Kenya - storslået vinter safari

Beskrivelse

Midt i vinterens kulde og mørke her i Danmark er der sol og sommer i Kenya.
Tag med os på safari i Kenya og nyd solen og varmen ude i den vilde natur.
Safari er en ganske særlig rejseform, som har tilbøjelighed til at gå i blodet.
Når man først én gang har oplevet Afrika, dets natur, storvildt og mennesker, er trangen til at vende tilbage stærk.
På safari er to dage aldrig ens, og man kan sagtens rejse ad samme spor år efter år og stadig finde nye oplevelser. Man kan også søge ad andre ruter, møde anderledes landskaber, dyreliv og kulturer og fortsat ønske mere. Det er svært at se sig mæt på de utrolige naturscenerier. Tværtimod skærpes i stedet appetitten på flere oplevelser.
Vi har planlagt en spændende safari. På ti dage (8 overnatninger) kommer vi rundt i Kenyas Tsavo og Amboseli national parker – et område på størrelse med Jylland, hvor vi bl.a. kan opleve "the big five": elefant, løve, leopard, næsehorn og bøffel. Vi vil komme igennem både tør busksteppe, frugtbart højland, sneklædte bjergtinder og bølgende savanne. Og ligesom landskabet og dyrelivet skifter, er menneskene også utroligt forskellige. Arbejdsomme bønder, stolte nomader og farverige krigere. Vi møder dem i deres hverdag, på markedspladser og langs vejkanten undervejs mellem parkerne. Alt dette, vel at mærke, uden at vi af den grund farer fra ét sted til det næste.
Der er nemlig ikke megen idé i at komme frygtelig langt omkring, hvis man ikke også har tiden til at nyde de mange forskellige scenerier. Ikke mindst på en naturrejse må tempoet sættes, så sjælen kan følge med.
Transporten foregår i komfortable, specialbyggede safarikøretøjer med vinduesplads til alle (maksimum seks deltagere og en rejseleder i hver), mens taget kan åbnes, hvilket giver perfekte fotomuligheder.
Overnatningerne sker på lodges eller ”tented camps” (safarihoteller) af god standard og med god beliggenhed. Samtlige steder findes privat bad og WC i forbindelse med værelset/teltet.
Alle dage går med naturoplevelser blandt de vilde dyr. Rutinen bliver op med solen og ned med stjernerne. Det er særligt i dagens tidlige og sene timer, at udbyttet er størst, når vi med safarivognen trænger igennem buskadset. Programmet lægger vi fra dag til dag og så fleksibelt som muligt. Det er jo netop improvisationerne, der giver de rigeste oplevelser.

Oplevelser på rejsen

Fredag den 26. januar
Afgang fra Billund/Kastrup - Nairobi
Efter at have passeret visumskranken og have afhentet vores bagage går vi ud og møder vores chauffør, der står og venter på os. Vi overnatter i Nairobi på Sentrim Boulevard Hotel

Lørdag den 27. januar (310 km – 6 timer)
Efter morgenmaden kører vi ud af Nairobi og bevæger os mod sydøst af den meget trafikkerede vej mellem Nairobi og Mombasa indtil vi når indkørslen til Ngutuni reservatet Vi skal tilbringe 2 nætter på Ngutuni Safari Lodge, der ligger et stykke inde i selve parken. Søndag kører vi ind i Tsavo Øst National Park på en heldagstur hvor vi har madpakker med til frokosten. Vi ankommer til Ngutuni Safari Lodge til frokost.

Mandag den 29. januar (100 km – 2 timer)
Om morgenen efter morgenmaden kører vi fra Ngutuni og kører videre til Taita Hills reservatet. Her spiser vi frokost på Sarova Taita Hills Lodge før vi kører videre til Sarova Salt Lick Game Lodge, hvor vi skal overnatte. Vi kører ud og ser på dyrene i parken undervejs.

Tirsdag den 30. januar (235 km – 4 timer)
Vi kører fra Taita Hills parken efter morgenmaden og bevæger os ind i Tsavo Vest. Tsavo Vest er, i modsætning til Tsavo Øst, dækket af tæt kratskov i store områder og har mange bjerge og bakker. Derfor er dyrene lidt sværere at finde her, men det er også her der er størst chance for at støde på leoparder og i parken findes der også et næsehornsreservat for de sjældne sorte næsehorn, som vi skal besøge i håb om at se dem. I Tsavo Vest findes der også et naturligt kildespring, som hedder Mzima Springs, hvor vi kan se flodheste, krokodiller og små aber på en lille vandretur med en bevæbnet vagt (ca. 1 km) i roligt tempo. Vi skal være i Tsavo Vest i 2 dage, hvor vi overnatter på Kilaguni Lodge inde midt i parken.

Torsdag den 1. februar (190 km – 3 timer) - fredag d. 2. februar
Vi kører fra Tsavo Vest mod Amboseli. Det er en køretur der tager ca. 3 timer. Amboseli national park ligger ved foden af Afrikas højeste bjerg Kilimanjaro og hvis ellers bjerget ikke er overskyet er det et imponerende syn at se den sneklædte top højt over sletten. Amboseli er især kendt for sine mange elefanter, som der er lavet mange naturudsendelser om.
Vi ankommer til Sentrim Amboseli Tented Camp til frokost. Her bor vi de næste 2 nætter. Om dagen kører vi ud og ser på parkens dyreliv og måske tager vi en frokost madpakke med så vi kan bruge det meste af dagen i parken.

Lørdag den 3. februar  (250 km – 4 timer)
Vi forlader Amboseli og kører tilbage til Nairobi, hvor vi ankommer kl.11 hvor vi skal ud og se Elefantbørnehjemmet. Efterfølgende spiser vi frokost på Karen Coffee House (den gamle forpagterbolig), ser Karen Blixens museum, besøger Girafcenteret hvor man opdrætter den sjældne Rothchild giraf for at udsætte dem i det fri når de bliver voksne. Vi spiser aftensmad på Carnivore restaurant, hvor der serveres forskellige slags kød indtil man ikke kan spise mere. Derefter kører vi til lufthavnen, hvor vi flyver fra omkring midnat.

Søndag den 4. februar
Ankomst i Billund/Kastrup sidst på formiddagen.

Kort

Rejseledere


Rejsefakta

Dato: 
26. januar - 4. februar

Pris:
Kr. 21.975

Enkeltværelsestillæg: 
Kr. 2.300

Det får du for prisen:

 • Danske rejseledere
 • Fly Billund eller Kastrup-Nairobi t/r
 • Måltider på fly t/r
 • 1 nat på hotel, 6 nætter i Lodges
 • 8 x morgenmad, 8 x frokost, 8 x middag
 • Safariture ifølge program (inkl. entré)
 • Entré til Karen Blixen-museet
 • Entré til giraf-center
 • 1 liter flaskevand pr. dag på køreture
 • Drikkepenge til chauffører
 • Skat og bidrag til rejsegarantifonden

Ikke inkluderet

 • Visum: 50$
 • Drikkevarer til måltider på hotellerne
 • Souvenirs

Du flyver fra: Billund eller Kastrup

OBS: Tilmelding inden den 20/11. Herefter ring og hør om pladser. Begrænsede antal pladser

Almindelige betingelser

Rejsen er underlagt Felix Rejsers almindelige betingelser vedrørende pakkerejser, som du forudsættes at være bekendt med. Betingelserne fremgår her.

Rejsenr.: 243


 • Felix Rejser 
 • Korskærvej 25 
 • 7000 Fredericia 
 • tlf.: 7592 2022 
 • CVR nr. 65219115 

Felixrejser.dk bruger cookies. Se mere information Acceptér cookies