I Luthers fodspor

Beskrivelse

Fra Sæby Sogn inviteres sognets beboere og andre interesserede med på en rejse ”I Luthers fodspor” til reformationens hjemstavn i Sachsen-Thüingen, reformationen, som vi lige har fejret 500-året for. På rejsen oplever vi Lutherbyerne og de steder, der spillede en rolle i Luthers liv, og dermed også for reformationen, der var med til at ændre både vores kirke og vores kultur. Første overnatning er i Eisenach. Her skal vi bl.a. besøge borgen Wartburg. Vi fortsætter herfra til den smukke domkirkeby Erfurt, hvor vi overnatter på det Augustinerklosteret, hvor Luther i sin tid blev munk. Næste dag går turen til Wittenberg. Undervejs besøger vi bl.a. Eisleben, hvor Luther blev født og døde. I Wittenberg bor vi de sidste tre dage. Det var i Wittenberg Luther blev doktor i teologi, og underviste som professor på universitetet, blev gift, stiftede familie, levede og virkede. Vi besøger bl.a. Lutherhaus og kirken, hvor Luthers teser blev offentliggjort og skal også en tur til Torgau.

Oplevelser på rejsen

Fredag d. 6.10: Afgang fra Aalborg Storcenter kl. 07.00. Efter evt. opsamling ned gennem Jylland går turen med indlagte spisepause via Hamborg til Erfurt, hvortil vi ankommer sidst på eftermiddagen. Efter indkvartering og middag på det centralt beliggende Hotel Radisson Blu, vil der være mulighed for en aftentur i den smukt oplyste midtby.

Lørdag d. 7.10: Efter morgenmad kører vi til Eisenach, hvor vi besøger borgen Wartburg, der er rammen om vigtige begivenheder i Tysklands historie, og hvor Luther oversatte Det nye Testamente. Herefter kører vi ned i Eisenach by, hvor vi besøger huset, hvor Luther boede hos familien Cotta, mens han som barn gik i latinskole. Efter frokost kører vi tilbage til Erfurt, hvor vi skal på byvandring i den smukke by. Vi besøger bl.a. domkirken Skt. Marienkirche og passerer Barfüsserkirken og Krämerbrücke. Herefter er resten af eftermiddagen fri til at udforske den charmerende universitets– og handelsby fra Middelalderen. 

Søndag d. 8.10: Efter morgenmad  får vi en rundvisning i Augustinerklosteret, hvor Luther studerede, blev munk og underviste. Herefter kører vi til Panorama-museet i Bad Frankenhausen, hvor det afgørende slag i bondeoprøret fandt sted i 1525. Vi ser maleriet, som viser afgørende begivenheder i verdenshistorien. Herfra via Luthers barndomsby Mansfeld til Eisleben, hvor vi ser Luthers fødehjem og den nærliggende Skt. Peter- og Paulus Kirke, hvor Luther blev døbt. Kirken er smukt restaureret med direkte henvisning til dåbens store betydning for Luther. Vi besøger også kirken, hvor Luther holdt sin sidste prædiken og passerer huset, hvor han døde. Herfra fortsætter vi til Wittenberg til indkvartering og middag på det centralt beliggende Luther-Hotel Wittenberg. Efter middagen bliver der mulighed for at gå en tur i byen, hvor flere gader ser ud som på Luthers tid.

Mandag d. 9.10: Dagens første møde med Luther bliver på Lutherhaus, hvor Luther boede med sin Käthe. I dag rummer huset verdens største reformationsmuseum. Herefter lægger vi vejen forbi Melanchtons Hus, universitetet, torvet, Cranachhaus og rådhuset til Stadskirken, hvor Luther prædikede mere end 2.000 gange. Efter frokostpausen ser vi  Slotskirken, på hvis dør Luthers 95 teser om afladen ifølge traditionen blev opslået den 31. oktober 1517. Derefter kører vi til Torgau, hvor Luthers hustru døde og ligger begravet. Vi ser Slotskirken, som er den første protestantiske kirkebygning. Herfra kører vi tilbage til Wittenberg, hvor vi spiser middag med efterfølgende afslutningssamvær.

Tirsdag d. 10.10: Efter morgenmad kører vi omkring Luther-Melanchton-Gymnasium, som den berømte østrigske multikunstner Hundertwasser i 1990’erne forvandlede fra en traditionel DDR-skole til noget, der i dag mere ligner et eventyrslot. Derefter går turen nordpå via Berliner Ring og Hamburg til den dansk-tyske grænse. Vi forventer at være tilbage i Aalborg ca. kl. 21.00. En dejlig og indholdsrig ferie er til ende og vi ser tilbage på nogle begivenhedsrige dage i Luthers fodspor.

Kort

Rejseledere


Rejsefakta

Dato: 
2. - 7. maj

Pris: Kr.  6.850,-

EnkeltværelsestillægKr. 1.100,- 

Det får du for prisen:

 • Rejseledelse
 • 4* turistbus med toilet og aircondition
 • Indkvartering på dobbeltværelse med bad/toilet i 5 nætter på gode hoteller. I Erfurt på klosterhotel.
 • 5 x morgenmad og 5 x middag
 • Alle udflugter og entréer som beskrevet i programmet
 • Bidrag til rejsegarantifonden
 • Dansk moms og tysk vejafgift 

Her står du på bussen: Sæby Kirke, men også mulighed for opsamling ved motorvej E45 ned gennem Jylland.

OBS: Tilmelding senest d. 1. marts. Herefter forhør om plads.

Almindelige betingelser
Rejsen er underlagt Felix Rejsers almindelige betingelser vedrørende pakkerejser, som du forudsættes at være bekendt med. Betingelserne fremgår her.

Rejsenr.: 453


Printvenlig program


 • Felix Rejser 
 • Korskærvej 25 
 • 7000 Fredericia 
 • tlf.: 7592 2022 
 • CVR nr. 65219115 

Felixrejser.dk bruger cookies. Se mere information Acceptér cookies