Leipzig og Berlin

Beskrivelse

Tag med på denne jubilæumstur til stederne, hvor det skete og få et levende indtryk af begivenhederne omkring murens fald.

Vi oplever suset fra storbyen Berlin, samtidig med at vi besøger kendte og mindre kendte steder, der fortæller byens moderne historie.

I byerne Leipzig og Görlitz får vi også et godt indtryk af livet i DDR, og vi besøger de centrale steder for omvæltningerne for 30 år siden.

Vores rejseledere har stor viden om tyske forhold og erfaring med rejser i området.

Nikolaikirken - foto: Leipzig travel/Andreas-Schmidt
Brandenburger Tor - Foto: GettyImages/chrisinthai
Checkpoint Charlie - Foto: GettyImages/7000

Oplevelser på rejsen

Lørdag d. 12. oktober: Udrejse om lørdagen gennem Tyskland til Leipzig. Indkvartering og middag på hotel i Leipzig.

Søndag d. 13. oktober: Dagen begynder med gudstjeneste i en af byens hovedkirker. Derefter besøger vi Nikolaikirken, hvor vi samtidig hører historien om kirkens betydning i oprøret mod kommunistregimet. Frokost på egen hånd eller med rejselederne i centrum af Leipzig, hvorefter vi besøger DDR-museet N’Ostalgie. Middag på hotellet.

Mandag d. 14. oktober: Vi besøger den østtyske by Görlitz, som stadigt bærer tydelige tegn på dens DDR-historie med smukt renoverede huse side om side med faldefærdige ruiner. Efter byrundturen krydser vi broen over Neissefloden, hvor der er mulighed for at spise frokost på et af de mange spisesteder langs bredden på den polske side. Dernæst får vi en kortere guidet tur i Görlitz’ søsterby Zgorzelec. Tilbage til Leipzig med middag på hotellet.

Tirsdag d. 15. oktober: Vi kører til Berlin, hvor vi spiser frokost på Restaurant Volkskammer, som serverer typiske retter fra DDR-tiden. Om eftermiddagen får vi en busrundtur i Berlin med stop ved East Side Gallery ved den gamle Berlinmur, Brandenburger Tor og mindesmærkerne for ofrene ved Berlinmuren og for folkemordet på Europas jøder. Vi ender ved Checkpoint Charlie, hvor der bliver tid på egen hånd til at se et af de mange spændende museer i området. Indkvartering og middag på Hotel Ostbahnhof. Eventuel mulighed for koncert om aftenen (ikke inkl.).

Onsdag d. 16. oktober: Vi begynder dagen med at køre ud til den gamle grænseovergang på Bornholmer Strasse, som var den første, der åbnede for trafik mellem øst og vest i 1989. Dernæst videre til det berygtede Stasifængsel Hohenschönhausen, hvor vi får en guidet rundvisning. Vi kører ind på Kurfürstendam i Vestberlins centrum, hvor der er mulighed for frokost og shopping på egen hånd. Der er også mulighed for at se det kendte mindesmærke Gedächtniskirche. Middag på hotellet. Eventuel mulighed for koncert om aftenen (ikke inkl.).

Torsdag d. 17. oktober: Vi begynder dagen ved Berlinmuren på Bernauer Strasse. Vi fortsætter til S-Bahn-stationen Nordbahnhof, som fungerede som ’spøgelsesbanegård’ i Østberlin. Vi tager S-toget til Friedrichstrasse, hvor vi hører om banegårdens status under den kolde krig. Efter frokost i området er der tid på egen hånd ved Unter den Linden eller mulighed for tilkøb af en museumstur. Middag på hotellet.

Fredag d. 18. oktober: Hjemrejse fredag morgen.

Rejseledere


Rejsefakta

Dato: 
12. - 19. oktober

Priser: 
Pr. person i delt dobbeltværelse: Kr. 6.975
Pr. person i enkeltværelse:            Kr. 8.475

Det får du for prisen:

 • 6 nætter på 3* hoteller
 • 6 x morgenmad, 1 x frokost (15/10), 6 x middag
 • Udflugter og entréer ifølge program
 • 4* bus med aircondition og toilet
 • Danske rejseledere
 • Headsets
 • Skat, moms og bidrag til rejsegarantifonden

Udrejse fra: Silkeborg, Viborg, Aalborg, Haverslev, Randers, Skanderborg, Vejle (DTC), Fredericia, Rødekro

Tilmelding: Inden d. 12. august. Herefter ring og forhør om pladser.
OBS: Forbehold for ændringer. Alm. god fysik.

Almindelige betingelser
Rejsen er underlagt Felix Rejsers almindelige betingelser vedrørende pakkerejser, som du forudsættes at være bekendt med. Betingelserne fremgår her.

Rejsenr.: 115

 


Katalogside

 • Felix Rejser 
 • Korskærvej 25 
 • 7000 Fredericia 
 • tlf.: 7592 2022 
 • CVR nr. 65219115