Israel - jubilæumsrejse

Beskrivelse

Tag med på denne uforglemmelige og oplevelsesrige rejse til landet, hvor kristendommen havde sin vugge.

Rejsen fører os først til Jerusalem, hvor vi kommer helt tæt på Jesu sidste dage og på de store begivenheder fra Påsken til Pinsedag. Vi skal naturligvis også besøge Jesu fødeby Betlehem. Efter en tur ved Det døde Hav, slutter turen i Galilæa, hvor vi skal besøge mange af de steder, der er så velkendte fra evangeliernes beretninger.

Undervejs kommer vi til at opleve et land, som er utroligt varieret i natur og geografi: Dødehavet 400 m under havets overflade. Golans højdedrag, Jordans kilder, Genesaret-søens smukke verden.

Dansktalende guide er med på hele turen. Rejsen er en sognerejse for Aabenraa, men er åben for alle interesserede.

Rejselederne har lavet en fin video, del den gerne: https://youtu.be/cPIev1kmDBI

Genesaret sø. Foto: Marie Bruun Wendel

Oplevelser på rejsen

Søndag d. 8. april: Udrejse. Menorahen, Bogens Helligdom med Dødehavsrullerne og modelbyen af Jerusalem.
Med Norwegian fra Kastrup til Tel Aviv. Vi kører til Jerusalems nye bydel, hvor vi ser vi Menorahen, den syv-armede lysestage. Vi fortsætter herfra til Israels-museet, hvor vi ser Dødehavsrullerne i ”Bogens Helligdom” og modelbyen. Indkvartering og middag på vores hotel i den jødiske bydel.

Mandag d. 9. april: Oliebjerget, Fadervorkirken, Tårekirken, Getsemane Have, Via Dolorosa, Gravkirken, Gravhaven.
Dagen begynder med et besøg på Oliebjerget med Fadervorkirken. Vi følger Palmesøndagsstien ned ad Oliebjerget til Tårekirken. Ved foden af bjerget ligger Getsemane Have med den smukke Alle Nationers Kirke og de ældgamle oliventræer. Herefter går vi ind ad Løveporten til Jerusalems gamle by til Skt. Anna Kirke. Betesda Dam ligger ved siden af kirken. Via Dolorosa, Smertens Vej, til den ældgamle Gravkirke, bygget over Golgata og graven. Andagt i den smukke Gordons Gravhave uden for den gamle by.

Tirsdag d. 10. april: Zions bjerg, det jødiske kvarter, Kardoen, Hurva-synagogen, Grædemuren og Vestmurstunnelen.
Vi kører op på Zions bjerg syd for Den gamle By, hvor vi besøger Hanegalskirken og Nadversalen. Vi ser også ”Davids grav”. Vi går gennem den jødiske bydel og går bl.a. på hovedstrøget i Jerusalems kristne periode, Kardoen. Vi ser HUrva-synagogen udefra, og fortsætter til Grædemuren. Vi går gennem den spændende tunnel langs Vestmuren af tempelpladsen. 

Onsdag d. 11. april: Yad Vashem, Herodion, Hyrdernes Mark, Betlehem, Fødselskirken.
Besøg på Holocaustmuseet Yad Vashem, der er et tankevækkende mindemuseum for de seks millioner jøder, der blev dræbt i nazisternes koncentrationslejre. Herfra fortsætter vi mod Betlehem, hvor vi først besøger Herodion, hvor Herodes den Store opførte et imponerende fæstningsanlæg. Vi ser Betlehems marker og besøger den ældste kirke i verden: Fødselskirken.

Torsdag d. 12. april: Davidsbyen, Siloa tunnelen, Siloa dam. sydmursudgravningerne. Fri om eftermiddagen.
Om formiddagen besøger vi Davidsbyen med vandsystemer, Siloa tunnel og Siloa dam. Herfra til Grædemuren og sydmursudgravningerne. Resten af dagen er til fri disposition. Rejselederne er behjælpelige med forslag.

Fredag d. 13. april: Masada, Det døde Hav, Davidskilden i Ein Gedi Park, Jesu dåbssted, Jordandalen, Tiberias.
Vi forlader Jerusalem og kører ned gennem Judæas ørken og kommer til Det døde Hav. Vi besøger først klippeborgen Masada, der hæver sig højt over Det døde Hav. Herefter er der mulighed for at flyde i Det døde Hav. Vi kører nu til Ein Gedi Park, der har et rigt dyre– og planteliv. Vi går en tur op til Davidskilden. Fra Ein Gedi fortsætter vi forbi Qumran, hvor Dødehavsrullerne blev fundet i områdets klippehuler. Næste stop bliver ved Qasr Al-Yahud tæt ved Jeriko, der ifølge meget gammel tradition er Jesu dåbssted i Jordanfloden. Videre op gennem Jordandalen indtil Genesaret Sø, hvor vi skal overnatte på Hotel Golan i Tiberias.

Lørdag d. 14.april: Sejltur på Genesaret Sø, Kapernaum, Tabgha, Peters kapel, Magdala.
Dagen begynder med en uforglemmelig sejltur på Genesaret Sø. Besøg i Kapernaum, hvor vi ser synagogen og ruinerne af Peters hus. Herefter til Tabgha, stedet hvor underet med bespisningen af de 5000 fandt sted ifølge traditionen. Ikke langt herfra ligger det lille kapel ved søen, hvor Peter modtog sit apostelkald. Vi besøger Magdala, hvor vi ser en nyudgravet landsby fra det 1. århundrede og synagogen med to-rahsten. Afslapning på hotellet inden middagen.

Søndag d. 15. april: Saligprisningernes bjerg, Hula-dalen, Cæsarea Filippi, Bental bjerg, vingård, Genesaret Sø.
Søndagen begynder med morgenandagt på Saligprisningernes bjerg, hvor Jesus fremførte Bjergprædikenen. Vi kører nu op gennem Huladalen til Cæsarea Filippi,  hvor Peters bekendelse fandt sted. Undervejs til næste stop, der er en druserlandsby, betragter vi Hermon-bjerget, der er næsten 3000 m højt. Vi fortsætter op i Golanhøjderne til Bental bjerg, hvorfra vi ser ind over Syrien og Tåredalen. Efter et besøg på Golan Heights Winery, der er en moderne vingård, returnerer vi til Genesaret Sø, hvor der måske bliver mulighed for at bade i søen. Retur til hotellet.

Mandag den 16. april: Arbel-bjerget, Nazareth Village, Nazaret, Tabor bjerg.
Vi kører op på Arbel-bjerget og går en lille tur til toppen af klippen, hvorfra vi har en pragtfuld udsigt over Genesaret Sø. Nazaret med Bebudelseskirken og Nazaret Village. Vi sætter herfra kursen mod Tabor bjerg, som mange mener er Forklarelsesbjerget. Vi kører i store taxier af serpentinerveje op på toppen af bjerget, hvor vi ser kirken og nyder den storslåede udsigt. På tilbageturen kører vi forbi ”Enkens søn fra Nain” og nyder den smukke nedkørsel til Genesaret Sø.

Tirsdag d. 17. april: Hjemrejse.
Vi forlader Galilæa og kører til Ben Gurion Lufthavn, hvorfra vi flyver tilbage til Danmark. Efter en oplevelsesrig og uforglemmelig rejse ankommer vi til Kastrup sidst på eftermiddagen.

Kort

Rejseledere


Rejsefakta

Dato:
8. - 17. april

Pris:
Kr. 14.225

Enkeltværelsestillæg: 
Kr. 3.500

Det får du for prisen:

 • Direkte fly: Kastrup/Tel Aviv tur/retur
 • Transfer fra og til lufthavnen i Tel Aviv
 • Indkvartering på gode turisthoteller (3-4*) på dobbeltværelse
 • Alle værelser med bad/toilet og aircondition
 • Alle udflugter og entréer ifølge program
 • Transport i 4-stjernet bus med aircondition
 • Halvpension fra aftensmad 1. dag til morgen-mad sidste dag
 • Dygtig lokal dansktalende guide
 • Drikkepenge til guide, chauffør og hoteller
 • Lufthavnsskatter i Danmark og Israel
 • 2 x 20 kg fri bagage + 10 kg håndbagage
 • Bidrag til rejsegarantifonden

OBS: Tilmelding inden den 26. februar. Herefter ring og hør om pladser.

Almindelige betingelser
Rejsen er underlagt Felix Rejsers almindelige betingelser vedrørende pakkerejser, som du forudsættes at være bekendt med. Betingelserne fremgår her.

Rejsenr.: 306


Printvenlig program

 • Felix Rejser 
 • Korskærvej 25 
 • 7000 Fredericia 
 • tlf.: 7592 2022 
 • CVR nr. 65219115