderlig udsigt over fiskerbyen. Alle værelser er røgfri og har gratis wifi, tv, bad og toilet.

3 nætter på 4* Hotel Hafnia. Hotellet ligger i Torshavns hyggelige gamle bydel og i gåafstand fra butikker, gallerier og museer. Fra tagterrassen kan du nyde panoramaudsigten. Alle værelser er røgfri og har gratis wifi, tv, bad og toilet.

Rejseledere


Rejsefakta

Dato: 
27. juni - 4. juli

Priser:
Pr. person i delt dobbeltværelse: Kr. 13.475
Pr. person i enkeltværelse:            Kr. 15.275

Det får du for prisen:

 • 7 nætter på 3* og 4* hoteller
 • 7 x morgenmad, 1 x frokost (30/6), 3 x madpakker (28/7 + 1/7 + 3/7), 7 x middag
 • Udflugter og entréer i følge program
 • Transport i egen turistbus
 • Danske rejseledere
 • Fly t/r
 • Headsets
 • Skat og bidrag til rejsegarantifonden

Tilmelding: Inden d. 29. marts. Herefter forhør om pladser.
OBS: Forbehold for ændringer grundet vejrforhold. Alm. god fysik.

Almindelige betingelser
Rejsen er underlagt Felix Rejsers almindelige betingelser vedrørende pakkerejser, som du forudsættes at være bekendt med. Betingelserne fremgår her.

Rejsenr.: 42


Katalogside

 • Felix Rejser 
 • Korskærvej 25 
 • 7000 Fredericia 
 • tlf.: 7592 2022 
 • CVR nr. 65219115