Sverige - tema: Lina Sandell og Den hellige Birgitta

Beskrivelse

En fordybelsesrejse i smukke og hyggelige landskaber. Besøg pilgrimsbyen Vadstena som fortæller den spændende historie om 'Den Hellige Birgitta' og Birgittinerordenen. Besøg også salmedigteren Lina Sandells fødehjem, og stå under det 300 år gamle træ, hvor hun skrev: 'Ingen er så tryg i fare'. Sejltur til Vissingsø og rundtur med hestekøretøj. Vi får indblik i øens betydningsfulde fortid. Dertil kommer besøg på de interessante museer, fabriksmuseet i Husqvarna og tændstikmuseet i Jønkøbing.

Besøg på Birgitta klostermuseum - Foto: Ingrid og Ole Bjergely Christensen
Tur med hestevogn på Vissingø - Foto: Felix Rejser
Husqvarna Fabriksmuseum - Foto: Husqvarna Museum

Oplevelser på rejsen

Lørdag d. 3. august: Udrejse lørdag fra Jylland over Fyn og Sjælland til Malmø. Indkvartering og middag på Smålandsgården.

Søndag d. 4. august: Lina Sandell dag. Vi deltager i dagens festligheder med gudstjeneste i Fröderyd kirke, musikunderholdning og eftermiddagskage i Sandellparken. Vi får en rundvisning med guide på Sandellmuseet. I løbet af dagen hører vi historien om Lina Sandell og synger mange af hendes kendte sange.

Mandag d. 5. august: Sejltur til Vissingø, den største ø i Vättern. Oplev øen på en hyggelig rundtur i roligt tempo med hestevogn. Vi besøger tændstikmuseet i Jønkøbing. Bagefter er der mulighed for at udforske byen på egen hånd. Middag i Jønkøbing, inden vi vender tilbage til hotellet.

Tirsdag d. 6. august: Efter morgenmaden besøger vi Vadstena ved østbredden af Vättern. Byen er især blevet kendt som stedet, hvor den hellige Birgitta i midten af 1300-tallet fik nogle af sine åbenbaringer. Vi får en rundvisning i Klosterkirken og Sancta Birgitta Klostermuseum. Om aftenen er der mulighed for en lille pilgrimsvandring (ca. 1 time).

Onsdag d. 7. august: Om formiddagen besøger vi fabriksmuseet i Husqvarna, der er fyldt med mere end 300 års industri- og kulturhistorie. Du kan se samtlige typer symaskiner, der er fremstillet på fabrikken, hvoraf den ældste er fra 1872. Her er cykler tilbage fra 1896, knallerter fra 1952 og motorcykler fra 1910. Herefter hjemrejse over broerne til Sjælland, Fyn og Jylland.

Hotel
Vi bor på Smålandsgården Gästgiveri, smukt beliggende ved søen Ören. Der er ikke elevator på hotellet, men mulighed for værelser i stueplan (angiv ved bestilling).

Rejseledere


Rejsefakta

Dato: 
3. - 7. august

Priser:

Pr. person i delt dobbeltværelse:  Kr.  5.975
Pr. person i enkeltværelse:              Kr. 6.825

Det får du for prisen:

 • 4 nætter på 3* hotel
 • 4 x morgenmad, 2 x frokost (5/8, 7/8),
  4 x middag, 2 x madpakke (4/8, 6/8), 1 x kaffe og kage (4/8)
 • Udflugter og entréer ifølge program 
 • 4* bus med aircondition og toilet
 • Danske rejseledere
 • Broafgifter Storebælt og Øresund
 • Skat, moms og bidrag til rejsegarantifonden 

Udrejse fra: Silkeborg, Herning, Viborg, Randers, Skanderborg, Vejle (DTC), Fredericia, Nyborg, Kastrup

Tilmelding: Inden d. 6. juni. Herefter forhør om pladser.
OBS: Forbehold for ændringer.

Almindelige betingelser
Rejsen er underlagt Felix Rejsers almindelige betingelser vedrørende pakkerejser, som du forudsættes at være bekendt med. Betingelserne fremgår her.

Rejsenr.: 137


Katalogside

 • Felix Rejser 
 • Korskærvej 25 
 • 7000 Fredericia 
 • tlf.: 7592 2022 
 • CVR nr. 65219115