Island - intensiv sommer

Beskrivelse

Bo på en rigtig bondegård, oplev gejsere, gletsjere, vulkaner og ikke mindst Vestmannaøerne. Oplevelserne står i kø, samtidig med at der er god tid til at udveksle erfaringer af alle slags. Her møder du den utroligt varierede islandske natur fra snedækkede vulkaner, spruttende gejsere og vilde vandfald til sydlandets store landbrugsområde. Du kan trave langs Atlanterhavets store dønninger med fugle som selskab. Vi besøger Vestmannaøerne, hvor vulkanudbruddet i 1973 ødelagde store dele af byen. Flere steder kendt fra Njals Saga indgår i turen – læs den evt. på forhånd. Tre nætter bor vi på en aktiv bondegård, tæt på vulkaner og gletsjere. Rejsen er med forholdsvis begrænset kørsel og høj intensitet, som vores rejseledere og den kompetente lokale dansktalende guide bidrager til.

Hallgrimskirken i Reykjavik
Krysuvik
Stranden med det sorte sand
Byen Vik

Oplevelser på rejsen

Søndag d. 22. juli: Udrejse tidlig morgen fra Kastrup. Til sydkysten af Reykjanes via Grindavik til de svovlstinkende og kogende mudderpøl ved Krýsúvik, hvor man udvandt svovl i gamle dage. Mod øst gennem klitlandskab og småbyer til Selja landsfossen. Til bondegården Sólheimahjáleiga, hvor vi bor i tre nætter.

Mandag d. 23. juli: Vi kører til Dyrhólaey, som er en forhøjning ved havet. Stranden er sort i stedet for hvid, og vi beundrer de mange meter høje basaltsøjler lige i nærheden. I byen Vík kan du købe forfriskninger og kigge på uldvarer og kunsthåndværk i en større butik. Om eftermiddagen er der tid til at komme i nærkontakt med gletsjertungen Sólheimajökull. Vi kommer helt hen til den og mærker kulden strømme op fra den.

Tirsdag d. 24. juli: Tidlig afgang mod øgruppen Vestmannaøerne, som de fleste kender fra det meget eksplosive vulkanudbrud i 1973. Vi går oppe på lavaen og ser gadeskilte, som nu ligger mange meter under lavaen. Vi besøger et museum, der på en meget fin måde fortæller om udbruddet og om skabelsen af øen Surtsey i midten af 1960’erne.

Onsdag d. 25. juli: Vi kører til vandfaldet Gullfoss og gejseren Strokkur og spiser frokost et af stederne.  Vi besøger Tingvallasleten, hvor Altinget blev grundlagt i år 930. Området er desuden en spændende geologisk attraktion. Lige netop her skrider den europæiske og den amerikanske kontinentalplade fra hinanden, hvilket resulterer i enorme forkastninger. Overnatning og middag i Reykjavik, Islands lille hovedstad. 

Torsdag d. 26. juli: Rundtur i byen, hvor vi passerer Höfdi, hvor præsidenterne Reagan og Gorbatjov i 1986 holdt deres berømte opmøde, det store koncerthus Harpa samt den majestætiske Hallgrímskirken. Vi stopper og ser lidt nærmere på flere seværdigheder. Vi kører også en tur til Bessastadir, den islandske præsidents officielle residens, som ligger lidt uden for byen sammen med en fin kirke. Eftermiddagen til fri disposition. Om aftenen er der fælles afskedsmiddag på en god restaurant. 

Fredag d. 27. juli: Forfriskende besøg i landets største svømmeanlæg for dem, der ønsker det. Kl. 10.30 venter bussen foran hotellet. Turen går direkte til lufthavnen, hvor der er afgang kl. 13.15.  Ankomst til Kastrup kl. 18.15.

Kort

Rejseledere


Rejsefakta

Dato: 
22. - 27. juli

Pris:
Kr. 16.975

Enkeltværelsestillæg:
Kr. 1.800

Det får du for prisen:

 • Danske rejseledere
 • Direkte fly Kastrup-Keflavik t/r
 • Lokal dansktalende guide i 3 dage
 • 3 nætter på gård i Sólheimahjáleiga
 • 2 nætter på budget Hotel Cabin i Reykavik
 • 5 x morgenmad, 5 x middag
 • Udflugter og entréer ifølge program
 • Transport ifølge program i komfortabel bus
 • Skat og bidrag til rejsegarantifonden

Du flyver fra: Kastrup

OBS: Tilmelding inden d. 15. maj. Herefter forhør om pladser.
På bondegården findes 13 værelser med privat b/t, andre værelser med fælles b/t. Først-til-mølle princippet gælder. Ønsker du at bo på hyggelige værelser med  fælles bad/toilet kan du spare kr. 650 pr. værelse.
Forbehold for ændringer.

Almindelige betingelser
Rejsen er underlagt Felix Rejsers almindelige betingelser vedrørende pakkerejser, som du forudsættes at være bekendt med. Betingelserne fremgår her.

Rejsenr.: 40


Katalogside


 • Felix Rejser 
 • Korskærvej 25 
 • 7000 Fredericia 
 • tlf.: 7592 2022 
 • CVR nr. 65219115