Israel - enestående rundrejse

Beskrivelse

Uforglemmelig og oplevelsesrig rundrejse i Israel. Rejsen byder bl.a. på besøg i Galilæa, Golan, Det Døde Hav og naturligvis Jerusalem. På rejsen lægger vi vægt på at opleve det bibelske Israel, det moderne Israel samt naturen der veksler mellem blomstrende og frodigt landskab og gold ørken. Rejsen er planlagt så programmet ikke er for presset, og dagene ikke for lange. Der er god mulighed for at få sjælen med ved de forskellige besøgssteder. Erfaren lokal dansktalende guide er med på hele rejsen i Israel. Rejsen er arrangeret sammen med Sct. Pauls Kirke i Aarhus som en sognerejse.

Grædemuren - Foto: GettyImages/kavram
Masada - Foto: GettyImages/Roman_Mikhailov
Getsemane have - Foto: GettyImages/SergeYatunin

Rejseplan

Lørdag d. 31. august: Afrejse, Netanya.
Vi flyver midt på eftermiddagen fra Billund med Turkish Airlines via Istanbul til Ben Gurion Lufthavn ved Tel Aviv. Herfra kører vi til indkvartering på hotel i Netanya, der er beliggende ved Middelhavet.

Søndag d. 1. september: Caesarea ved Havet, Karmelsbjerget, Nazareth, Tiberias.
Måske bliver der tid til en morgendukkert inden morgenmaden. Herefter kører vi nordpå langs Middelhavet. Rejsens første besøg bliver ved de imponerende ruiner ved Cæsarea ved Havet, hvor den romerske officer, Cornelius, blev døbt af Peter, og hvor Paulus senere sad fængslet, før han blev skibet afsted til Rom. Vi fortsætter herfra op på Karmelsbjerget, hvor Elias kæmpede med de 450 Baalsprofeter. Herefter kører vi til Nazaret, Jesu barndomsby, hvor vi i Bebudelseskirken, Mellemøstens største katedral, ser den imponerende samling af kunstværker fra hele verden over ”Maria med barnet”. Vi nyder den smukke nedkørsel til Genesaret Sø og kommer til Tiberias, hvor vi indkvarteres på Hotel Galil. Her bor vi de næste 3 nætter. Efter middagen er der mulighed for at spadsere en tur ned på havnepromenaden.

Mandag d. 2. september: Safed, Huladalen, Banias, Birket Ram, Bentalbjerget, Golan Heights Winery.
Vi besøger først kunstnerbyen Safed med de mange sy- nagoger. Måske det var om Safed, at Jesus sagde: ”En by, der ligger på et bjerg, kan ikke skjules”. Herfra kører vi nordpå op gennem Huladalen og kommer til Banias, også kaldet Caesarea Filippi, hvor Peters bekendelse fandt sted. Vi ser kilden og fortsætter til Birket Ram, der er en bemærkelsesværdig rund sø på 600 x 900 m. Her har vi også udsigt mod Hermons bjerg, der er næsten 3000 m højt. Frokosten indtages i en druserlandsby, hvorefter vi kører op i Golanhøjderne til Bentalbjerget, hvor vi ser ind over Syrien og Tåredalen. Vi hører om Golans bibelske og moderne historie og måske er vi heldige at se nogle ørne. Efter et besøg på Golan Heights Winery, der er en moderne vingård, returnerer vi til Tiberias. Her er der mulighed for at slappe af eller tage sig en dukkert inden middagen.

Tirsdag d. 3. september: Genesaret Sø, Tabgha, Mensa Christi, Kapernaum, De Syv Apostles Kirke, Saligprisningernes bjerg, Domus Galilaeae Internationale Center.
Vi begynder med en uforglemmelig sejltur på Genesaret Sø. Herefter besøger vi Tabgha, stedet for bespisningsunderet og går videre ned til Mensa Christi, stedet ved Genesaret Sø, hvor Peter modtog sit apostelkald. Videre til Kapernaum, hvor vi ser ruinerne af den gamle synagoge og Peters hus. Jesus flyttede til Kapernaum og mange af hans undere skete her. Næste stop bliver ved den græske ortodokse kirke, De Syv Apostles Kirke. Herfra op på Saligprisningernes bjerg, hvor Jesus holdt sin Bjergprædiken og hvorfra der er en smuk udsigt over søen. Sidste besøg bliver ved det spændende Domus Galilaeae Internationale Center i Korazin. Her hører vi om formålet med stedet og ser den meget specielle og flotte arkitektur.

Onsdag d. 4. september:  Jordandalen, Masada, Det Døde Hav, Jerusalem.
Vi forlader det skønne Galilæa og kører sydpå gennem Jordandalen og kommer til Det Døde Hav, der med sine 400 m.u.h. er det lavest beliggende hav i verden. Vi kører først ned til Herodes’ imponerende klippefæstning, Masada, som spillede en stor rolle i det jødiske oprør mod romerne i årene 70-73 e.Kr. Vi tager tovbanen op og ned. Der bliver nu mulighed for en flyde/badetur i det saltholdige vand, hvilket er en helt speciel oplevelse. Herefter  tilbage langs Det Døde Hav og op gennem Judæas ørken til Jerusalem. Her nyder vi udsigten over byen fra Scopus bjerg, inden vi fortsætter til indkvartering og middag på Hotel Prima Kings, der ligger i den jødiske bydel, ikke langt fra Den gamle By. Her bor vi de sidste seks nætter.

Torsdag d. 5. september: Knesset, Menorahen, Yad Vas-hem, Ein Kerem.
Vi kører ud til Jerusalems nye bydel, hvor vi besøger det israelske parlament Knesset. Her får vi en rundvisning og ser bl.a. Marc Chagalls berømte gobeliner. Efter at have set Menorahen, den syv-armede lysestage, der står overfor Knesset, fortsætter vi til Holocaustmuseet Yad Vas-hem, der er et mindemuseum for de 6 mill. jøder, der døde under 2. verdenskrig. Herfra kører vi til Johannes Døberens fødeby, Ein Kerem, byen i Juda, der ligger lidt uden for Jerusalem i Judæas bjergland. Her ser vi en af kirkerne, som har relation til Johannes Døberen.

Fredag d. 6. september: Samuels grav, Den Barmhjertige Samaritaners Herberg, dåbsstedet Qasr Al-Yahud, Jeriko, Fristelsens bjerg.
Dagens første besøg bliver ved Samuels grav i udkanten af Jerusalem. Herfra kører vi ned gennem Judæas ørken og gør et stop ved Den Barmhjertige Samaritaners Herberg. Vi fortsætter herefter til Qasr Al-Yahud ved Jordanfloden. Stedet er ifølge meget gammel tradition Jesu dåbssted. Næste besøg bliver i Jeriko, verdens ældste by, også kaldet Palmestaden. Efter en tur gennem byen tager vi svævebanen op til Fristelsens bjerg, hvor vi mindes Jesu fristelse. Her indtager vi også vores frokost på en restaurant, hvorfra der er en vidunderlig udsigt over Jeriko. Vi returnerer nu til Jerusalem, hvor resten af eftermiddagen er til fri disposition. Om aftenen er det en oplevelse at møde jøderne ved Grædemuren ved sabbattens begyndelse ved solnedgang.

Lørdag d. 7. september: Oliebjerget, Himmelfartskapellet, Fadervorkirken, Tårekirken, Getsemane Have, Alle Nationers Kirke, Den gamle By, Via Dolorosa.
Vi kører op på Oliebjerget og nyder den vidunderlige udsigt over Jerusalem. Efter besøg i Himmelfartskapellet og Fadervorkirken, går vi ned ad Oliebjerget. Undervejs besøger vi Tårekirken for at ende i Getsemane Have, hvor vi ser Alle Nationers Kirke. Herfra går vi gennem Løveporten og besøger Bethesda Dam og Skt. Annekirken fra korsfarertiden, der er kendt for sin flotte akustik. Vi følger nu Via Dolorosa, ’Smertens Vej’ til Gravkirken. Herefter er der tid til shopping i basargaderne.

Søndag d. 8. september. Betania, Hyrdernes Mark, Betlehem. Om aftenen bustur i Jerusalem.
Vi kører til Betania, hvor vi besøger Lazaruskirken, der er bygget over Martha og Marias hus. Hvis det kan lade sig gøre, besøger vi gravhulen, hvor Lazarus var gravlagt, og hvorfra Jesus vakte ham til live. Herfra kører vi til Betlehem, hvor vi først skal en tur ud på Hyrdernes Mark. Herefter besøger vi den store imponerende kristne kirke. Vi forsøger at komme ned til fødselsgrotten, men det afhænger af, hvor lang køen er. Vi kører nu tilbage til Jerusalem. Efter middagen skal vi på en busrundtur i Jerusalem sammen med vores guide. Vi oplever,  hvor smuk byen også kan være, når mørket er faldet på.

Mandag d. 9. september. Tempelpladsen, Grædemuren, Zedekias Hule, Gravhaven.
Vi kører til Den gamle By og vil, hvis det er muligt, begynde dagen med en tur op på tempelpladsen, hvor vi bl.a. ser Al-Aqsa-moskeen og Klippemoskeen udefra. Herefter besøger vi Grædemuren og går videre gennem Den gamle By og kommer til Zedekias hule, der er en kæmpehule, der strækker sig ind under det muslimske kvarter. Indgangen er under bymuren lidt øst for Damaskusporten. Herfra videre til Gordons Gravhave, hvor vi holder en kort nadvergudstjeneste. Resten af eftermiddagen er til fri disposition. Rejselederne vil stå til rådighed med forslag til besøgssteder. Der vil bl.a. være mulighed for at opleve folkelivet på Mahane Yehuda-markedet i Vestjerusalem, der ligger i gåafstand fra vores hotel. Om aftenen afslutningsmiddag på hotellet.

Tirsdag d. 10. september: Hjemrejse.
Vi forlader Jerusalem og kører til Ben Gurion Lufthavn. En oplevelsesrig og spændende rejse til Det Hellige Land er ved at være til ende, og vi tager afsked med Israel. Vi flyver via Istanbul tilbage til Billund, hvor vi ankommer midt på eftermiddagen.

Rejseledere


Rejsefakta

Dato: 
31. august -  10. september

Priser:
Pris pr. pers. i delt dob.vær.:  Kr.  16.750
Pr. pers. i enk.vær.:                   Kr. 22.100

Det får du for prisen:

 • 10 nætter på 3* og 4* hoteller
 • 10 x morgenmad, 9 x middag
 • Udflugter og entréer ifølge program
 • Lokal dansktalende guide
 • Transport i egen turistbus
 • Danske rejseledere
 • Fly t/r
 • Måltider på fly
 • Drikkepenge til hoteller, chauffør og guide
 • Headsets
 • Skat og bidrag til rejsegarantifonden

Udrejse fra: Billund

Tilmelding: Inden d. 26. juni. Herefter forhør om pladser.
OBS: Rejsen kræver særlige pasregler. Se faktura ved bekræftelse. Forbehold for ændringer. Alm. god fysik.

Almindelige betingelser
Rejsen er underlagt Felix Rejsers almindelige betingelser vedrørende pakkerejser, som du forudsættes at være bekendt med. Betingelserne fremgår her.

Rejsenr.: 301


Printvenlig program


 • Felix Rejser 
 • Korskærvej 25 
 • 7000 Fredericia 
 • tlf.: 7592 2022 
 • CVR nr. 65219115