Armenien - Verdens ældste kristne nation

Beskrivelse

Tag på en autentisk rejse til et uforglemmeligt og storslået land med en stolt kultur. På denne rejse kommer vi helt tæt på befolkningen, når vi besøger landsbyfamilier i deres egne hjem og får lov at høre om deres dagligdag og håb for fremtiden. Vi oplever kulturbyen Jerevan med kunsthåndværk, musik og dans. Vi spiser armensk mad på smukt beliggende restauranter og går på opdagelse i gamle kirker, som ligger som små kunstværker i den vilde natur.

De to rejseledere har begge stort kendskab til Armenien. Hanne Frøkjær-Jensen sidder i bestyrelsen for Dansk Armeniermission og har besøgt landet adskillige gange. Mona Krøgh Westh har boet i landet i ni år og taler armensk.

Khor Virap - Foto: Thinkstock
Søndagsskolen I Veskevaz - Foto: Mona Westh
Yerevan - Foto: Thinkstock

Oplevelser på rejsen

Mandag d. 16. september: Udrejse tidlig mandag aften fra Kastrup via Wien til Jerevan.

Tirsdag d. 17. september: Ankomst tidlig morgen til Jerevan. Indkvartering på centralt beliggende hotel. Vi besøger klosterkomplekset Geghard, der er optaget på UNESCO's verdensarvsliste. En arkitektonisk perle, da fire af kapellerne er hugget ud i klippen. Herefter videre til Garni, et hedensk Mitratempel fra det første århundrede, der ligger ud til en smuk kløft.

Onsdag d. 18. september: Sydpå mod borgen Khor Virap, der ligger tæt på Ararats bjerg. Gregor Lysbæreren sad fanget her i 14 år, før han blev løsladt og fik kristendommen indført i Armenien i år 301. Herefter til klosterkomplekset Noravank. På vej tilbage til Jerevan spiser vi middag hos en lokal familie i landsbyen Areni. De viser os, hvordan en traditionel middag tilberedes med brød, der bages i en grube i jorden, og kød, der steges og røges i det samme hul.

Torsdag d. 19. september: Fridag i Jerevan. Rejselederne tilbyder besøg på Historisk Museum (ca. kr. 30), manuskriptmuseet Matenadaran (ca. kr. 15) eller rundvisning på cognacfabrik (ca. kr. 135). (Tilbud ikke inkl.)

Fredag d. 20. september: Besøg i Jerevans nye katedral og Mindeparken med museet for folkemordet. Eftermiddagen er til fri disposition. Rejselederne er behjælpelige med forslag, f.eks. besøg på frugt- og grøntmarked eller Historisk Museum (ikke inkl. ca. kr. 30). Senere til Armeniens kaskader, hvor vi nyder udsigten, kunsten og solnedgangen. Middag på restaurant ved foden af kaskaderne.

Lørdag d. 21. september: Til landsbyen Byurakan. Vi ser kirken, som Dansk Armeniermission har renoveret. Kaffe hos lokal familie. Til borgruinen Amberd. Frokost i ca. 2.300 m højde og besøg hos en søndagsskole i landsbyen Voskevaz. Om aftenen mulighed for en kulturel oplevelse, evt. en operaforestilling eller ballet (ikke inkl. pris ca. kr. 160).

Søndag d. 22. september: Gudstjeneste i Etchmiadzin i moderkirken for alle armeniere. Besøg på det berømte Vernissagemarked med kunsthåndværk. Om aftenen besøger vi Dansk Armeniermissions lejlighed og møder de ansatte, som fortæller om arbejdet. Vi får også en fantastisk musikoplevelse.

Mandag d. 23. september: Armeniernes stolthed, Sevansøen, verdens næsthøjst beliggende indsø. Hvis vejret tillader det, tager vi en afstikker til dalen Tsakgatsor, hvor der er mulighed for en svævebanetur op på bjerget. Besøg på den armenske kirkes præsteseminarium. Frokost med fisk fra søen.

Tirsdag d. 24. september: Hjemrejse tidlig tirsdag morgen via Wien og ankomst til Kastrup om formiddagen.

Rejseledere

Rejsefakta

Dato: 
16. - 24. september

Priser:
Pr. person i delt dobbeltværelse: Kr. 12.975
Pr. person i enkeltværelse:            Kr. 14.475

Det får du for prisen:

 • 8 nætter på 3* og 4* hotel
 • 7 x morgenmad, 6 x frokost, 1 x medbragt frokost, 7 x middag + vand til alle måltider
 • Udflugter og entréer ifølge program
 • Lokal engelsktalende guide i 2 dage, som oversættes til dansk
 • Transport i egen turistbus
 • Danske rejseledere
 • Fly t/r
 • Drikkepenge til hotel, chauffør og guide
 • Headsets
 • Skat og bidrag til rejsegarantifonden

Udrejse fra: Kastrup

Tilmelding: Inden d. 10. juli. Herefter forhør om pladser.
Rejsen kræver vaccination og særlige pasregler. Se faktura ved bekræftelse.
OBS: Forbehold for ændringer. Alm. god fysik

Almindelige betingelser
Rejsen er underlagt Felix Rejsers almindelige betingelser vedrørende pakkerejser, som du forudsættes at være bekendt med. Betingelserne fremgår her.

Rejsenr.: 220


Specialprogram

 • Felix Rejser 
 • Korskærvej 25 
 • 7000 Fredericia 
 • tlf.: 7592 2022 
 • CVR nr. 65219115